Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ξαφνικά στην τούρλα του Σαββάτου ανέστειλαν την απεργία τους οι Χαλυβουργοί μετά από 272 ημέρες

Παρότι δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους για την επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 απολυμένων συναδέλφων τους εντούτοις προχώρησαν στην αναστολή!
Κάθε εξήγηση δεκτή αν και η απόφαση ξάφνιασε τον κόσμο! 

Την αναστολή της απεργίας τους αποφάσισαν ξαφνικά σήμερα οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία μετά απο 272 ημερες απεργίας.

Μετά απο σχετική εισήγηση του ΔΣ του σωματείου τους, έγινε μυστική ψηφοφορία κατα την οποία 107 ψύφισαν υπερ της αναστολής, 14 κατά ενώ 29 άτομα δεν ψήφισαν καθόλου.

Οπως αποφασίστηκε επίσης, στις 6 το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του εργοστασίου και όπως είπαν, αν έχουν αποχωρήσει τα ΜΑΤ, θα μπουν στους χώρους εργασίας.

Οι απεργοί συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση απο τον οποίο ζήτησαν την άμεση επαναπρόσληψη κάποιων από τους απολυμένους συναδέλφους τους και την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο του εργοστασίου.

Όπως υποστηρίζει η πλευρά των απεργών, χθες το βράδυ, επικοινώνησε ο γραμματέας του υπουργού με το προεδρείο του σωματείου και τους ενημέρωσε οτι λόγω των συγκυριών, η ιδιοκτησία της Χαλυβουργίας δεν μπορεί να κάνει δεκτό το αίτημά τους για την επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 απολυμένων συναδέλφων τους και την απομάκρυνση των ΜΑΤ απο το εργοστάσιο.

Υπενθυμίζεται οτι τα ξημερώματα της 20ης Ιουλίου, μετά απο εισαγγελλική εντολή έγινε επέμβαση των ΜΑΤ στο εργοστάσιο που κυριολεκτικά άναψε το φιτίλι για την κόντρα κυβέρνησης και αριστεράς.


Η συγκεκριμένη απόφαση της Γ.Σ. του σωματείου των Χαλυβουργών ξάφνιασε πολύ κόσμο αφού μόλις χτες μετά την συνάντηση που είχε το Δ.Σ των εργαζομένων Χαλυβουργών με τον υπουργό εργασίας Γ. Βούρτση, ο πρόεδρος του, Γ. Σιφωνιός είχε εκδώσει γραπτή δήλωση η οποία ανέφερε:

«Ο υπουργός Εργασίας της συγκυβέρνησης, για άλλη μια φορά, εμπαίζει τους απεργούς της Χαλυβουργίας. Στη συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου, το μόνο που δεσμεύτηκε είναι να μεταφέρει τις προτάσεις στον κ. Μάνεση και στις 10 το βράδυ να μεταφέρει την απάντηση του Μάνεση στο ΔΣ του Σωματείου.
Μαζί με τα ΜΑΤ που έχει στείλει για να περιφρουρήσει τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του Μάνεση, λειτουργεί και ως ταχυδρόμος του, για να μην έρχεται ο ίδιος στη συνάντηση και κουράζεται.
Είναι καθαρό ότι με την τακτική του αυτή προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για τον Μάνεση, για να χτυπήσει το σωματείο και τον αγώνα μας.
Χρειάζεται όλοι οι χαλυβουργοί να συσπειρωθούμε γύρω από το σωματείο μας, να το περιφρουρήσουμε και να συμμετάσχουμε μαζικά στην αυριανή μας συνέλευση για να αποφασίσουμε τα παραπέρα βήματά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom