Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Mικροομολογιούχοι μπούκαραν στα γραφεία της ΝΔ πετώντας αυγά και φωνάζοντας "Αίσχος", "αλήτες", "κλέφτες" και "τα λεφτά μας πίσω" (φώτο & βίντεο)


- Αποχώρησαν στις 14:00 από τα γραφεία της Συγγρού
- Πήγαν αντιπροσωπεία με υπηρεσιακό αυτοκίνητο στη Βουλή για να δουν τον Μ. Κεφαλογιάννη
- "Η ΝΔ θα εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα" τους είπε μόνο!
- Απούσα η Αστυνομία, μάταια προσπαθούσε ένας υπάλληλος να αποτρέψει το "ντου"
- ΕΛ.ΑΣ. στο NewsIt: Η ΝΔ δεν ήθελε να στείλουμε διμοιρίες των ΜΑΤ
- Είναι το δεύτερο περιστατικό έντασης, μετά την προπηλάκιση του Ευ. Βενιζέλου


"Αίσχος", "αλήτες", "κλέφτες" και "τα λεφτά μας πίσω" ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούγονταν τη στιγμή που μικροομολογιούχοι, που έχασαν τα χρήματά τους μετά το "κούρεμα" του χρέους, εισέβαλαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.



Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, μικροομολογιούχοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στα γραφεία του κόμματος, επί της λεωφόρου Συγγρού για να διαμαρτυρηθούν. 

Προφανώς ήταν γνωστό πως σήμερα θα βρίσκονταν εκεί. Αλλά κανείς δεν είχε φροντίσει να ζητήσει την παρουσία αστυνομικής δύναμης. Όπως μάλιστα έσπευσε να διευκρινίσει στο NewsIt πηγή από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας "η Νέα Δημοκρατία δε μας ζήτησε να μη στείλουμε διμοιρία των ΜΑΤ".



Και όταν οι αγανακτισμένοι πολίτες είδαν πως "έπαιζαν"... μόνοι τους, αποφάσισαν να κάνουν ντου! Έπιασαν τους υπαλλήλους στον ύπνο και χωρίς μεγάλη δυσκολία, μπήκαν στο κτίριο. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξαγριώθηκαν γιατί ενώ επρόκειτο να συναντήσουν στις 11:00 τον γραμματέα της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, το ραντεβού δεν έγινε ποτέ. 



Δυο ώρες μετά, υπό... άκρα μυστικότητα, υπηρεσιακό αυτοκίνητο πήρε την αντιπροσωπεία των μικροομολογιούχων για να τους πάει στη Βουλή, ώστε να συναντήσουν τελικά τον Μ. Κεφαλογιάννη. Αλλά ούτε κι εκεί κατάφεραν να τον δουν και να του πουν τα αιτήματά τους. Ο γραμματέας της ΝΔ τους συνάντησε για περίπου... ένα λεπτό, τους είπε πως δε μπορεί να τους δει και τους παρέπεμψε σε μια ανακοίνωση που θα εκδώσει το κόμμα σε περίπου τρεις ώρες! 

Αυτή την ανακοίνωση περιμένουν τώρα οι μικροομολογιούχοι για να αποφασίσουν τη στάση τους. 




Μάταια ένας από τους υπαλλήλους προσπαθούσε να σταματήσει το πλήθος. "Ελάτε όλοι μέσα" ακούγεται κάποιος να φωνάζει. "Κλέφτες, ψεύτες, αλήτες" φωνάζουν άλλοι. 




Οι μικροομολογιούχοι, εξαγριωμένοι, πέταξαν αυγά σε φωτογραφίες του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και του Αντώνη Σαμαρά και αρνούνται να αποχωρήσουν αν κάποιος από τους υπεύθυνους δεν τους δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για να συναντήσουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό.



"Επένδυσα τους κόπους μιας ζωής, 110.000€ για να έχω για μια ώρα ανάγκης. Θα πάρω, αν πάρω, 60.000 το 2042" δήλωσε στο NewsIt μια μικροομολογιούχος. 



Ένας άλλος είπε ότι επένδυσε 400.000 ευρώ. "Θα μου δώσουν 60.000€ από το EFSF έως το 2014 και μετά, από 2022 έωε το 2043 θα μου γίνουν 6.000 το μήνα. Πούλησα ακίνητο που είχε φτιάξει μετά από 50 χρόνια δουλειάς"!



Ένας από τους φρουρούς των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε ότι για όλα έφταιγαν οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν το γεγονός και τους ζήτησε να σταματήσουν να τραβούν πλάνα! Τότε, οι μικροομολογιούχοι εξαγριώθηκαν ακόμη περισσότερο. Ένας μάλιστα, πήρε έναν πυροσβεστήρα και έριξε αφρό στον φρουρό! 





Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μικροομολογιούχοι εκδηλώνουν το θυμό τους. Μόλις πριν από λίγες μέρες προπηλάκισαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον βουλευτή Φίλιππο Σαχινίδη, τους δυο ανθρώπους που ήταν στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την περίοδο που έγινε το "κούρεμα" του χρέους. 



Τους προπηλάκισαν όταν πήγαν να δουν στον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο. Κλωτσούσαν το αυτοκίνητό τους, ενώ για αρκετή ώρα το είχαν περικυκλώσει και δεν άφησαν τον Φ. Σαχινίδη να κατέβει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ

Read more: Go to TOP and Bottom