Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

SOS εξέπεμψε Ελληνικό φορτηγό πλοίο που πλέει ΒΑ της Σκύρου


Mάχη με τεράστια κύματα δίνει αυτή την ώρα BA της Σκύρου το φορτηγό πλοίο,Ελληνικών συμφερόντων,«Αλέξανδρος»,το οποίο εξέπεμψε SOS καθώς στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Ο καπετάνιος του πλοίου, που μεταφέρει αλάτι στο Βόλο και στο οποίο επιβαίνουν 9 άτομα πλήρωμα, 7 Έλληνες και 2 αλλοδαποί, έχει ζητήσει την άμεση συνδρομή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Ήδη στην περιοχή σπεύδουν δύο ελικόπτερα Super Puma και ένα αεροσκάφος C-130.

update:Καλά στην υγεία τους είναι τα εννέα άτομα, επτά Έλληνες και δύο αλλοδαποί,πλήρωμα του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου «Αλέξανδρος», που λόγω των θυελλωδών ανέμων βρέθηκε σε δυσχερή θέση βορειοανατολικά της Σκύρου, εννέα ναυτικά μίλια από τις ακτές.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες,ο καπετάνιος  λόγω των ισχυρών ανέμων που έφταναν τα 9 με 10 μποφόρ δεν μπορούσε να συγκρατήσει το πλοίο που παρασυρόταν.Μετά από οδηγίες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού και Έρευνας το πλοίο αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί ασφαλή πλεύση, προσπαθώντας μέσω άλλης διαδρομής, να πιάσει απάγκιο και να κατευθυνθεί σε ασφαλές μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom