Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Άμεση εκκένωση δεκάδων σπιτιών στην πλατεία Αμερικής ζητά η πολεοδομία Αθηνών


Δεκάδες οικογένειες, καθώς και επιχειρηματίες, καλούνται να εγκαταλείψουν σπίτια και επιχειρήσεις που βρίσκονται στην κάτω πλευρά της πλατείας Αμερικής, στο οικοδομικό τετράγωνο που βρισκόταν ο ιστορικός κινηματογράφος Άττικα.

Η αιτία είναι ότι μια τάφρος που ανοίχτηκε με στόχο να ανεγερθεί πολυκατάστημα, έχει παραμείνει ανοιχτή και η πολεοδομία επισημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στατικότητας των κτιρίων και καλεί τους κατοίκους να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε το 2008, όταν ο κινηματογράφος Άττικα που είχε χαρακτηριστεί διατηρητέος, αποχαρακτηρίστηκε και κατεδαφίστηκε, προκειμένου να ανεγερθεί στη θέση του πολυκατάστημα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν και ανοίχτηκε τάφρος 16 μέτρων για να ρίξει τις βάσεις και να τοποθετήσει κολόνες. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, καθώς η εταιρεία επικαλέστηκε οικονομική δυσπραγία και διέκοψε τις εργασίες.

Από το 2010 ξεκίνησαν να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στη στατικότητα των κτιρίων που συνόρευαν με το οικόπεδο, λόγω διάβρωσης.

Ο κατασκευαστής μετά από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν εναντίον του οι κάτοικοι καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή κι χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ. Επικαλείται, ωστόσο, οικονομική δυσκολία και δηλώνει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για την αποκατάσταση της στατικότητας των παρακείμενων κτιρίων.

Πριν από μερικές ημέρες, επιδόθηκε από την πολεοδομία Αθηνών σε 160 οικογένειες και καταστηματάρχες έγγραφο κατεπείγουσας εκκένωσης εντός 10 ημερών, λόγω σοβαρής επικινδυνότητας.

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι έχουν ζητήσει βοήθεια από την πολεοδομία και τον Δήμο, χωρίς, ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα, ενώ ήδη έχουν προσφύγει σε δικηγόρους και πραγματογνώμονες.
Τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom