Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Μπαράζ εκρήξεων σε σπίτια δημοσιογράφων τη νύχτα ξαναφούντωσε την κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι αφελείς προσπαθούν να γκρεμίσουν το σύστημα με στρακαστρούκες δίνοντας τροφή στην Κυβέρνηση Σαμαρά για νέα κατασταλτικά μέτρα ηρωποιόντας παράλληλα τους εκπροσώπους του συστήματος;
ή μήπως είναι κι αυτό μέρος του σήριαλ αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης,όπως τα παραχαραγμένα στικάκια;
Ζείδωρον

- Πέντε "χτυπήματα" σε μία ώρα από τους δράστες 
- Έβαλαν από 2 γκαζάκια στις εισόδους των πολυκατοικιών των δημοσιογράφων
- Δεν υπήρξαν τραυματισμοί μόνο υλικές ζημιές - Ποιοί δημοσιογράφοι στοχοποιήθηκαν
- Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι σημερινές εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων είναι απόλυτα καταδικαστέες πράξεις 

Μόνο τυχαίο δεν ήταν το μπαράζ των εμπρηστικών «συμβολικών» επιθέσεων με στόχους κατοικίες δημοσιογράφων. Οι επιθέσεις εξελίχθηκαν σε χρονικό διάστημα μιας ώρας τα ξημερώματα, με τους δράστες να τοποθετούν σε όλες τις περιπτώσεις από 2 γκαζάκια στις εισόδους των κατοικιών.

Η αρχή έγινε στις 03:40 στο Κολωνάκι στην είσοδο πολυκατοικίας όπου διέμενε ο Γιώργος Οικονομέας και τώρα διαμένουν τα παιδιά του.  Ο δημοσιογράφος του Mega, είπε στη διάρκεια της εκπομπής του:
«Το μόνο που με τρομοκρατεί πραγματικά είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι».

Στις 04:10 στην Αγ. Παρασκευή έγινε το ίδιο στην πολυκατοικία που διαμένει ο Αντώνης Λιάρος.

Στις 04:15 στη Πεντέλη στόχος έγινε η είσοδος πολυκατοικίας που διαμένουν ο διευθυντής του ΑΠΕ Αντώνης Σκυλάκος  και η δημοσιογράφος του Πρώτου Προγράμματος Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Την ίδια ώρα στο Μαρούσι γινόταν το ίδιο στην είσοδο του σπιτιού του Χρήστου Κώνστα. Σύμφωνα με κατοίκους, λίγο πριν την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου του ΕΠΕΝΔΥΤΗ, κλωτσούσαν την πόρτα σα να ήθελαν να την σπάσουν και να μπουν μέσα.

Τελευταίος στόχος έγινε ο δημοσιογράφος του ALPHA Πέτρος Καρσιώτης στον Άλιμο.

Σε όλες τις περιπτώσεις καταγράφηκαν μικρές υλικές ζημιές στις εισόδους και μαυρίσματα στους τοίχους.

Κεδίκογλου κατά ΣΥΡΙΖΑ 

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

"Χθες οι εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα οι εκρήξεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας.
Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;"

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι σημερινές εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων είναι απόλυτα καταδικαστέες πράξεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Και συνεχίζει: "Για άλλη μια φορά τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει την στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσει το έργο της περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία."

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά και στην επίθεση που δέχεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τονίζοντας: 

"...Κορυφαίο παράδειγμα οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με αστείο μεν αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν το διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας θα συνεχιστεί στη βάση των μαζικών ενωτικών ειρηνικών αγώνων, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom