Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Κινδυνεύει ακυβέρνητο πλοίο ανοιχτά της Κέας κι άλλο ένα προσάραξε στα αβαθή της Κω


Ακυβέρνητο  πλέει φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά, λόγω μηχανικής βλάβης, 5,5 ναυτικά μίλια βορειανατολικά της Κέας, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ.
Στο πλοίο επιβαίνουν 21 άτομα πλήρωμα και είχε αναχωρήσει κενό φορτίου από την Κάρυστο με προορισμό τη Ρωσία.
Στην περιοχή σπεύδουν ναυαγοσωστικά σκάφη του λιμενικού σώματος και ρυμουλκό, ενώ βρίσκεται σε ετοιμότητα ένα ελικόπτερο super puma, για τυχόν συνδρομή βοήθειας.

Προσάραξε φορτηγό πλοίο στην Κω
Σε αμμώδη αβαθή της άκρας «Αμμόγλωσσα» στην Κω προσάραξε χθες το βράδυ το φορτηγό πλοίο «Brothers Start» σημαίας Λιβάνου.

Μετά από επικοινωνία της Λιμενικής Αρχής με τον Πλοίαρχο ανέφερε ότι είχε προσαράξει στην περιοχή από το απόγευμα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς από το 11μελές πλήρωμα (όλοι αλλοδαποί), χωρίς να προκληθεί εισροή υδάτων ενώ δεν αιτεί συνδρομή για την αποκόλλησή του.
Το «Brothers Start» μεταμεσονύκτιες ώρες αποκολλήθηκε με ίδια μέσα ενώ πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου έπλεε στην περιοχή για παροχή τυχόν συνδρομής.
Στη συνέχεια το πλοίο αγκυροβόλησε ύστερα από εμπλοκή κάβου στον έλικά του.
Από το Λιμεναρχείο της Κω απαγορεύτηκε ο απόπλους του «Brothers Start» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και συνέχισης ισχύος των πιστοποιητικών ασφαλείας και προστασίας περιβάλλοντος από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.
Προσπάθειες απεμπλοκής του κάβου θα συνεχιστούν κατά δήλωση του Πλοιάρχου από καταδυτικό συνεργείο με το πρώτο φως της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom