Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Πορεία στο Δημαρχείο με πανό και συνθήματα διαμαρτυρίας στην Παρέλαση στο Αγρίνιο


Η  η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στο Αγρίνιο έγινε χωρίς "επισήμους" της κεντρικής πολιτικής σκηνής. κάτι που γνωρίζαμε ότι θα γίνει διότι γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι το αντιμνημονιακό κλίμα στην πόλη είναι ισχυρό πέρα και έξω από τα κόμματά τους. 
Πραγματοποιήθηκε υπό συνθήκες αυστηρών αστυνομικών μέτρων αλλά και με την παρουσία των αγανακτισμένων πολιτών, κινημάτων και άλλων διαμαρτυρόμενων πολιτών με πανό, αφίσες και αντιμνημονιακά συνθήματα (οι αστυνομικοί των 600-800 ευρώ δεν θα έπρεπε σήμερα να διαμαρτύρονται; Όχι, γιατί ......
τα σώματα καταστολής δεν μπορούν να έχουν την ιδιότητα του εργαζόμενου, χωρίς βέβαια να συμφωνούμε, διότι η κυρίαρχη-αστική τάξη τους θέλει υπαλλήλους της και μόνο).



Με το τέλος της παρέλασης οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, έκαναν πορεία από την πλατεία προς από την (τοπική) Χαριλάου Τρικούπη και συγκέντρωση έξω από το χτισμένο και σιδερόφραχτο Δημαρχείο Αγρινίου. 

Αλήθεια τι θέαμα είναι αυτό που είδαν οι Αγρινιώτες σήμερα; Χτίσανε τις εισόδους και βάλανε ρολά ασφαλείας λες και είναι τραπεζικό κατάστημα των τοκογλύφων. 
Ποτέ άλλοτε σε αυτή την πόλη, καμία δημοτική αρχή, δεν πήρε μέτρα προστασίας του Δημαρχείου. Γιατί το Δημαρχείο σε αυτή την πόλη, όπως και κανένας δήμαρχος του Αγρινίου δεν κινδύνεψε ποτέ από τους Αγρινιώτες και το αναφαίρετο δικαίωμα τους στην έκφραση της ειρηνικής διαμαρτυρίας τους (δείτε εδώ περισσότερα για το θέμα αυτό).


Στην είσοδο του δημαρχείου βρίσκονταν παραταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι συγκεντρωμένοι δημότες, αφού φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της τρόϊκας και των τοπικών πολιτικών παραγόντων, όπως και κατά του δήμου Αγρινίου, κατεθύνθηκαν και πάλι στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου και παραμένουν συγκεντρωμένοι. 
Φωτο: 1. απο το http://www.agriniopress.gr
          2. από το http://www.agrinionews.gr/ 
newspressagrinio


Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη μαθητική παρέλαση εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom