Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Αϊ σιχτήρ ρε λεχρίτες! Αν ήταν λάθος το πρόγραμμα διορθώστε το με λεφτά από το ταμείο σας

Αφού ξεκλήρισαν έναν ολόκληρο λαό έρχονται τώρα και διαπιστώνουν τα λάθη τους!
Λάθη,που απλοί άνθρωποι -μη οικονομολόγοι- τα επισημαίναμε από το Μάρτη του 2010.
«Δεν είχαν εκτιμηθεί οι επιπτώσεις στην ανάπτυξη» λένε οι παντογνώστες θεραπευτές και ο πολύς κύριος Τόμσεν δηλώνει: "Ηταν λάθος το πρόγραμμα για την Ελλάδα" και ρίχνει τις ευθύνες σε Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου κι από κει και πέρα φοβερίζει με νέα μέτρα.
Την ίδια ώρα οι εδώ τοποτηρητές του ΔΝΤ ασχολούνται με τα στικάκια και τις "βόμβες" των "τρομοκρατών",που οι ίδιοι εκτρέφουν για ώρα  ανάγκης.
Οπως θα 'χετε διαπιστώσει όλα τα "έγκυρα" ΜΜΕ σήμερα ασχολούνται με τη βόμβα στο Mall,ενώ κλείνουν τ' αυτιά στην παραδοχή των λαθών του ΔΝΤ με συνέπεια την εξαθλίωση των Ελλήνων,που οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες και στην αυτοκτονία.
Ζείδωρον

Διαβάστε το σημερινό ρεπορτάζ:
Οι επιπτώσεις του προγράμματος στην ανάπτυξη δεν είχαν εκτιμηθεί σωστά, παραδέχτηκε ο Πολ Τόμσεν σε τηλεδιάσκεψη με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου για το ΔΝΤ.

Ο κ. Τόμσεν άφησε και αιχμές εναντίον της ευρωζώνης λέγοντας ότι εξαρχής το ΔΝΤ είχε ταχθεί υπέρ μιας μεγαλύτερης περιόδου προσαρμογής για την Ελλάδα.

Στο τελευταίο πρόγραμμα, είπε ο Τόμσεν, υιοθετήθηκε ένας πολύ υψηλότερος «πολλαπλασιαστής»,
καθώς κατέστη σαφές ότι οι συνθήκες ήταν διαφορετικές από αυτές που είχαν εκτιμηθεί αρχικά (όπου «πολλαπλασιαστής» είναι το μέγεθος που δείχνει πόση ύφεση προκαλεί μια δεδομένη περικοπή  στον προϋπολογισμό: εάν το μέγεθος είναι 0,5, τότε για κάθε μονάδα του ΑΕΠ δημοσιονομικής προσαρμογής το ΑΕΠ θα έπεφτε μισή μονάδα).

Μάλιστα έριξε ευθύνες σε Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι ο «πολλαπλασιαστής» ήταν μεγαλύτερος γιατί δεν είχε εκτιμηθεί σωστά η πολιτική κρίση, η οποία κλόνισε την εμπιστοσύνη στην οικονομία της χώρας και γιατί δεν εφαρμόστηκαν οι διαρθρωτικές αλλαγές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην ενισχυθεί η εξωτερική ανταγωνιστικότητα της χώρας.


Η προοπτική ανάκαμψης δεν είναι μια «εύκολη υπόθεση», παραδέχθηκε ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Πολ Τόμσεν διευκρινίζοντας ότι ο πρωθυπουργός εργάστηκε σκληρά για να βάλει το πρόγραμμα σε «σωστή τροχιά».

 Επισημαίνει δε ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο τόσο στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας όσο και στο δημοσιονομικό τομέα.

Ο κ. Τόμσεν σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το ελληνικό πρόγραμμα είχε εκτροχιαστεί κάποια στιγμή το 2012, αλλά «η νέα κυβέρνηση εργάστηκε εντατικά για να βάλει το πρόγραμμα πάλι σε τροχιά. Τώρα είναι σε σωστό δρόμο».

 Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ εκτίμησε ότι μέσα στο 2013 αναμένεται κάποια στιγμή να περάσει η χώρα σε πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι και προκλήσεις, κυρίως στο μέτωπο των δομικών μεταρρυθμίσεων.

Κλειδί για την επιστροφή στην ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα, σημείωσε, είναι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα, υπογράμμισε ότι το κόστος εργασίας έχει αναπροσαρμοστεί, αλλά η μείωση των μισθών δεν έχει ακολουθηθεί από μείωση των τιμών, «κάτι που είναι πρόβλημα».

Ο Πολ Τόμσεν εξήγησε ότι το ελληνικό πρόγραμμα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις περικοπές των συντάξεων, υποστηρίζοντας ότι ήταν απαραίτητες γιατί η αύξηση στις συντάξεις του Δημοσίου ήταν ο βασικός λόγος για το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας. Για την αποφυγή νέων περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις είναι κρίσιμο, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση Σαμαρά να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και να μειώσει το δημόσιο τομέα.

Ο Πολ Τόμσεν σημείωσε επίσης στη συνέντευξή του ότι η παράταση δύο ετών που δόθηκε στην Ελλάδα είναι σωστή αλλά απαιτεί και επιπλέον οικονομική βοήθεια. Τελικά, είπε, επιτεύχθηκε παράταση του προγράμματος προσαρμογής για 2 χρόνια, έως το 2016, οπότε και αναμένεται να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ της.

Παραδέχτηκε επίσης ότι η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει ακόμη και σήμερα «πολύ δύσκολη» καθώς οι κοινωνικές και πολιτικές ισορροπίες είναι εύθραυστες, το χρέος πολύ υψηλό και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ασθενής.

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Καλησπέα Δημήτρη μου .

Το βρίσκω φυσικό να ασχοληθούν όλοι και να πάρουν στα πολύ σοβαρά την τοποθέτηση βόμβας στον πολυχώρο του MALL.
Αλλά βρε παιδί μου ,δεν υπάρχει κανείς, μα κανείς να τους τα πει σταράτα ,επισήμως όμως, αυτά τα αυτονόητα που λες Εσύ; Τι θα πάθουν; Το κεφάλι θα τους πάρουν; ή, την ριμάδα την καρέκλα με όλα τα καρφιά που κουβαλάει ;
Εμείς τους φόβους μας τους εκφράζαμε, προσωπικά τους ξόρκιζα και τους ξορκίζω ακόμη, αλλά αυτοί χαμπάρι δεν έπαιρναν. Άντε τώρα να δούμε πως θα τα μαζέψουν
τα.... μεμονωμένα περιστατικά που βάζουν φωτιά και μας καίνε…

Όλο εξυπνάδες και μεγάλα λόγια, ήταν. Τώρα που στριμώχνονται αποδεικνύονται πόσο ανόητοι και μικρόνους είναι. Εκτός αν έχουν επιλέξει να παριστάνουν προκλητικά τους βλάκες γιατί τίποτ’άλλο δεν τους σώζει.
Μόνο το ακαταλόγιστο της βλακείας.

zeidoron dtsoukas είπε...

Δεν ξέρω Λυγερή μου τι να σου πω!
Ακόμα και θέατρο να παίζουν είναι κάκιστοι ηθοποιοί.Πάρε παράδειγμα το Λοβέρδο που βγαίνει τώρα να μας πείσει πως αυτός κι άλλοι υπουργοί ήταν αντίθετοι.Και τότε μωρέ γιατί ουρλιάζατε σαν τα σκυλιά πως μοναδική λύση είναι τα μνημόνια,που μάλιστα δεν είχατε διαβάσει;
Και για την "τρομοκρατία" Λυγερή μου δεν με πείθουν,αν πραγματικά ήταν επαναστάτες θα χτύπαγαν τη Βουλή στην ολομέλειά της κι όχι ένα χώρο γεμάτο πολίτες και παιδιά (παίρνοντας κι όλα τα μέτρα για να μην έχουν θύματα).Εκφοβισμός είναι κι αυτός της κοινής γνώμης και αποπροσανατολισμός.

Read more: Go to TOP and Bottom