Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ξοφλημένοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί αδυνατούν να καταλάβουν ότι οι ίδιοι τρομάζουν περισσότερο τους πολίτες απ' ότι τα πραξικοπήματα της πλάκας που σκαρφίζονται

Ποιοι και γιατί αναζητούν απεγνωσμένα ένα "λοχία";
Με αφορμή τη σημερινή "συγκλονιστική αποκάλυψη" του δημοκρατικού Βήματος για... το πραξικόπημα που δεν έγινε(!)  διαβάστε το παρακάτω άρθρο

του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανώτεροι και ανώτατοι στρατιωτικοί γελάνε με όσα δήθεν ξανα”αποκαλύφθηκαν” περί “πραξικοπήματος” . Μόνο που γελάνε πικρά. Γιατί η επιμονή μέρους του πολιτικού συστήματος στην “κατασκευή” μιας ιστοριας που …αναζητά έναν “λοχία”, δεν πλήττει μόνο τις ΕΔ. Δείχνει την κατάρρευση και την κατάντια του πολιτικού συστήματος.

Αναζητούν έναν …εχθρό ,έναν …βάρβαρο ,έναν “μπαμπούλα” για να τον δείξουν στους πολίτες και μετά να αναλάβουν οι πολιτικοί μας τη…σωτηρία μας! Δεν έχουν καταλάβει προφανώς -ακόμη- ότι δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που να τρομάζει τους πολίτες από αυτούς τους ίδιους!
Αυτούς που τώρα μέσα στην σφοδρότατη πολιτική,οικονομική και κοινωνική κρίση που περνά η χώρα εξακολουθούν να πολιτεύονται με όρους “επικοινωνιακούς” και μικροκομματικούς. Με στόχο την επανεκλογή τους οι βουλευτές και την πολιτική τους σωτηρία οι υπουργοί της κυβέρνησης.

Στα “επιχειρήματά” τους για τον κίνδυνο πραξικοπήματος περιλαμβάνεται και η “απαξίωση του πολιτικού συστήματος”, την οποία δήθεν θα εκμεταλλεύονταν ο “φανταστικός λοχίας” που “απειλούσε” το πολίτευμα! Το ποιος οδήγησε στην απαξίωση ούτε που το συζητούν. Και κυρίως δεν κάνουν τίποτα για να το αλλάξουν. Γιατί αυτοί οι ίδιοι είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την κατάντια του πολιτικού σκηνικού.

Λοχίας δεν υπάρχει να τους …σώσει. Τα γραφικά απομεινάρια της Χούντας που διαδέχτηκαν τα πραγματικά “σταγονίδια” είναι κρυμμένα εδώ κι εκεί στο χώρο των ΕΔ, όπως και στην υπόλοιπη κοινωνία. Μόνο που στις ΕΔ δεν μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο. Τα “αντισώματα” που υπάρχουν στο χώρο του στρατεύματος είναι ισχυρότατα. Καλό θα είναι να αναπτυχθούν και στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με την συμπεριφορά τους απαξιώνουν συστηματικά.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου και του τότε ΥΕΘΑ Πάνου Μπεγλίτη είναι πολύ μεγάλες. Προκάλεσαν τη συζήτηση και την άφησαν να …υπάρχει. Οι χθεσινοβραδυνές διαψεύσεις από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, άργησαν κάμποσους μήνες. Ο Μπεγλίτης πρέπει άμεσα να μιλήσει και να πει ξεκάθαρα πλέον την άποψή του.

Και ελπίζουμε ότι και η σημερινή κυβέρνηση δεν θα “αξιοποιήσει” το δήθεν πραξικόπημα ως ένα “εργαλείο” αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Τέλος ας αναλογιστούν όλοι οτι τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στις ΕΔ και στους στρατιωτικούς είναι τόσο μεγάλα και τόσο σοβαρά που οδηγούν μαθηματικά έναν από τους βασικούς πυλώνες του κράτους σε διάλυση. Αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος σήμερα κι όχι ο …λοχίας που έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια στην ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom