Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

24ωρη απεργία στο ΔΟΛ τη Δευτέρα

Συνάδελφοι,
Σας στέλνω ενημερωτικά την ανακοίνωση της Εργασιακής Επιτροπής στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στον ΔΟΛ, που είχαμε πριν από λίγο, με αφορμή τις απολύσεις και δη εκπροσώπων εργαζομένων από την εταιρεία.
Όπως έγινε κοινά αποδεκτό κατά τη συζήτηση, η εταιρεία δεν μας αφήνει άλλο δρόμο από την πάλη όλων μας μαζί. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του οργανισμού έχουν ήδη προκηρύξει απεργία από το πρωί της Δευτέρας και εμείς οι δημοσιογράφοι θα ενταχθούμε στον ίδιο αγώνα από το μεσημέρι, όταν αρχίζει ουσιαστικά η δουλειά μας. Το ίδιο θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί και από το διασωματειακό, καθώς η εταιρεία φαίνεται ανένδοτη στο να διώξει όποιον συνάδελφο εκλέγεται για να αντιπροσωπεύει τους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε, άλλωστε, ανακοινώσει ως απειλή παλαιότερα ο εκδότης, θα αρχίσει με τον εκπρόσωπο των διοικητικών και μετά με τον εκπρόσωπο του Βήματος. Προφανώς δεν θα τελειώσει παρά μονάχα με τη σιγή νεκροταφείου στο χώρο δουλειάς και μόνο με yesmen να έχουν δικαιώματα και ορισμένα σκυλιά να ουρλιάζουν σε όποιον θελήσει να διεκδικήσει αξιοπρέπεια.
Ας ετοιμαστούμε όλοι μας.
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος του Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ





ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛ


Η Διοίκηση του ΔΟΛ παραβιάζοντας  για ακόμη μία φορά τις δεσμεύσεις της προχώρησε σε 7 νέες απολύσεις συναδέλφων, εκ των οποίων αρκετοί από αυτούς είχαν υπογράψει την ατομική σύμβαση εργασίας.Μεταξύ των απολυθέντων είναι και η εκπρόσωπος των εργαζομένων των Διοικητικών Υπαλλήλων Γιάννα Σακελλαρίου. Πρόκειται για τη δεύτερη απόλυση συνδικαλιστή μετά τον Χρήστο Μαΐδη, που αποδεικνύει την πρόθεση του ΔΟΛ να «διαλύσει» κάθε προσπάθεια οργανωμένης αντίστασης.
Είναι προφανές ότι το επόμενο διάστημα εκτός από τις νέες ατομικές συμβάσεις με νέες μειώσεις μισθών, έρχεται και θύελλα απολύσεων που αφορά όλους τους εργαζομένους (διοικητικούς, τεχνικούς, δημοσιογράφους). Και η Διοίκηση του ΔΟΛ έχει αποφασίσει να απαλλαγεί  από την ενοχλητική παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων.
Ήδη η ΕΠΗΕΑ ανακοίνωσε για τη Δευτέρα 2 Απριλίου 24ωρη απεργία απο τις 6 πμ, η οποία θα υποστηριχθεί και από άλλες ενώσεις και Σωματεία, ζητώντας από τη Διοίκηση του Οργανισμού να ανακαλέσει τις απολύσεις.
Πρόθεση των Ενώσεων στον Τύπο η απεργία να κλιμακωθεί από την Τρίτη με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στον Όμιλο.


Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων στο ΔΟΛ
http://etovima.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom