Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Νεο βίντεο ντοκουμέντο από την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του Βλαστού - Ρεπορτάζ με τις τελευταίες πληροφορίες


- Όμηροι των συνεργών του Βλαστού το πλήρωμα του ελικοπτέρου 
- Άφαντες οι δυο γυναίκες - μυστήριο 
- Δεν προκύπτει εμπλοκή του πληρώματος του ελικοπτέρου στην απόδραση
- Πολύ έμπειρος ο χειριστής 
- Με πλαστή ταυτότητα είχαν νοικιάσει οι συνεργοί του Βλαστού το ελικόπτερο
- Οι συνήγοροι του Βλαστού ζητούν την μεταφορά του στο νοσοκομείο
- "Εγινε πραγματική μάχη", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης
- Αλήθειες και ψέμματα για την αποτυχημένη απόδραση 
- Οι πληροφορίες μαϊμού με τις οποίες προσπάθησαν να παραπλανήσουν τις αρχές 


Νεο βίντεο ντοκουμέντο διάρκειας 7 λεπτών το οποίο τράβηξε με το κινητό του έναε αγρότης ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Είναι εντυπωσιακό πως οι πολίτες που παρακολουθούν την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού σχολιάζουν όλα όσα βλέπουν. Ακούγονται καθαρά οι πυροβολισμοί ενώ είναι αρκετές φορές που όσοι παρακολουθούν τις απίστευτες σκηνές αναρωτιούνται γιατί δεν καταρρίπτεται το ελικόπτερο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ




Δεν προέκυψε συμμετοχή του πληρώματος του ελικοπτέρου στην αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων, σύμφωνα με την αστυνομία. Όπως τονίζεται, με την απειλή των όπλων τελούσαν υπό καθεστώς ομηρίας και εξαναγκασμού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέσα στην φυλακή βρέθηκαν: τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ στον προαύλιο χώρο δύο φυσίγγια και ένας κάλυκας.

Εκτός από τα τρία πολεμικά όπλα που κατασχέθηκαν χθες και το πιστόλι GLOCK που έριξαν από το ελικόπτερο και παραδόθηκε από κρατουμένους, μέσα στο ελικόπτερο βρέθηκαν:
ένα ακόμα πιστόλι GLOCK , ένα κινητό τηλέφωνο, ένα πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, με το οποίο εκμισθώθηκε το ελικόπτερο και άλλα μικροαντικείμενα.

Το ελικόπτερο, το οποίο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, απογειώθηκε χθες το μεσημέρι από τον Ασπρόπυργο με πλήρωμα τον πιλότο και τον μηχανικό. Όπως είχε συμφωνηθεί, παρέλαβε τέσσερα άτομα – τους 2 άντρες και 2 γυναίκες – από τη Ζαγορά Πηλίου, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Μετά την επιβίβαση των ατόμων το πλήρωμα εξαναγκάστηκε να μεταβεί σε περιοχή των Τεμπών, όπου αποβίβασε τις δύο γυναίκες και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τις φυλακές των Τρικάλων.

Αλήθειες και ψέμματα

Από την στιγμή που έγιναν γνωστές οι πρώτες πληροφορίες για την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων, πολλά ακούστηκαν για το πως, για το πόσο έτοιμες ήταν οι αρχές αλλά και για το αν ήξεραν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν ενήμερο ότι κάτι θα συνέβαινε αλλά όχι από το καλοκαίρι, όπως λανθασμένα μεταδόθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, οι αρχές "γνώριζαν" ότι κάτι μπορεί να "μαγειρεύεται" εδώ και 2 με 3 μήνες.

Μάλιστα συνέπεσε με την περίοδο που αποφασίστηκε σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα να τοποθετηθεί η "σερπαντίνα" ανα δυο μέτρα ενώ ήταν ανα πέντε.

Έτσι, λειτούργησε αποτρεπτικά στην χθεσινή απόπειρα απόδρασης και πιάστηκε η ανεμόσκαλα στο συρματόσχοινο.

Σημειώνεται ότι άμεσα μετά το περιστατικό δόθηκε εντολή η "σερπαντίνα" να πυκνώσει και να τοποθετηθεί ανα δυο μέτρα και στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πιάστηκαν οι γάντζοι

Σύμφωνα με αξιωματικούς, οι δράστες πέταξαν τις δύο ανεμόσκαλες με τους γάντζους. Ο ένας πιάστηκε όμως σε ένα στύλο με τα προστατευτικά συρματοπλέγματα, με το ελικόπτερο να κλυδωνίζεται επικίνδυνα. Ο Παναγιώτης Βλαστός αρχίζει να ανεβαίνει την σκάλα. Ο πιλότος επιχειρεί να ανέβει σε ύψος τραβώντας τη σκάλα. Αυτή φαίνεται πως ξεπιάστηκε απο το ελικόπτερο με αποτέλεσμα την πτώση του Βλαστού από ύψος περίπου 8 μέτρων με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη γνάθο και το χέρι.

Στη δεύτερη ανεμόσκαλα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, επιχείρησε να ανέβει ο συγκρατούμενος του Παναγιώτη Βλαστού, ο 40χρονος Δημήτρης Μπαλτάς γνωστός από τη ληστεία της Αλλονήσου το 2010 και την αιματηρή ληστεία τον Ιούνιο του 1995 στο Γενικό Κρατικό Νικαίας και τη δολοφονία του 39χρονου ταμία Δημήτρη Μαντούβαλου, ωστόσο δεν έκανε καμία κίνηση διαπιστώνοντας τη σφοδρή ανταλλαγή των πυροβολισμών.

Η δεύτερη ανεμόσκαλα με τον γάντζο πιάστηκε εκ νέου σε στύλο του συρματοπλέγματος προκαλώντας την καθήλωση του ελικοπτέρου παράλληλα με τους πυροβολισμούς που δεχόταν από τους φρουρούς. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως το ελικόπτερο δεν έχει ιδιαίτερα σημάδια από σφαίρες κάτι που θα διαπιστωθεί σήμερα.


Πληροφορίες - μαϊμού


Επίσης, άγνωστο ποιοί και άγνωστο με ποιές προθέσεις κυκλοφορούσαν όλο το τελευταίο διάστημα πληροφορίες που πολλές φορές αποδεικνύονταν πληροφορίες - μαϊμού. Για παράδειγμα έφτασε στο υπουργείο πληφορία ότι κάποιοι κατάδικοι έσκαβαν τούνελ στις φυλακές Κασσάνδρας για να δραπετεύσουν.

Αυτό δεν έστεκε, αφού οι φυλακές Κασσάνδρας οι οποίς είναι αγροτικές και δεν υπάρχει λόγος να σκάψει κανείς τούνελ εκ των πραγμάτων για να βγει στα χωράφια....

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι μια απόφαση για να πληρωθούν τα νυχτερινά του 2012 στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους έβαλε το λιθαράκι της στο να αποτραπεί η απόδραση, αφού πύκνωσαν οι βάρδιες. Η απόφαση να δοθουν τα χρήματα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ελήφθη παρά τις αντιρρήσεις από το υπουργείο Οικονομικών και τον κ. Σταϊκούρα.

Αυτό που τονίζουν με έμφαση πλέον από το υπουργείο Δικαιοσύνης  είναι ότι πρέπει άμεσα να υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο ασφαλείας για κάθε φυλακή. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν δυο σώματα - δηλαδή οι εξωτερικοί φρουροί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι - αλλά ένα ενιαίο σώμα!

Τι προβλέπεται όταν πλησιάζει ένα σωφρονιστικό κατάστημα ελικόπτερο


Επειδή και γι' αυτό το θέμα ακούστηκαν πολλά, η εντολή είναι ρητή: όταν πλησιάζει ελικόπτερο ένα σωφρονιστικό κατάστημα ρίχνεται μια προειδοποιητική βολή.
Αν το ελικόπτερο δεν αλλάξει την πορεία του αλλά συνεχίσει να κατευθύνεται προς το σωφρονιστικό κατάστημα, τότε η εντολή είναι οι εξωτερικοί φρουροί να ανάψουν καπνογόνο.
Αν και τότε δεν αλλάξει πορεία το ελικόπτερο, τότε οι εξωτερικοί φρουροί πρέπει να ανοίξουν πυρ εναντίον τουε ελικοπτέρου.

Ρουπακιώτης: Έγινε πραγματική μάχη


Στην αυτοθυσία των δύο εξωτερικών φρουρών των φυλακών Τρικάλων, αλλά και στη γενικότερη συμβολή των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος επισκέφθηκε τις φυλακές.

"Χθες το απόγευμα, στη φυλακή, εδώ, έγινε μια πραγματική μάχη διάρκειας 15 περίπου λεπτών. Οπλοφόροι από ελικόπτερο, που είχαν σκοπό να βοηθήσουν σε απόδραση τον Παναγιώτη Βλαστό, επιτέθηκαν με καλάσνικοφ και χωρίς να σταματήσουν να πυροβολούν, θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να αποδυναμώσουν τους δύο εξωτερικούς φρουρούς. Αυτοί, με αυτοθυσία - και κυριολεκτώ - όχι μόνο απέτρεψαν αυτόν τον κίνδυνο, αλλά σεβόμενοι και τη ζωή των άλλων, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει μέχρι εκείνη τη στιγμή στη μάχη - γιατί επρόκειτο για μάχη - κατάφεραν, στην πρώτη φάση, να αποδυναμώσουν το ίδιο το ελικόπτερο. Σε μια δεύτερη, όμως, φάση έγινε απόπειρα να αποδράσει ο κατηγορούμενος, το όνομα του οποίου προανέφερα. Παρεμποδίστηκε, ωστόσο, από τα συρματοπλέγματα, τα οποία είχαμε τοποθετήσει από το καλοκαίρι στη φυλακή αυτή. Κι έτσι ο κρατούμενος δεν απέδρασε. Οι δύο φύλακες - με αυτοθυσία επαναλαμβάνω - υπερασπίστηκαν το καθήκον τους, συνέδραμαν άμεσα και σε μια άψογη μεταξύ τους συνεργασία, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τον διευθυντή και τους αστυνομικούς, έφεραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε το χρέος να ευχαριστήσει τους εξωτερικούς φρουρούς, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους αστυνομικούς και τον διευθυντή, οι οποίοι συνέβαλαν στο αποτέλεσμα αυτό", είπε ο κ. Ρουπακιώτης.

Σε βάρος του κρατουμένου Παναγιώτη Βλαστού θα απαγγελθούν κατηγιρίες για απόπειρα απόδρασης, σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, ηθική αυτουργία σε διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών, ηθική αυτουργία σε παράνομη κατάληψη αεροσκάφους και ηθική αυτουργία σε αρπαγή.

Σε βάρος των δύο δραστών που επέβαιναν στο ελικόπτερο, για συμμετοχή σε απόδραση, σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αρπαγή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών και παράνομη κατάληψη αεροσκάφους.

Σε βάρος των δύο γυναικών που αναζητούνται, για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, απλή συνέργεια στη διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών και παράνομη κατάληψη αεροσκάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom