Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Οι 4 ληστές "τρομοκράτες" του Βελβεντού Κοζάνης δεν αποδέχονται τη δικαστική εξουσία.... αλλά ζήτησαν προθεσμία ως την Τετάρτη - Περίεργη παρέμβαση Κούγια


Κατά την ταπεινή μας γνώμη δεν στέκει σε καμία λογική,είτε καθεστωτική είτε επαναστατική,να μην αποδέχεσαι την εξουσία αλλά να ζητάς την άδειά της για να απολογηθείς τρεις μέρες αργότερα!

Δεν ξέρουμε αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα ή έτσι τα παρουσιάζουν οι ρεπόρτερς των ΜΜΕ,των οποίων το σημερινό ρεπορτάζ για τη γνωστή υπόθεση αντιγράφουμε παρακάτω.

Προσωπικά μας εκπλήσσει αυτή η απαίτηση των "τρομοκρατών",αν όντως ισχύει,όπως και το ότι οι αρχές δεν δίστασαν να δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του,όπου είναι εμφανής η κακοποίησή τους!

Επίσης μας εκπλήσσει η περίεργη παρέμβαση Κούγια από το πουθενά και η οποία φιλοξενήθηκε σε όλα τα καθώς πρέπει ΜΜΕ.

Ο γνωστός δικηγόρος μιλάει για τη σύλληψη νεαρού που ήταν μάρτυρας στη δίκη Κορκονέα,αποκρύπτει όμως ότι δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο και πως την εποχή της δολοφονίας Γρηγορόπουλου ήταν μόλις 16 χρόνων.

Μ' αυτό δεν δικαιολογούμε το νεαρό,απλά σκεφτόμαστε ποιοι και πως εκμεταλλεύτηκαν την οργή και το θυμό του και τον ενέταξαν σε "τρομοκρατική" οργάνωση,στέλνοντάς τον να κάνει ληστείες, πριν καλά καλά "βγει απ' τ' αυγό"!
Ζείδωρον

Προθεσμία έως την τετάρτη για να απολογηθούν έλαβαν από τις ανακριτικές αρχές οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό. Οι τέσσερις δράστες οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, όπου τους απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες.
Ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή Κοζάνης την Τετάρτη. Oι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν έως την Τετάρτη στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης. Μετά τις απολογίες τους, οι δύο εκ των τεσσάρων που καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», αναμένεται να μεταχθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των ενταλμάτων.
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.
Με απειλές στα δικαστήρια

Οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες εμφανίστηκαν προκλητικοί κατα την προσαγωγή τους χθες, στα δικαστήρια, καθώς εκτόξευσαν απειλές κατά πολιτικών, δικαστών και αστυνομικών κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια.
Προκλητικοί στα δικαστήρια οι συλληφθέντες - Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους
Πρόκειται για τους δυο κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς". Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των τεσσάρων ατόμων κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της εισαγγελέως αρνήθηκαν να απολογηθούν λέγοντας πως δεν αποδέχονται την εξουσία της. Πάντως, εναντίον τους ασκήθηκαν διώξεις μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για ληστεία από κοινού και κατά συρροή, για αρπαγή από κοινού, για παράνομη και διακεκριμμένη περίπτωση οπλοφορίας και φθοράς, για χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας, για απλή σωματική βλάβη και άλλα.
Προκλητικοί στα δικαστήρια οι συλληφθέντες - Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους
Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να εμφανιστούν στον ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες στην περιοχή για να εντοπιστούν και οι άλλοι τέσσερις δράστες και είναι χαρακτηριστικό ότισήμερα σηκώθηκε και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.
Συνεχίζονται οι έρευνες
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, από αέρος και ξηράς, για τον εντοπισμό των υπόλοιπων τεσσάρων ασύλληπτων δραστών της «διπλής» ληστείας, ενώ εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης για τον εντοπισμό πιθανής «γιάφκας» που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Ιωάννης Μιχαηλίδης

Οκτώ οι δράστες
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες τελικά ήταν οκτώ ενώ θεωρείται ότι εδώ και 1,5-2 μήνες η ομάδα των δραστών βρίσκεται μόνιμα στη βόρεια Ελλάδα και ότι έχει καταλλύματα και γιάφκες.
Δύο εισήλθαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και άλλοι δυο στα ΕΛΤΑ. Ένας πέμπτος περίμενε έξω από την ΑΤ και ένας έκτος έξω από τα ΕΛΤΑ ενώ ένας έβδομος φυλούσε τσίλιες στην είσοδο του χωριού και συντόνιζε τις κινήσεις των υπολοίπων.

Ανδρέας Μπουρζούκος

Αμέσως μετά οι επτά δράστες επιβιβάστηκαν σε δυο αυτοκίνητα και διέφυγαν. Εγκατέλειψαν τα οχήματα λίγο έξω από το χωριό και επιβιβάστηκαν σε ένα άλλο αυτοκίνητο - βαν με σκοπό να διαφύγουν όλοι μαζί και να φθάσουν στην εθνική οδό όπου τους περίμενε ο όγδοος συνεργός τους με ένα ασθενοφόρο - μαϊμού.
Οι αστυνομικοί, ωστόσο, είχαν εντοπίσει τον όγδοο συνεργό τους να κινείται εξαιρετικά ύποπτα και είχαν καταφέρει να τον εγκλωβίσουν κοντά στα ορυχεία Κοζάνης και στη συνέχεια αφού ο ίδιος παραδόθηκε, κατάφερε πριν τον συλλάβουν οι αστυνομικοί να πυρπολήσει το όχημά του προκειμένου να σβήσει τα ίχνη. Οι επτά δράστες βλέποντας ότι ο συνεργός τους δεν τους περίμενε στο συγκεκριμένο σημείο τράπηκαν σε φυγή από την Παλιά Εθνική Οδό προς Βέροια.

Δημήτριος Πολίτης

Κατά την καταδίωξή τους, ακινητοποίησαν αυτοκίνητο οδοντιάτρου, τον επιβίβασαν δια της βίας στο δικό τους βάν και τέσσερις από τους επτά πήραν το αυτοκίνητο του γιατρού και διέφυγαν, ενώ οι τρεις μαζί με τον γιατρό κατευθύνθηκαν προς την Βέροια όπου και τους ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί.
Κατά τη σύλληψη, οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω τους πλαστές ταυτότητες, τρία καλάσνικοφ, δύο πιστόλια και ένα υποπολυβόλο "scorpion", ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνει μία ληστεία που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στη Φλώρινα, όπου οι δράστες άρπαξαν 110.000 ευρώ. Χθες το το πρωί έγιναν και έρευνες στα σπίτια τους στην Αθήνα, χωρίς να βρεθεί κάποιο στοιχείο.
Ο ένας από τους δυο συλληφθέντες που φέρεται να είχε συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσίες Πυρήνων της Φωτιάς" είναι ένας 25χρονος, γνωστός και ως "Τοξοβόλος του Συντάγματος" και ο δεύτερος είναι ένας 22χρονος. Η αστυνομία είχε εκδόσει εντάλματα σύλληψης και για τους δυο.

