Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ξεκίνησαν ο ι παρελάσεις στη ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΗ και ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ Ελλάδα

Προσαγωγές γυναικών στη σιδερόφρακτη Αθήνα,Στρατός στους δρόμους της Θεσσαλονίκης,κάγκελα στη Λαμία,στο Ηράκλειο οι μαθητές σήκωσαν τις γροθιές και γύρισαν το κεφάλι αριστερά!Στην Πάτρα παρέλαση με συγκεντρώσεις, πορείες και... διμοιρίες των ΜΑΤ

Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Αστυνομία παντού γύρω απο την πλατεία και τη Βουλή ενώ με κλούβες έχουν κλείσει τους κεντρικούς δρόμους. Ολες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Αποκλεισμένοι είναι οι δρόμοι γύρω απο την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή λόγω της παρέλασης ενώ κλειστός είναι και ο σταθμός του Συντάγματος.

Δύιο γυναίκες προσήχθησαν μετά απο μικρή ένταση που σημειώθηκε όταν επιχειρήσαν να παρακάμψουν τους αστυνομικούς και να περάσουν μπροστά για να δουν την παρέλαση.






ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

- Στους δρόμους, δίπλα στους αστυνομικούς, ένοπλοι στρατιώτες της 71ης ταξιαρχίας
- Σε εξέλιξη διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ στη λεωφόρο Νίκης και άλλες 5 προσυγκεντρώσεις
- Προληπτικοί έλεγχοι από αστυνομικούς - Μόνο με διαπιστεύσεις όσοι βρίσκονται κοντά στους επισήμους
- ''Νεκρή'' ζωνη γύρω από την εξέδρα των επισήμων - Σχέδιο... αλά Μέρκελ για να μην γίνουν τα περυσινά

Σε εξέλιξη από τις 11.00 η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, με εικόνες πρωτόγνωρες. Όπως βλέπετε και στην επόμενη φωτογραφία, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων έχουν παραχθεί ένοπλοι στρατιώτες μπροστά από τα κάγκελα που έχουν στηθεί...


Η άφιξη του προέδρου της Δημοκρατίας στον χώρο της παρέλασης, λίγα λεπτά πριν τις 11.00 έγινε χωρίς παρατράγουδα...


Μεγάλη αίσθηση προκαλούν οι εικόνες με ένοπλους στρατιώτες, παραταγμένους δίπλα από τους αστυνομικούς στους δρόμους γύρω από τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, που γίνεται  η παρέλαση. Μπορεί άπαντες στο ΥΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία να δηλώνουν με ένταση ότι δεν υπάρχει περίπτωση χρησιμοποίησης στρατιωτικών δυνάμεων σε μέτρα “αστυνομικού χαρακτήρα”,ωστόσο η “διολίσθηση” των δυνάμεων του στρατού προς τον δρόμο γίνεται όλο και πιο εμφανής. 
ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT
Από νωρίς το πρωί έβρεχε καταρακτωδώς και αυτό σε συνδυασμό με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, είχε σαν αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί λίγος κόσμος στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στη λεωφόρο Νίκης, βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση πολιτών που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των μνημονίων, ζητούν να μην γίνει η παρέλαση...
Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταρτίσει ειδικό σχέδιο μέτρων τάξης, με στόχο να μην επαναληφθούν τα περσινά γεγονότα. Με πρότυπο τα επιτυχή μέτρα της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, θα διαμορφωθεί μια «νεκρή ζώνη» σε ακτίνα ασφαλείας εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων, όπου θα επιτρέπεται η πρόσβαση αυστηρά μόνο σε όσους έχουν πρόσκληση.
ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Αστυνομικοί θα είναι παραταγμένοι σε όλο το μήκος της παραλίας, με ενίσχυση της παρουσίας τους σε σημεία όπου θα γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ θα προηγηθούν έλεγχοι και προληπτικές συλλήψεις σε προσερχόμενους. Συνολικά, στα μέτρα τάξης θα πάρουν μέρος 2.000 αστυνομικοί.

Οι προληπτικοί έλεγχοι, τα εναέρια μέσα επιτήρησης και τα επί τόπου μέτρα ασφαλείας, όπως τα κιγκλιδώματα, αποτελούν μέρος του σχεδιασμού. Επίσης, θα λειτουργήσει πάλι η διαδικασία της ειδικής διαπίστευσης για τους δημοσιογράφους που θα καλύψουν την παρέλαση, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον χώρο απέναντι από τους επισήμους. Το ίδιο θα ισχύσει και για όσους θα είναι κοντά στην εξέδρα των επισήμων και γύρω από τη Βουλή.

ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΗ ΚΑΙ Η ΛΑΜΙΑ
Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην Φθιωτική πρωτεύουσα για την αποφυγή "δυσάρεστων" γεγονότων κατά την διάρκεια της παρέλασης, που θα ξεκινήσει στις 12:00
Στην πλατεία Ελευθερίας, όπου έχει στηθεί η εξέδρα των επισήμων, υπάρχουν παντού κιγκλιδώματα, τα οποία επεκτείνονται μέχρι την αρχή της οδού Υψηλάντη.
ΦΩΤΟ από lamiareport.gr
ΦΩΤΟ από lamiareport.gr
ΦΩΤΟ από lamiareport.gr
ΦΩΤΟ από lamiareport.gr

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, όλο το κέντρο της πόλης είναι αστυνομοκρατούμενο. Η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξουν "παρατράγουδα", κατά την διάρκεια της παρέλασης.

Η παρέλαση θα είναι σύντομη όπως και σε όλες τις πόλεις της χώρας, ωστόσο και στη Λαμία υπάρχει ανοιχτό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά, να γίνουν ειρηνικές κινητοποιήσεις και πορείες για να εκφράσουν τα αντιμνημονιακά αισθήματα του λαού.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 

Σε "φρούριο" έχει μετατραπεί η Πάτρα για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η Τριών Συμμάχων γύρω από την εξέδρα των επισήμων έχει φραγεί από κιγκλιδώματα με την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε όλο το κέντρο της πόλης. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας βρίσκονται σε ισχύι από νωρίς το πρωί στην πόλη της Πάτρας: στην εξέδρα των επισήμων στην Αγίου Ανδρέου, στη Μητρόπολη στη Μαιζώνος, στη πλατεία Γεωργίου, στα Υψηλά Αλώνια και σε όλους τους δρόμους που θα κάνουν συγκέντρωση αγανακτισμένοι. Μικρή ομάδα διαδηλωτών που κατευθυνόταν στην πλατεία Γεωργίου όπου είναι συγκεντρωμένοι ΣΥΡΙΖΑ, Λαικές Συνελεύσεις και Αγανακτισμένοι επεχείρησε να περάσει από την Μητρόπολη φωνάζοντας συνθήματα, όπως "Ούτε στην Πάτρα, ούτε πουθενά - Ανοίξτε τα στρατόπεδα τα ναζιστικά".

 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΕΦΑΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 Ένα πλακάτ που κράτησε πολίτης απέναντι από την εξέδρα των επισήμων , το οποίο ανέγραφε "Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας" και τους μαθητές του Λυκείου Ν. Αλικαρνασσού να υψώνουν τη γροθιά τους, την ώρα που περνούσαν μπροστά από τους επίσημους, δίνουν το στίγμα του κλίματος που επικρατεί στο Ηράκλειο, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η παρέλαση με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη σημερινή Εθνική επέτειο . Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν μόνο ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, ενώ κανένας από τους μαθητές που παρέλασαν δεν γύρισε το κεφάλι στην πλευρά της εξέδρας. Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο κόσμος είναι πολύ λιγότερος από άλλες χρονιές... Ένταση σημειώθηκε πριν απο λίγα λεπτά στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου όταν "Πολίτες κατα του χρέους" προσπάθησαν να πλησιάσουν στον χώρο όπου θα κατατεθούν τα στέφανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom