Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ο κύριος Πέτρος Δούκας,που πρότεινε να δουλεύουν οι άνεργοι ΔΩΡΕΑΝ, ξέχασε να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ!!!!

Τον κύριο Πέτρο Δούκα,ο οποίος συν τοις άλλοις είναι και διδάκτωρ των Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης,τον γνωρίζετε!
Θα γνωρίζετε επίσης ότι στις εκλογές του 2009 δεν συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο Κώστας Καραμανλής τον θεώρησε υπεύθυνο για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, παρότι υπήρξαν μόνο ενδεικτικά στοιχεία σε βάρος του,ενώ το 2007 αναμείχθηκε στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων,όπως διαβάζουμε στη wikipedia .Είναι παντρεμένος με την Ιλεάνα Έβερτ, κόρη του Μιλτιάδη Έβερτ και έχει τέσσερα παιδιά.

Μέχρι εδώ θα μπορούσε να είναι όλα καλά!

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι το παλικάρι ελέγχεται από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής διότι "Ξέχασε να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ"!!!!! 
Ναι μάλιστα ξέχασε (!) ενώ μόλις προχτές πρότεινε να δουλεύουν οι άνεργοι ΔΩΡΕΑΝ!!!
«Τρύπα» 1.000.000 ευρώ στα πόθεν έσχες 2009 και 2010 του πρώην «γαλάζιου» υπουργού Πέτρου Δούκα εντόπισε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Συγκεκριμένα, ο κ. Δούκας, στην δήλωση περιουσιακής του κατάστασης για το 2010 εμφάνισε τραπεζικές καταθέσεις ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ, ενώ το 2009 είχε δηλώσει περίπου 2 εκατ. ευρώ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις υποψίες των ορκωτών ελεγκτών της επιτροπής με αποτέλεσμα να ζητηθούν εξηγήσεις από τον πρώην υπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δούκας προσκόμισε παραστατικά χρηματοπιστωτικού ιδρύματος του εξωτερικού όπου εμφανίζονται τα χρήματα με αποτέλεσμα τα μέλη της επιτροπής να αναφέρουν ότι «μάλλον ξέχασε να τα δηλώσει». Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Δούκας κλήθηκε να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις για την επόμενη εβδομάδα.
============
Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος,ο οποίος όπως διαπιστώσαμε από την προσωπική του σελίδα είναι πολυγραφότατος,έγραψε λίγες μέρες πριν να δουλεύουν οι άνεργοι ΔΩΡΕΑΝ!!!!
Αυτό προτείνει ως μέτρο για τη μείωση της ανεργίας και για να... ξετριφτούν λέει!
Αν και βουλευτής και υπουργός και... και... και...  δεν γνωρίζετε κύριε Δούκα πως η επιδότηση ανεργίας δίδεται για ένα χρόνο και μετά πάπαλα.Οσο για το τρίψιμο,ναι έχετε δίκιο όταν ο άλλος δούλευε 10,20 και 30 χρόνια χρειάζεται μια εξοικείωση με την εργασία!
Σαν πολύ στον εθελοντισμό δεν το ρίξατε όλοι σας;
Κι επί τη ευκαιρία εσείς από εθελοντική εργασία έχετε όλες αυτές τις "οικονομίες" σας;  

Διαβάστε:
"Μανιφέστο Προτάσεων γιά ένα Ελληνικό New Deal γιά την έξοδο από την Κρίση και την Ελλάδα της Δημιουργίας!

ΙΙ. ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 'ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / ΔΩΡΕΑΝ' (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ) // ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ  :
Όλοι οι άνεργοι να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Ιδιωτικός Τομέας.
Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να  καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα , σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, ανάλογα με την ηλικία, τις δεξιότητες, την έφεση και την όρεξη του καθενός.
Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για 3 μήνες χωρίς επιβάρυνση (γιά τις επιχειρήσεις, κλπ.)

Γιατί λέω χωρίς επιπλέον κόστος (γιά τους εργοδότες)/(Το Δημόσιο, εκτός από το επίδομα ανεργίας θα πληρώνει και ειδικό επιμίσθιο, ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες).
Γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώσουν! Απ´την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό οι άνεργοι με την εθελοντική εργασία να ξετριφτούν, να μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή. Να έρθουν σε επαφή με τους αυριανούς εργοδότες.

Παράλληλα, θα βγεί και κάποιο επωφελές έργο για την Χώρα, τώρα που υπάρχει ανάγκη! Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και πραγματική ζήτηση για περισσότερο έργο (και περισσότερες πραγματικές και κανονικά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας).

Ας μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχει ειδική λύση μόνο γιά την αντιμετώπιση της ανεργίας. Γί αυτό και παρά τις εκατοντάδες "εξαγγελίες νέων ειδικών μέτρων γιά την καταπολέμηση της ανεργίας", η ανεργία ξεπέρασε το 25%!

Όσοι νομίζουν πως υπάρχουν τέτοιες λύσεις και κουτοπόνηροι ελιγμοί, απλά είναι άσχετοι!" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom