Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Επιτέλους το ΣΔΟΕ θα διερευνήσει τις καταγγελίες του Μ. Γλέζου για τις πολυτελείς βίλες στην Πάρο και τα σπίτια των πολιτικών


Την καταγγελία ότι στην Πάρο έχουν κατασκευαστεί 1300 πολυτελείς βίλες, από αλλοδαπούς, που τις νοικιάζουν για 750 ευρώ την ημέρα μέσω Ιντερνετ χωρίς να πληρώνουν φόρους, θα διερευνήσει το ΣΔΟΕ αυτήν την εβδομάδα, ενώ θα κινηθεί και στη «γειτονιά των πολιτικών» στο Υστέρνι, όπου δέκα πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν αγοράσει βίλες.

Ειδικότερα, ο οικονομικός Εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να στείλει κλιμάκιο στην Πάρο και να διερευνήσει την καταγγελία του Μανώλη Γλέζου ότι στο νησί έχουν κατασκευαστεί 1300 πολυτελείς κατοικίες από αλλοδαπούς, οι οποίοι τις νοικιάζουν μέσω Ιντερνετ και φοροδιαφεύγουν. Την καταγγελία είχε κάνει ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς στο δημοτικό συμβούλιο πριν ένα χρόνο αλλά έκτοτε δεν έγινε απολύτως τίποτε. Στο νησί ακούγονται όμως όλο και περισσότερες φωνές ότι οι εν λόγω βίλες ενοικιάζονται χωρίς όπως λέγεται να πληρώνονται καθόλου φόροι.

Ο δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βλαχογιάννης, σε ερώτηση της εφημερίδας Real News απάντησε ότι έχει κάνει όλες τις ενέργειες, διαβιβάζοντας την καταγγελία του Μανώλη Γλέζου στο ΣΔΟΕ και τον οικονομικό Εισαγγελέα. Τώρα, με εντολή του κ. Πεπόνη, το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ καλείται να διερευνήσει τις καταγγελίες και ειδικότερα να βρει αν οι αλλοδαποί είναι πραγματικοί ιδιοκτήτες ή αν πίσω τους κρύβονται Έλληνες.

Η έρευνα θα ξεκινήσει από την περιοχή Υστέρνι όπου έχει κατασκευαστεί από το 2007 πολυτελές συγκρότημα 38 κατοικιών, σε επιφάνεια 58.000 στρεμμάτων με πίσίνες και πέργκολες και ιδιόκτητους κήπους, πολλές από τις οποίες ανήκουν σε πολιτικούς και πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τα περισσότερα σπίτια φέρεται να ανήκουν σε off shore εταιρείες, αλλά περίπου δέκα κατοικίες του συγκροτήματος λέγεται ότι ανήκουν σε πολιτικά πρόσωπα. Και σε αυτήν την περίπτωση οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ καλούνται να ερευνήσουν ποιοι κρύβονται πίσω από τις off shore εταιρείες.
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom