Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Σταθεροποιήθηκε στο "ΠΑΡΩΝ" τελικά η ΔΗΜΑΡ - Πως πείστηκε να υπoγράψει ο "αντάρτης" Ρουπακιώτης!


Mετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, το κόμμα αποφάσισε πως στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο οι βουλευτές θα ψηφίσουν "Παρών" και στην ψηφοφορία την Κυριακή για τον προϋπολογισμό θα τον υπερψηφίσουν, δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης επανέλαβε ότι η θέση του κόμματος είναι αμετακίνητη αναφορικά με τις αλλαγές στα εργασιακά, αλλά αυτό θα συνδυαστεί με τη στάση εθνικής ευθύνης του κόμματος που  είναι η συμμετοχή της στην κυβέρνηση. 

Ωστόσο, ο κ. Κουβέλης άφησε αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως "αν η όλη συζήτηση είναι περί όνου σκιάς", αναρωτήθηκε γιατί δεν γίνεται αναστολή της εφαρμογής. 

Πως πείστηκε τελικά ο υπουργός Δικαιοσύνης να υπογράψει;

(όπως θα δείτε στην επόμενη ανάρτησή μας είναι ο μόνος υπουργός που κάτω από την υπογραφή του δεν υπάρχει τ' όνομά του! Το ξέχασαν;;;;)

Μετά από 4 ώρες ο Αντώνης Ρουπακιώτης έβαλε την υπογραφή του στα μέτρα του Μνημονίου και έδωσε τέλος σε ένα πολιτικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον ίδιο, τον Φώτη Κουβέλη και τον Αντώνη Σαμαρά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης άσκησε αφόρητες πιέσεις στον άνθρωπο που ο ίδιος εμπιστεύθηκε και πρότεινε για την θέση του υπουργού Δικαιοσύνης. Στο άκουσμα της εμπλοκής, κάλεσε στο γραφείο του τον υπουργό και με το καλό αλλά και το άσχημο τον έπεισε να βάλει την υπογραφή του στα μέτρα.

Ο κ. Ρουπακιώτης από το πρωί είχε εκμηστηρευθεί σε στενούς του συνεργάτες ότι δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή του σε κάτι το οποίο αργότερα ενδεχομένως θα καταψήφιζε στην Βουλή το κόμμα που τον στηρίζει.

Συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη, λένε ότι η εύκολη οδός θα ήταν από κοινού με τον Αντώνη Σαμαρά να τον παύσει και να οδηγηθεί σε μίνι - ανασχηματισμό. Όμως επέλεξε να αποφύγει να δώσει την εντύπωση ότι το κόμμα του οδηγεί σε διάλυση τον κυβερνητικό συνασπιμό και δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom