Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Συναγερμός στην Λουιζιάνα για τον τυφώνα «Ισαάκ» - Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Ομπάμα


Προς τις ακτές στον Κόλπο του Μεξικού και συγκεκριμένα προς την πολιτεία της Λουιζιάνα, κατευθύνεται η τροπική καταιγίδα Ισαάκ, με ανέμους που ξεπερνούν τα 110 χιλιόμετρα την ώρα. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η καταιγίδα που αναμένεται να μετατραπεί σε τυφώνα κατηγορίας 2 στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) θα πλήξει την Λουιζιάνα, η οποία έχει ακόμα τα σημάδια του κυκλώνα Κατρίνα από τον Αύγουστο του 2005 που είχε προκαλέσει τον θάνατο 1.800 ανθρώπων.

Ο τυφώνας αυτός ήταν ο χειρότερος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, τόσο από πλευράς θανάτων όσο και ζημιών. Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Μπόμπι Τζίνταλ, κάλεσε τους κατοίκους να προετοιμαστούν για το χειρότερο.

"Αν ζείτε σε χαμηλό υψόμετρο και σκέφτεστε να εγκαταλείψετε τα σπίτια σας, σήμερα είναι μια καλή μέρα να το κάνετε", επισήμανε σε μήνυμά του χθες Δευτέρα.

Ο Ισαάκ βρισκόταν στις 6:00 ώρα Ελλάδας νοτιοανατολικά του Μομπάιλ στις ακτές του Μισισιπή, σύμφωνα με το NHC.

"Αναγνωριστικό αεροσκάφος ανέφερε πως ο Ισαάκ ενισχύεται, Υπάρχει κίνδυνος να ανέβει δύο ως τρία μέτρα η στάθμη των υδάτων. Η ένταση των ανέμων έχει αυξηθεί", επισημαίνει το κέντρο.

"Ο συνδυασμός των ανέμων και της παλίρροιας είναι πιθανόν να προκαλέσει την άνοδο των υδάτων και σημαντικές πλημμύρες σε περιοχές που συνήθως πλήττονται από ξηρασία", προσθέτει το κέντρο, το οποίο προβλέπει οι βροχοπτώσεις να φτάσουν ως και 46 εκατοστά στη νοτιοδυτική Λουιζιάνα, τη νότια Αλαμπάμα, το Μισισιπή και τη βορειοδυτική Φλόριντα.

Ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα Ρόμπερτ Μπέντλεϊ αποφάσισε την εκκένωση των κομητειών Μομπάιλ και Μπόλντγουιν στα νότια της πολιτείας.
Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα κάλεσε τους κατοίκους να προμηθευτούν νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom