Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

10.000.000 € «μοιράζει» ο Σγουρός για τουριστική προβολή της Περιφέρειας

Σκεφθείτε να μην βρισκόμασταν σε οικονομική κρίση και να υπήρχαν και λεφτά!!!
Η κρατική τηλεόραση και μια όμορφη και φτηνή ιστοσελίδα δεν φτάνει κύριε Σγουρέ για την προβολή της περιφέρειας Αττικής;Κι αν όντως υπάρχουν τόσα λεφτά διαθέσιμα να φτιαχτούν περιοχές του κέντρου και των πέριξ που ζέχνουν στην κυριολεξία και είναι ντροπή όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και για τους γηγενείς που τις βλέπουν κάθε μέρα και θλίβονται,.
Βέβαια από τα γραφεία δεν είναι δυνατόν να τις δείτε!
Ζείδωρον

Δέκα εκατομμύρια ευρώ για την... προβολή του (μέσω της Περιφέρειας) σκοπεύει να ξοδέψει ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός. Το «όχημα» είναι η τουριστική προβολή της Περιφέρειας και γι' αυτήν φαίνεται ότι λεφτά υπάρχουν.


Ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός αναμένεται να φέρει σήμερα στο περιφερειακό συμβούλιο την πρόταση για ολοκληρωμένο περιφερειακό επιχειρησιακό και επικοινωνιακό σχέδιο (master plan), που θα στοιχίσει με βάση τους αναλυτικούς κωδικούς περίπου 10.000.000 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ). Κανείς δεν θα διαφωνούσε ότι η τουριστική προβολή της Περιφέρειας είναι απαραίτητη, αλλά ερωτηματικά προκαλεί η βιασύνη του εγχειρήματος, που γίνεται χωρίς καμία συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο.

Η σύμβαση αφορά το έργο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Αττικής και περιλαμβάνει δράσεις όπου θα προωθήσουν την Αττική, με το ανάλογο βέβαια αντίτιμο!

Ειδικότερα, ο κ. Σγουρός είναι διατεθειμένος να δώσει μόνο για τη δημιουργία λογότυπου το ποσό των 139.000 ευρώ πλην του ΦΠΑ! Για την ιστοσελίδα της Περιφέρειας το τελικό ποσό θα ξεπεράσει τα 1.300.000 ευρώ, με τη φιλοξενία των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter, Flickr, να κοστίζουν μόλις... 77.000 ευρώ.

Μάλιστα, η συντήρηση και αναβάθμιση των εν λόγω σελίδων κοστολογείται, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής, στα 463.500 ευρώ, δηλαδή 570.105 ευρώ με ΦΠΑ. Ακόμη, για τρία video στο youtube και κάποιες σχετικές εφαρμογές θα διατεθεί το ποσό των 349.712 ευρώ, ενώ για τις καταχωρίσεις τόσο στα ελληνικά όσο και στα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο κ. Σγουρός θα πληρώσει συνολικά 1.800.000 ευρώ. Παράλληλα, η παραγωγή του οπτικοακουστικού υλικού (τηλεοπτικά σποτ, δημιουργία dvd, cd και η κάλυψη εκδηλώσεων) θα ξεπεράσει το αστρονομικό ποσό του 1.000.000 ευρώ. Τέλος, οι προσκλήσεις δημοσιογράφων, επαγγελματιών του τουρισμού και η συγκρότηση «δικτύου φίλων της Περιφέρειας» (!), σύμφωνα με το κοστολόγιο, είναι περίπου 347.000 ευρώ!

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα παραπάνω, ο κ. Σγουρός αναμένεται αύριο να αντιμετωπίσει τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς τα νούμερα όχι μόνο δεν συμβαδίζουν με την εποχή αλλά δημιουργούν πολλές απορίες. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του σημερινού συμβουλίου θα ζητηθεί από τον περιφερειάρχη Αττικής να πάρει πίσω την επίμαχη σύμβαση και παράλληλα να γίνει διαβούλευση της Περιφέρειας με το υπουργείο Πολιτισμού ώστε να γίνει καλύτερη κατανομή του κονδυλίου των 10.000.000 ευρώ.
http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom