Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ξεβρακώνουμε τη ΧΟΥΝΤΑ ΜΠΕΝάκη – ΜΠΕΝιζέλου – Κουβέλ για τη νέα ληστεία των ασφαλισμένων, με τον ορισμό πλαφόν 1.500€, για όριο ετήσιας νοσηλευτικής δαπάνης


 === Το δίδυμο καραγκιόζηδων Λυκουρέντζου – Σπυρόπουλου, δήλωσαν πρόσφατα, ότι θα καθορίσουν (αν δεν το καθόρισαν ΒΛΑΚΩΔΩΣ ήδη, ανώτατο πλαφόν για έξοδα νοσηλείας, τα 1.500€ και ότι πέραν αυτού, είτε για φάρμακα, είτε για θεραπεία εντός νοσηλευτικής μονάδας, ο ασθενής υποχρεώνεται ή να πληρώσει ή να πεταχθεί σαν ζώο στη χωματερή να τον φάνε ζωντανό οι κόρακες και οι σκύλοι.
1.— Κατ΄ αρχήν, τα πολιτικά τούβλα, καμώνονται πως δεν ξέρουν τα στοιχειώδη, ότι παγκοσμίως το κάθε κράτος υποχρεούται να καλύπτει το 100% της φαρμακευτικής και νοσηλευτικής και νοσοκομειακής δαπάνης κάθε ασθενούς, ο οποίος δεν έχει εισοδήματα τέτοια, που να του δίνουν τη δυνατότητα, πλέον των εξόδων της στοιχειώδους διατροφής και κατοικίας του, να πληρώνει και τις ιατροφαρμακευτικές μίζες των πιράνχας του υπουργείου κατάργησης του ΕΣΥ. Την διεθνή χάρτα, για τα δικαιώματα του νοσοκομειακού και μη ασθενούς, την έχει επικυρώσει με νόμο και η Ελλάδα.
2.— Δεύτερον, ο ασθενής που είναι είτε αυτοαπασχολούμενος είτε μισθωτός και έχει ασφάλιση κλάδου ασθενείας, καλύπτεται πλήρως σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΟΣΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ (οι περιοδικές και ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές). Το πλαφόν ανώτατου ποσού κάλυψης που θέλει να επιβάλει ο ληστής και απατεώνας  Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά του ληστού και απατεώνα Ροβέρτου Σπυρόπουλου, στο ύψος των 1.500€ ετησίως, σε καμία περίπτωση δεν είναι το ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ — ΔΗΛΑΔΗ, οι ασφαλιστικές εισφοράς (ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ), δεν υπολογίζονται επί του ποσού των 1.500€ αλλά σε πολλαπλάσιο αυτού ποσό.
3.— Ο μισθωτός ασφαλισμένος, ουδεμία ευθύνη φέρει, αν ο εξουσιοδοτημένος από τον ασφαλιστικό φορεά μονομερώς, για τη παρακράτηση και απόδοση εισφορών εργοδότης, υπεξαίρεσε τις παρακρατηθείσες ασφαλιστικές εισφορές και δεν τις απέδωσε στον ασφαλιστικό φορέα (π.χ. στο ΙΚΑ κλπ). Ο ασφαλιστικός φορέας μπορούσε να αντασφαλιστεί κατά ορατού και υπαρκτού κινδύνου ληστών εργοδοτών ή να κινήσει διαδικασίες κατάσχεσης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας τους και να επιδιώξει την ποινική τους δίωξη και καταδίκη. Επομένως, ο Ασφαλιστικός φορέας, συμπεριφέρεται εν συμπαιγνία με τους εργοδότες που κλέβουν ασφαλιστικές εισφορές και μάλιστα, δίκην ληστοσυμμορίας μετ΄ αυτών.
4.— Ο ασφαλιστικός φορέας (π.χ. ΙΚΑ) ποτέ δεν επιστρέφει στον ασφαλισμένο μισθωτό κατ΄ έτος, τις ασφαλιστικές εισφορές εκείνες, που δεν χρησιμοποιήθηκαν για ιατροφαρμακευτικές ανάγκες του ασφαλισμένου και των προστατευόμενων από αυτόν, μελών της οικογένειάς του, με τη λογική που ακολουθούν ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, όλες οι ιδιωτικές και δημόσιες ασφαλιστικές εταιρείες, πως το εισπραττόμενο ασφάλιστρο έχει αποθεματικό χαρακτήρα υπέρ του ασφαλισμένου, για να τον καλύπτει σε οποιεσδήποτε χρονικές περιόδους θα ασθενεί (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΡΧΗ της διαρκούς μεταφερόμενης και συναθροιζόμενης ασφαλιστικής κάλυψης).
5.— Η ασθένεια του ασφαλισμένου είναι γεγονός απευκταίο από αυτόν και κατά κανόνα, ποτέ ο ασφαλισμένος δεν προκαλεί την ασθένειά του, για να ζημιώσει τον ασφαλιστικό οργανισμό με διόγκωση δαπανών νοσηλείας. Για τις περιπτώσεις εξαπάτησης του ασφαλιστικού οργανισμού, υπάρχει επαρκέστατη νομοθεσία που τον προστατεύει επαρκώς.
6.— Το ασφάλιστρο που εισπράττει ο δημόσιος ασφαλιστικός οργανισμός για κλάδο ασθενείας μετά επαγγελματικού κινδύνου, είναι 4,5 έως και 10 φορές μεγαλύτερο, από το ποσό που ζητά μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, η οποία προσφέρει περισσότερες παροχές.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ

Το ανώτατο ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟ ποσό ΙΚΑ είναι 
5.543,55 ευρώ μηνιαίως  και  66.522,60 ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ.
Το κατώτερο ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟ ποσό ΙΚΑ ανειδίκευτων εργατοτεχνιτών
χωρίς προσαυξήσεις επιδομάτων, είναι:  37€ Χ 25μέρες = 925€ μηνιαίως και 11.100€ ΕΤΗΣΙΩΣ.
Το ελάχιστο ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ που εισπράττει ο ασφαλιστικός φορέας ΙΚΑ, για παροχές ασθενείας σε είδος και σε χρήμα, μετά επαγγελματικού κινδύνου ατυχήματος!!!! είναι 8,65% επί του ασφαλιζόμενου ποσού αποδοχών, αλλά ο συνηθισμένος μέσος όρος, ξεπερνά το 18%. ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΣΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ, σχεδόν για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Α.— Είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους, να καλύπτει την αξιοπρεπή θεραπεία των ασθενών εκείνων, οι οποίοι είναι άνεργοι ή άποροι και αδυνατούν να καλύψουν τις δαπάνες της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.
Β.— Δεν νομιμοποιείται ο δημόσιος ασφαλιστικός οργανισμός, να παρέχει στους ασφαλισμένους του σε κλάδο ασθενείας μετά επαγγελματικού κινδύνου, παροχές σε είδος και χρήμα, υποδεέστερες των αντίστοιχου ασφαλίστρου παροχών, ιδιωτικού οργανισμού ασφάλισης, ο οποίος ΕΝ ΤΕΛΕΙ χρησιμοποιεί και Δημόσια θεραπευτήρια σε εξευτελιστικές τιμές, με την ανοχή του κράτους, για να αποκομίζει εύκολο κέρδος.
Γ.— Δεν νομιμοποιείται ο δημόσιος ασφαλιστικός οργανισμός, να παρέχει στους ασφαλισμένους του σε κλάδο ασθένειας μετά επαγγελματικού κινδύνου, παροχές σε είδος και χρήμα, που δεν έχουν ως πραγματικό πλαφόν, το ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟΔΟΧΩΝ, ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ.
Δ.— Δεν υπάρχει πιθανότητα, ούτε 1 προς 1.000.000.000, να προσδιορίσει αυθαίρετα το κράτος, ανελαστικό (μη μεταφερόμενο) πλαφόν 1.500€ τον χρόνο για ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη των εργαζόμενων, ασφαλισμένων κρατικών ασφαλιστικών οργανισμών και να μη δικαιωθεί ο ασφαλισμένος εκείνος, ο οποίος θα προσφύγει σε Ελληνικά και ΚΥΡΙΩΣ Διεθνή δικαστήρια, από τα οποία θα απαιτήσει τη προστασία στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ΔΙΟΤΙ, οι εξαγγελόμενες παροχές, είναι δυσανάλογα μικρότερες εκείνων, τις οποίες εισπράττει ο κρατικός ασφαλιστικός οργανισμός, για να του διασφαλίσει προστασία της υγείας του.

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΠΙΡΑΝΧΑΣ — ΜΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ.

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Kαλημέρα σας Δημήτρη μου.

Τους τα έδειξα και τους τα είπα και γω (http://eikones-xwris-logia.pblogs.gr/2012/07/tahyfleghs-thryallida-fwtia-sta-mpatzakia-toys.html) με όσο πιο λακωνικό (Λάκων γαρ) τρόπο μπορούσα.

Αν τελικά καθιερωθεί κάτι ανάλογο, φοβάμαι ότι θα είναι και το τελευταίο τους...Να μου το θυμηθείς....

ΥΓ: Κάνε κάτι ν' αλλάξω ψυχολογία γιατί κοντεύω να σκάσω. Αυτό που μούταξες εννοώ...τ' αστέρι σας. Που είναι το ;;;;;

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου τα 'παμε και τα ξανάπαμε:οι άνθρωποι είναι χοντρόπετσοι και πραγματικοί δούλοι στ' αφεντικά τους.Δεν τους νοιάζει τίποτα παραπέρα όσο αισθάνονται ασφαλείς και το κακό δεν χτυπάει την πόρτα τους.Δεν περνάνε καν από το μυαλό τους περιπτώσεις σαν των Τσαουσέσκου,των Μουμπάρακ και λοιπών αυτοκρατόρων που κατέρρευσαν παταγωδώς.Οταν θα 'ρθει κι αυτών η σειρά θα εκλιπαρούν για σωτηρία και θα επικαλούνται τον ανθρωπισμό μας,που τώρα τον αγνοούν παραδειγματικά.
Δεν βγαίνει άκρη συνεπώς με δαύτους κι αλίμονο στον κοσμάκη!
==========
Υ.Γ.:Κράτησα το λόγο μου και πιστεύω πως θα το ευχαριστηθείς!
Πάτα εδώ και πήγαινε στο τέλος της σελίδας που θα ανοίξει.

Read more: Go to TOP and Bottom