Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Εμφύλιος στο κόμμα του Καμμένου! Εφυγε ο Μανώλης,παραιτήθηκε ο Ζώης κι είναι ακόμα μεσημέρι


- "Λαγός ο Πάνος Καμμένος, το non paper υπήρχε" είπε πριν ο Γιάννης Μανώλης
- Μήνυση κατά του Γ. Μανώλη προαναγγέλει ο Π. Καμμένος σε επίσημη ανακοίνωση
- Έχω αποδείξεις ότι έδωσε το non paper στον Παπούλια – Γκάφα που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο είπε ο πρώην βουλευτής
- Τον κατηγόρησε και για τις... δίμηνες διακοπές που έκανε το καλοκαίρι 
- Είπε ότι ήθελε να φύγει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες το Μάιο, αλλά τον κράτησε ο Χρήστος Ζώης
- Βουλευτές των ΑΝΕΛ φλερτάρουν με τη ΝΔ ή νέο κόμμα
- Πριν από λίγο παραιτήθηκε με γραπτή δήλωσή το και ο Ζώης

Η φωτιά που άναψε στο κόμμα του Πάνου Καμμένου από το μεσημέρι της Δευτέρας, εξακολουθεί να... καίει. Και όχι μόνο δεν τίθεται υπό έλεγχο, αλλά μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Μανώλη, επεκτείνεται και μάλιστα επικίνδυνα.

Ο Πάνος Καμμένος "σήκωσε το γάντι" κι απάντησε στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε εις βάρος του ο Γιάννης Μανώλης, μέσω της πρωινής εκπομπής του Σκάι. Η (πρώτη) απάντησή του ήρθε μέσω του twitter, όπου χαρακτήρισε τον πρώην συνοδοιπόρο του, "επαγγελματία αποστάτη".

Ακολούθησε και μια δεύτερη. Αυτή τη φορά μέσω επίσημης ανακοίνωσης του κόμματος. «Η αποστασία ξεκινά πάντα από έμμισθους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. Ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης. Καλό ταξίδι, είμαστε πολλοί, είμαστε Ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες», αναφέρει και ουσιαστικά προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη για όσα είπε ο πρώην βουλευτής.

Είχε προηγηθεί η άνευ προηγουμένου επίθεση του μέλους των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά του προέδρου του κόμματος και επί της ουσίας έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος. Είμαι ανεξάρτητος και αντιμνημονιακός αλλά δεν πάω σπίτι μου, είπε ο κ. Μανώλης. 

Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη, το non paper (προέβλεπε συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας και υπουργό Άμυνας τον κ. Καμμένο) το είχε δώσει όντως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. «Έχω αποδείξεις ότι το έδωσε» είπε και χαρακτήρισε γκάφα την όλη υπόθεση, ενώ κατηγόρησε τον Π. Καμμένο ότι προσπάθησε να βγάλει ψεύτη τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Έκανε το πρώτο λάθος που το δώσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε. 



Όπως αποκάλυψε, μετά την ιστορία με το non paper ήθελε να μην είναι υποψήφιος και στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου, αλλά τον μετέπεισε ο Χρήστος Ζωής. Εξαιτίας του non paper και του σάλου που προκλήθηκε, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πήραν μικρότερο ποσοστό στις εκλογές του Ιουνίου, εκτίμησε ο κ. Μανώλης. 

«Πρώτη φορά είδε πρόεδρο να γίνεται λαγός», είπε επίσης, σχολιάζοντας τα όσα έγιναν τη Δευτέρα, όταν ο Πάνος Καμμένος συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και τη διοικούσα επιτροπή, έκανε μια δήλωση και στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να υπάρξει συνεδρίαση. «Συγκαλεί τα όργανα και φεύγει, πρώτη φορά είδα έναν πρόεδρο να γίνεται λαγός. Δε θέλει κόμμα, ούτε συνέδριο ούτε τίποτα. Δε λειτουργεί τίποτε στο κόμμα».



«Αντί να φτιάξουμε κόμμα, έφυγε δυο μήνες διακοπές», είπε και κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι αλλάζει συνεχώς γνώμη. «Σε μια συνάντηση βουλευτών στο σπίτι του, είπε αυτό που έλεγε και κατ' ιδίαν σε όλους εμάς, να μην πάρουμε την καυτή πατάτα», πρόσθεσε.

«Όταν είπε να παραιτηθούν 60 βουλευτές (των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ) του είπαμε ότι αυτό που λες, δε γίνεται. (...) Μιλάει συνεχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σα να λέει στον κόσμο «πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ». Μας χωρίζει χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ (...) Ενώ έλεγε ότι κανείς δε μας βγάζει από το ευρώ, ξαφνικά τον ακούσαμε να μιλάει για το δολάριο», τόνισε και χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο πρόεδρο που μέσα σε πέντε λεπτά αλλάζει θέσεις. 
Κατηγόρησε επίσης τον Πάνο Καμμένο ότι δεν ήθελε τη διεύρυνηση του κόμματος και ότι χάλασε την τελευταία στιγμή, επίτηδες, τη συμφωνία με τον ανεξέρτητο βουλευτή, Νίκο Νικολόπουλο.

«Ντρέπομαι, σήμερα, τι θα πω στον κόσμο που με ακολούθησε;» διερωτήθηκε, ξεθακάρισε πως αποτελεί παρελθόν από το κόμμα αλλά όχι από την πολιτική. «Είμαι ανεξάρτητος, είμαι αντιμνημονιακός, δεν πάω σπίτι μου». 

Το άλλο μεγάλο ζήτημα που προκύπτει τώρα είναι τι θα κάνουν οι υπόλοιποι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το καράβι. Άλλοι φλερτάρουν με την επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία άλλοι με ένα νέο κόμμα.
Ο Γιάννης Μανώλης, πάντως, ξεκαθάρισε ότι στη ΝΔ δεν πρόκειται να επιστρέψει. «Δεν έφυγα για να γυρίσω» είπε. Το ίδιο έχει τονίσει από τη Δευτέρα, ήδη, μέσω του twitter του.
Παραιτήθηκε ο Ζώης

Κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο για αφερεγγυότητα, υποκρισία και πολυγλωσσία, ο Χρήστος Ζώης ακολούθησε τον Γιάννη Μανώλη και υπέβαλε την παραίτησή του από τουςΑνεξάρτητους Έλληνες. 

«Κανείς δεν μπορεί να συνομιλήσει με το «χάος», την αφερεγγυότητα, την υποκρισία και την πολυγλωσσία», αναφέρει στη δήλωση παραίτησης, τονίζοντας ότι μετά τα όσα έγιναν τις τελευταίες δυο μέρες, δε μπορεί να παραμείνει στο κόμμα.

Όπως είπε «υποβάλλω την παραίτηση μου στους συνεργάτες μου με τους οποίους δούλεψα 24 ώρες το 24ώρο σε συνθήκες πολιτικά και τεχνικά δύσκολες. Τους ευχαριστώ και τους εύχομαι καλό κουράγιο».

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ

Η δήλωση που είχα κάνει στις 19/03/2012, πριν την ένταξη μου στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, κατέληγε ως εξής:
«Τις ημέρες που προηγήθηκαν άκουσα πολλούς, πάρα πολλά και μέτρησα τις γνώμες και τις παροτρύνσεις. Δεν διακατέχομαι απ΄ το άγχος της «πολιτικής αποκατάστασης» ούτε ορίζουν τις αποφάσεις μου οι «υποσχέσεις» και οι κάθε είδους «αμοιβές». Μόνο κίνητρο μου είναι η πορεία της χώρας και η ανάγκη να εργαστούμε για ν’ αλλάξουμε τη μοίρα μας. Τη μοίρα που ορίζουν σήμερα ψυχροί, αδιάφοροι και κυνικοί λογιστές που βλέπουν μπροστά τους μόνο το κέρδος και αγνοούν τον άνθρωπο.

Σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο αποδέχομαι την πρόταση του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συστρατεύομαι στον αγώνα τους. Θα εργαστώ για να αποτελέσουμε όχι μόνο μια δύναμη έκφρασης της λαϊκής αντίδρασης αλλά και φορέα μια ς πρότασης η οποία συμβάλλει στην αναγκαία για τον τόπο Εθνική Στροφή.
Με ρόλο ισότιμο στην Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν είναι αποικία.
Με Εθνική Αξιοπρέπεια. Οι Έλληνες δεν είμαστε παρίες ούτε πειραματόζωα.»

Ό,τι είχα τότε δηλώσει εξακολουθεί να ισχύει και να το πιστεύω σήμερα περισσότερο από ποτέ. Εάν είχα μια ελαχιστότατη επιφύλαξη, μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής, σήμερα το πρωί, ακούγοντας τη συνέντευξη του προεδρεύοντος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε ραδιοφωνικό σταθμό εγκατέλειψα κάθε ελπίδα. Κανείς δεν μπορεί να συνομιλήσει με το «χάος», την αφερεγγυότητα, την υποκρισία και την πολυγλωσσία.

Είναι προφανές ότι από τη στιγμή τούτη υποβάλλω την παραίτηση μου στους συνεργάτες μου με τους οποίους δούλεψα 24 ώρες το 24 ώρο σε συνθήκες πολιτικά και τεχνικά δύσκολες. Τους ευχαριστώ και τους εύχομαι καλό κουράγιο.
Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλους όσοι μοιραζόμαστε όχι μόνο τις ίδιες πολιτικές απόψεις αλλά και το ίδιο πλαίσιο αρχών και αξιών.

Ο αγώνας μας είναι ιερός. Οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε και να τον προστατέψουμε από άστοχες έως και επικίνδυνες για τη χώρα ιδέες που είναι άγνωστο που και πως κυοφορούνται το τελευταίο διάστημα.
==============================

Ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, και στον πρώην βουλευτή Γιάννη Μανώλη φουντώνει ώρα με την ώρα, ενώ το κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης. 

Η μάχη τους δίνεται μέσω twitter, ραδιοφώνου και τηλεοπτικών εκπομπών. Η πρώτη αντίδραση του Πάνου Καμμένου ήταν να χαρακτηρίσει αποστάτη τον Γιάννη Μανώλη και αφήσει εμμέσως να εννοηθεί πως θα του υποβάλει μήνυση για όσα είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Αργότερα, στο περιστύλιο της Βουλής, ο Πάνος Καμμένος έκανε επίσημη δήλωση (μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ) για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο κόμμα του. «Εγώ δεν κρατώ κακία σε κανένα, όσοι αντέχουν να συνεχίσουμε, θα συνεχίσουν μαζί μας, όσοι δεν αντέχουν μπορούν να γυρίσουν στα μαντριά τους, καλό ταξίδι», είπε.

Για τις αποκαλύψεις του Γιάννη Μανώλη σχετικά με το non paper που δόθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «τα κόμματα των επαγγελματιών» είχαν στήσει από πριν «μια ομάδα και μάλιστα η πρόταση που υπήρχε ήταν να εξελιχθεί το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ένα κόμμα κεντροδεξιό, το οποίο θα ήταν ένα κακό αντίγραφο της ΝΔ». 

«Ο επαγγελματίας πολιτευτής κ. Μανώλης λειτούργησε ως αποστάτης. Το non paper το οποίο ανέφερε, ήταν ένα χαρτί που φαίνεται ότι κάποιοι εμπνεύστηκαν προκειμένου εμείς να υποταγούμε στην συγκυβέρνηση της τρόικας. Και αυτά τα non paper μπορούν να τα χρησιμοποιούν μεταξύ τους εκείνοι που διαπραγματεύονται καρέκλες και μισθούς». 

«Περίμενα να πάρω μια απάντηση. Επειδή για όσα είπα, υπάρχουν μαρτυρίες και δε μπορεί ο κ. Καμμένος να τα αρνηθεί, μιλάει γενικά για αποστασία. Για να μιλάς για αποστασία, αν υπάρχει κάποιο σχέδιο, τον ενημέρωσαν οι μυστικές υπηρεσίες ή ο Ομπάμα με τον οποίο μιλάει κατά καιρούς, μπορεί και να υπάρχει κάποιο σχέδιο για αποστασία... Τι να σχολιάσω», είπε ο κ. Μανώλης στην εκπομπή ΣΚΑΙ Τώρα, αναφερόμενος στα όσα του καταλόγισε ο Πάνος Καμμένος.

«Ας μου κάνει μήνυση. Αν έχει στοιχεία πως έκανα αποστασία, ας μου κάνει μήνυση», είπε ο κ. Μανώλης. 

Επανήλθε επίσης στο θέμα του non paper και στο γιατί το αποκάλυψε τώρα. «Πρόσφαρα, σύμβουλος του προέδρου που έγραψε το non parer, αλλά τώρα έχει φύγει, μου είπε εγώ του το έγραψα, με εντολή του και του το έδωσα. Αυτός που το έγραψε το έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο», είπε ο Γιάννης Μανώλης.

«Ο Καμμένος έχει δηλώσει ότι δεν θέλει ευθύνες, δεν θέλει να κρατήσει την καυτή πατάτα, θέλει να είναι τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ (...) το πρωί λέει άλλα και το βράδυ λέει άλλα. Το κόμμα δεν είναι να λέει μόνο ότι είναι κατά του μνημονίου, αλλά τι προτείνουμε. Η λύση είναι το δολάριο; Λίγο το θεωρείτε να λέει να πάμε στο δολάριο;» διερωτήθηκε και σημείωσε: «ελπίζαμε να βάλει μυαλό και να λειτουργήσει συνολικά, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί έτσι», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom