Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Επίθεση κουκουλοφόρων με ρόπαλα κατά Αστυνομικών στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου - Δύο προσαγωγές (Φωτό)


Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι έρευνες της αστυνομίας για την ανεύρεση των δραστών της επίθεσης που δέχτηκαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο του Αγρινίου.
 Στο σημείο που έγινε η επίθεση υπήρξε μάχη σώμα με σώμα μεταξύ των πέντε αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και των περίπου 15 έως 20 κουκουλοφόρων . Μετά την επίθεση οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ με βάση τις μαρτυρίες τους , κατά πληροφορίες , έχουν συγκεντρωθεί κάποια στοιχεία για την ταυτοποίηση μερικών από τους κουκουλοφόρους.


Ήδη έχουν γίνει δυο προσαγωγές υπόπτων ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη επίθεση αγνώστων στο κέντρο του Αγρινίου σε βάρος αστυνομικών, μετά από αυτή που έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου με μολότοφ στο σιντριβάνι, που και σε εκείνη την περίπτωση τέθηκαν σε κίνδυνο ζωές αστυνομικών αλλά και πολιτών.

Το χρονικό της επίθεσης από το http://agriniopress.gr/

Σοβαρό επεισόδιο σε βάρος πέντε αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κινούνταν με δίκυκλα στην πλατεία Δημοκρατίας σημειώθηκε στη μια περιπου το μεσημερι. Ελαφρά τραυματίες αστυνομικοί
Συγκεκριμένα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ομάδα περίπου δεκαπέντε - είκοσι ατόμων με κουκούλες και ρόπαλα  επιτέθηκαν με μανία κατά αστυνομικών που κινούνταν με δυο μοτοσυκλέτες από την πλατεία Δημοκρατίας προς την οδό  Μπαϊμπά.
Οι κουκουλοφόροι σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, χτύπησαν πολλές φορές και με μανία αστυνομικό τον οποίο  έριξαν από την μηχανή του, ενώ στην συνέχεια επιτέθηκαν και σε άλλους τέσσερεις αστυνομικούς που επέστρεψαν  από την Μπαϊμπά για να βοηθήσουν τον συνάδελφό  τους. Η επίθεση διήρκησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, ενώ αυτή την ώρα γίνονται αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για την ανεύρεση των δραστών.
Αξίζει να σημειώθει πως λίγο νωρίτερα από τα επεισόδια στην πλατεία Δημοκρατίας βρίσκονταν μέλη της Χρυσής Αυγής που μοίραζαν φυλλάδια και εφημερίδες. Οι αστυνομικοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομειο του Αγρινίου, με μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom