Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Παρέμβαση-καταπέλτης συνεργάτη του πρωθυπουργού ,για "λιβελογράφημα" κατά του ΠΝ


Σάλος ξέσπασε από ένα πραγματικό λιβελογράφημα εναντίον του Πολεμικού Ναυτικού ,ο “πληροφοριοδότης” του οποίου είναι γνωστός στο ΓΕΝ, πηγές του οποίου εκφράζουν απλά τη λύπη τους. Το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο antinews ,προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και του δικηγόρου, στενού συνεργάτη και φίλου του πρωθυπουργού και τακτικό αρθρογράφου του Φάηλου Κρανιδιώτη, ο οποίος μ΄ ένα μήνυμα-κείμενο καταπέλτης βάζει  τα πράγματα στη θέση τους.

Το κείμενο έκανε αναφορές και άφηνε υπαινιγμούς κατά συγκεκριμένων αξιωματικών του ΠΝ και ο Φαήλος Καρανιδιώτης μ΄ ένα αιχμηρό του κείμενο είπε καθαρά και ξάστερα την άποψή του.

Γράφει ο Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης σχολιάζοντας όσα αναφέρονταν στο άρθρο με τίτλο “ Η παρακμή χτυπά την πόρτα του Πολεμικού Ναυτικού”: 

Ποτέ δεν χώνεψα ανώνυμα κείμενα με καταγγελίες ή “καταγγελίες” ,που βάλλουν κατά προσώπων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μου θυμίζουν την στήλη “Φαντάρε που πας” στην συγχωρεμένη την “Ελευθεροτυπία”, που κανονικά θα έπρεπε να λέγεται “ο ρουφιάνος του πικραμένου φαντάρου”.


Εάν ο συντάκτης είναι πολίτης που γράφει την άποψη του σύμφωνα με πληροφορίες, ΄δικαίωμα του αλλά οι πληροφορίες ελέγχονται.


Εάν ο συντάκτης είναι Αξιωματικός, λυπάμαι τα μέγιστα. Κι αν του αρνήθηκαν θέση κυβερνήτη, τότε ορθώς του την αρνήθηκαν. Ούτε βάρκα δεν θα ‘δινα σε Αξιωματικό, που γράφει τέτοια πράγματα ανωνύμως. 

Άλλους τρόπους προβλέπουν οι στρατιωτικοί νόμοι και κανονισμοί κι εν γένει το δίκαιο μας για όποιο στέλεχος των ΕΔ θεωρεί ότι αδικείται.


Όποιος δεν έχει το θάρρος να πει επωνύμως στους ανωτέρους του την άποψη του ή το παράπονο του, τότε δεν κάνει για τη στολή. Αν φοβάσαι να διεκδικήσεις το δίκιο σου στην αναφορά θα τα βάλεις με τους Τούρκους;


Αυτά τα γράφω ως θέση αρχής.

Όσον αφορά τα καταγγελόμενα δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί δεν γνωρίζω τα πρόσωπα που “φωτογραφίζονται”. 

Απλά μου κάνει εντύπωση το μένος και η άποψη επί παντός με στόχευση τόσους ανθρώπους.


Αναφέρεται όμως ονομαστικά ένας Αξιωματικός, ο γιος του Ναύαρχου κ. Χρήστου Λυμπέρη. Φίλοι Αξιωματικοί, και των δικών μου πολιτικών φρονημάτων, μου λένε με μια φωνή πως και οι δυο γιοι του Ναυάρχου, μάχιμοι Αξιωματικοί του ΠΝ, είναι, για να το πω λαϊκά, Αξιωματικάρες και δεν μου κάνει καμμία εντύπωση, γιατί ο Χρήστος Λυμπέρης δεν θα περίμενα να αναθρέψει άλλου είδους άντρες, τους οποίους στη συνέχεια ολοκλήρωσε η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.


Οι πολιτικές διαφορές και προσωπικές πικρίες δεν πρέπει να μας τυφλώνουν και να οδηγούν σε σπίλωση στελεχών.
Προβλήματα έχει το ΠΝ, όπως και όλα τα Όπλα. Δεν λύνονται όμως με “διαρροές” κι ανώνυμα λιβελογραφήματα. Δεν ταιριάζει σε άντρες, δεν ταιριάζει σε Αξιωματικούς. Και το ένα είναι προϋπόθεση του άλλου…
http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom