Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Μόνο ποιους να ψηφίσουμε δεν μας λέει η έκθεση - "προκήρυξη" της Εθνικής Τράπεζας

Πριν τις εκλογές της 6ης Μαϊου δεν υπήρχε ο κίνδυνος της εξόδου από το ευρό;

Το 'χουμε γράψει αρκετές φορές πως μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα ακούσουμε και θα δούμε παπάδες στο πλαίσιο τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού ώστε να του υφαρπάξουν ξανά την ψήφο.
Θα επιστρατεύσουν κάθε είδους επαϊοντες και μη για να πετύχουν το στόχο τους όσο βλέπουν ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να πείσουν ούτε τα στελέχη των κομμάτων τους.
Είδαμε μέχρι τώρα τη Λαγκάρντ,τη Μέρκελ,το Σόιμπλε,το non paper του Παπαδήμου και λοιπούς καπαδόκες να παρεμβαίνουν ξεδιάντροπα στην προεκλογική μάχη υπέρ των μνημονιακών κομμάτων.
Σήμερα είχε σειρά η Εθνική Τράπεζα να παίξει το ρόλο του τρομοκράτη επεξηγώντας στους αδαείς Ελληνες πολίτες πιο είναι το συμφέρον τους,τι πρέπει να πράξουν ουσιαστικά την Κυριακή στην κάλπη.
Με έκθεσή της μας εξηγεί τι θα πάθουμε αν τυχόν η Ελλάδα βγει από το ευρώ!!!!
Κακομοίρη Ελληνα έτσι και δεν ψηφίσεις Σαμαρά και Βενιζέλο κοίτα τι θα πάθεις:

*μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος τουλάχιστον κατά 55% σε ευρώ (από
€19.400 το 2011 ςε €8.700 μετά τη μετάβαςη ςτο νέο νόμισμα.)
*υποτίμηση του νέου νομίσματος (σε ονομαστικούς όρους 65%)
*ύφεση που θα εκτιναχθεί στο 22% (συν τη μείωση ΑΕΠ κατά 14,3% την περίοδο 2009-2011)
*η ανεργία θα φτάσει σε ύψη ρεκόρ στο 34%.
Συνεχίζουν όμως οι συντάκτες της έκθεσης-"προκήρυξης":
*τυχόν έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσε δυσκολίες πρόσβασης σε συνάλλαγμα. Ως εκ τούτου, η χώρα θα αθετούσε το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών της προς τους δανειστές (325 δισ. ευρώ), με προφανείς δυσμενείς επιδράσεις σε διακρατικό επίπεδο και στις συναλλαγές των ελληνικών επιχειρήσεων με το εξωτερικό.
Ως εκ τούτου, θα υπήρχε σημαντική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και δυσκολία πρόσβασης σε βασικά αγαθά, ιδιαίτερα σε καύσιμα και αναγκαίες πρώτες ύλες.

Λοιπόν επειδή εμείς δεν είμαστε οικονομολόγοι αλλά ούτε και "τρομοκράτες" ρωτάμε απλά:
Πριν τις εκλογές της 6ης Μαϊου δεν υπήρχε ο κίνδυνος της εξόδου από το ευρό;γιατί τώρα η δημοσίευση;
Κυρίες και Κύριοι το ξέρουμε και το ξέρετε πως τίποτα δεν άλλαξε στα οικονομικά δεδομένα της χώρας όχι μόνο πριν και μετά τις εκλογές αλλά και πριν ακόμα την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου άρα η δημοσίευση σήμερα της συγκεκριμένης έκθεσης έγινε σκόπιμα για να επηρεάσει το εκλογικό σώμα.Αλλωστε τα παπαγαλάκια των 8 ουρλιάζοντας σχεδόν το απέδειξαν περίτρανα.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνετε όσοι επιδίδεστε στο σπορ της τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού είναι το εξής απλό:Τα 2 περίπου εκατομμύρια άνεργοι (υπολογίζουμε και τους ελεύθερους επαγγελματίες) δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο πια.Το ίδιο ισχύει και για όσους εργάζονται μεν αλλά δεν πληρώνονται ή παίρνουν 300 και 400 ευρό.Οσο για τα αγαθά δεν πάτε μια βόλτα από τα μαγαζιά να δείτε πόσα αγοράζουμε τώρα που είμαστε στο ευρό;
Γνωρίζετε κύριοι πως τα φάρμακα που γράφουν οι γιατροί του ΕΟΠΥ δεν τα χορηγούν τα φαρμακεία αν δεν πληρώσουμε;Μέχρι και την περίθαλψή μας χάσαμε κι ας την έχουμε πληρωμένη 35 χρόνια τώρα!Ο βρεγμένος λένε τη βροχή δεν τη φοβάται!

Ομως η συγκεκριμένη έκθεση -"προκήρυξη" της Εθνικής Τράπεζας αν δεχτούμε πως ισχύει έστω και μία στο εκατομμύριο απλά ξεβρακώνει όσους κυβερνούσαν αυτή τη χώρα 38 χρόνια τώρα.Αν την έχουν φτάσει σ' αυτό το σημείο να τη χαίρονται,εμείς όμως δεν θα πάρουμε.
Και κάτι για την τυφλή Δικαιοσύνη που κυνήγαγε τους bloggers που γράφανε για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας:Η συγκεκριμένη έκθεση -"προκήρυξη" με όσα λέει ως εκτιμήσεις ειδικών,στο συγκεκριμένο χρόνο που δημοσιεύεται δεν παραβιάζει κανένα νόμο;

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την  έκθεση -"προκήρυξη" της Εθνικής Τράπεζας

4 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Νομιζουν ότι απευθύνονται σε ψάρια Δημήτρη μου

zeidoron dtsoukas είπε...

Το ΄λεγε ο Μηλιώκας πως θα μας πούνε και μ@λ@κες αλλά αυτοί ξεπέρασαν κάθε όριο Ρίκη μου!Δεν ξέρω αν είδες τα παιδιά του MEGA με πόση χαρά διάβαζαν και ανέλυαν την έκθεση-"προκήρυξη";

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Δυστυχως τρεχω για την παρουσίαση στο Ηράκλειο που ειναι αυριο Δημητρη μου και δεν τους ειδα...

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Ειλικρινά.
Τέτοια εκστρατεία εκφοβισμού δεν ξανάγινε από έναν κρατικό νομισματικό φορέα.
Ακόμη και πραγματικά αποδεικτικά να είναι τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα είναι εντελώς αντιδεοντολογικό και αψυχολόγητο να κυκλοφορούν με την επίσημη σφραγίδα της Εθνικής Τραπέζης, δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές και να προκαλούν, ως είναι φυσικό, πόλωση σύγχυση και πανικό .
Κι αν ακόμη το θεωρούσαν Εθνικό καθήκον τους, όπως πράγματι είναι η ενημέρωση του λαού, για το που θα κατέληγε η οικονομία έτσι όπως την οδηγούσε ο δικομματισμός, όφειλαν να την κάνουν χρόνια πριν φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού κι όχι πριν τις εκλογές.
Τώρα χ άνουν την αξιοπιστία τους και προκαλούν μεγαλύτερη αντίδραση και σπασμωδικές ενέργειες στους ψηφοφόρους που μόνο νηφάλια δεν μπορούν να σκεφτούν.
Ώρα και Χρυσή Αυγή….
Τώρα Θυμίζουν το "Καραμανλή ή Τανκς" ή, ότι,
" Οι κουμουνιστές διατηρούσαν αποθήκες με όπλα και σχεδίαζαν την κατάληψη της εξουσίας αν δεν επενέβαιναν οι πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου….να σώσουν την …Δημοκρατία.
Με ανησυχούν φοβερά όλα αυτά, και στο βαθμό που είναι αναμφισβήτητες οι οικονομικές προβλέψεις, αλλά και για το τι σχεδιάζουν εις βάρος του Ελληνικού λαού όλοι αυτοί που κινούν τα νήματα.
Ο Θεός μαζί μας Δημήτρη μου.

Read more: Go to TOP and Bottom