Νικόλαος Ρωμανός

Οι έρευνες εστιάζουν όμως και στα άλλα δυο άτομα που συνελλήφθησαν, σε έναν 20χρονο και έναν 24χρονο. Ο πρώτος είναι ένα πρόσωπο που είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν καθώς είχε συμμετοχή σε ένα επεισόδιο του 2008 ενώ ήταν και πρωταγωνιστής εν συνεχεία στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Αναφορικά με τον 24χρονο, που δηλώνει φοιτητής, οι αρχές θεωρούν ότι ανήκει και αυτός στον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον συνδέουν με κάποια άλλη τρομοκρατική οργάνωση.
Ταυτόχρονα, όμως, εξετάζεται και το ενδεχόμενο της συμμετοχής των συγκεκριμένων προσώπων, σε παλαιότερα τρομοκρατικά χτυπήματα - με τελευταίο την τοποθέτηση της βόμβας, που εξερράγη στις 20 Ιανουαρίου στο Mall.
Ενας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι ο περίφημος τοξοβόλος που είχε συλληφθεί στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια επεισοδίων
Ενας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι ο περίφημος τοξοβόλος που είχε συλληφθεί στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια επεισοδίων
Όλα δείχνουν ότι σε πρώτη φάση θα μείνουν οι συλληφθέντες στην Κοζάνη αλλά είτε αύριο είτε μεθαύριο θεωρείται βέβαιο ότι θα μεταφερθούν στην Αθήνα καθώς η υπόθεση λαμβάνει τελείως διαφορετική διάσταση.
Οι δράστες, στην προσπάθεια διαφυγής τους πήραν όμηρο έναν οδοντίατρο και δεν δίστασαν να απειλήσουν αστυνομικούς, πριν οι τελευταίοι επέμβουν και τους συλλάβουν, ενώ κατείχαν βαρύ οπλισμό.
Όπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής δυτικής Μακεδονίας σε βανάκι που ακινητοποιήθηκε στη Βέροια βρέθηκαν συνολικά δύο Καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion, μία επαναληπτική καραμπίνα, ένα πιστόλι Ζάσταβα κι ένα πιστόλι Μπερέτα. Τα όπλα εστάλησαν ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιήθηκαν κατά το παρελθόν σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους
Κατόπιν εισαγγελικής διάταξης η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των τεσσάρων συλληφθέντων της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης.
Πρόκειται για τους:
  • Μιχαηλίδη Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής
  • Μπουρζούκο Ανδρέα – Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς , γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττική
  • Πολίτη Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής
  • Ρωμανό Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας - Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής
Είχαν πλαστές ταυτότητες
Στην κατοχή των Μιχαηλίδη και Πολίτη βρέθηκαν πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, με τα στοιχεία: Γιακουμόπουλος Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα, δημότης Καλλιθέας, και Καλυβας Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στον Χολαργό, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα.
Σε βάρος του Μιχαηλίδη έχουν εκδοθεί τρία εντάλματα σύλληψης και σε βάρος του Πολίτη άλλα δύο εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Τα δακτυλικά αποτυπώματα και των δύο είχαν βρεθεί στο κρησφύγετο της οργάνωσης στην οδό Σαπφούς, στην Καλλιθέα.
Το χρονικό της ληστείας
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, όλα ξεκίνησαν γύρω στις 10 χθες το πρωί, όταν οι πάνοπλοι δράστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, εισέβαλαν σχεδόν ταυτόχρονα στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) και στο γραφείο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), που απέχουν λίγα μέτρα μεταξύ τους, στο Βελβεντό Κοζάνης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά δύο κουκουλοφόροι έσπασαν με τσεκούρι την τζαμαρία της ΑΤΕ και στη συνέχεια με την απειλή όπλων απέσπασαν 175.940 ευρώ, ενώ ένας συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από το υποκατάστημα επιβλέποντας. Σχεδόν ταυτόχρονα άλλοι δύο κουκουλοφόροι μπήκαν στο γραφείο του ΤΤ από την κεντρική είσοδο και υπό την απειλή όπλων αφαίρεσαν 4.020 ευρώ, ενώ κι εδώ συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από το Ταμιευτήριο.
Παράλληλα ένας ακόμη ένοπλος παρακολουθούσε σε κοντινή απόσταση τις κινήσεις των συνεργών τους, έχοντας οπτική επαφή με τα σημεία «στόχους» και παρέχοντάς τους κάλυψη. Οι ένοπλοι αφού άρπαξαν τα χρήματα διέφυγαν με δύο οχήματα.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές. Στήθηκαν «μπλόκα» σε καίρια σημεία του ευρύτερου οδικού δικτύου και κινητοποιήθηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από τους νομούς της Κοζάνης και της Ημαθίας.
Οι δράστες εγκατέλειψαν τα δύο οχήματα με τα οποία διέφυγαν αρχικά και επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα-κλούβα. Στη συνέχεια, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν, στην παλιά εθνική οδό Κοζάνης- Βέροιας στο ύψος της Καστανιάς, τζιπάκι που οδηγούσε Κοζανίτης οδοντίατρος υποχρεώνοντάς τον να μπει στην κλούβα μαζί με τρεις από τους δράστες. Οι υπόλοιποι τέσσερις δράστες επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του ιδιώτη και κατευθύνθηκαν προς τη Βέροια.
Αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα- κλούβα και το καταδίωξαν, με αποτέλεσμα να το εγκλωβίσουν και να το ακινητοποιήσουν στην πόλη της Βέροιας. Ένας από τους δράστες απείλησε τους αστυνομικούς με όπλο, ωστόσο, μετά από δυναμική επέμβαση συνελήφθησαν και οι τρεις δράστες και απελευθερώθηκε ο απαχθείς γιατρός. Σε έρευνες στην «κλούβα» αποκαλύφθηκε το οπλοστάσιο των δραστών, ενώ βρέθηκε μέρος της «λείας».
Εξάλλου, λίγο νωρίτερα, κοντά στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή του Πολυμύλου Κοζάνης, εντοπίστηκε άλλο όχημα, τύπου βαν, που οδηγούσε ο όγδοος κατηγορούμενος, και, όπως προέκυψε, ανέμενε στο σημείο αυτό τους συνεργούς του για να τους παραλάβει προκειμένου να διαφύγουν. Το όχημα έφερε εξωτερικά διακριτικά ώστε να μοιάζει με ασθενοφόρο, ενώ ο δράστης, που έφερε Καλάζνικοφ, αποπειράθηκε να πυρπολήσει το όχημα για να εξαφανίσει τα ίχνη του.
Στη θέα των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή και μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη κοντά στα ορυχεία της Πτολεμαΐδας.
http://www.ethnos.gr/

Διαβάστε επίσης:Λάδι στη φωτιά από το γνωστό δικηγόρο Κούγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom