Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Οπερέτα τα "Ελευθέρια" των Ιωαννίνων!

Η 99η επέτειος για τα "Ελευθέρια" των Ιωαννίνων, ΔΕΝ θα είναι όπως τις άλλες φορές. 
Η 21η Φεβρουαρίου, ημέρα απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, φέτος περνάει στο ...ντούκου, κι' αυτό γιατίΟΥΔΕΙΣ πολιτικός (κυβερνητικός ή μη) πρόκειται να την εκπροσωπήσει.

Οι άλλοτε λαλίστατοι τοπικοί "πράσινοι" εθνοπατέρες, κυρίως Βαγγέλης Αργύρης καιΜιχάλης Παντούλας, δεν θα μας κάνουν την τιμή να ...συνευρεθούν μαζί μας και να...
γιορτάσουμε αντάμα τα "Ελευθέρια" των Ιωαννίνων.
Όσο για τον έτερο "πράσινο" επίσης αλλά όψιμο εθνοπατέρα Θανασάκη Οικονόμου, εεε, λέμε να μην ρίξουμε το blog σε τόσο ...χαμηλά επίπεδα και να ασχοληθούμε μαζί του.
Ας πούμε και κάτι για τους "γαλάζιους" απόντες, Σταύρο Καλογιάννη και Κων/νο Τασούλα.
Ε, μην τα θέλουμε όλα δικά μας.! Οι άνθρωποι έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα αφού δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να περιμένουν στην πόρτα της ...στρούγκας εκεί στη Συγγρού,  μπας και τσακίσει και κανένας άλλος το ποδάρι του και περάσει στο εσωτερικό της.
Όσο για τον -επίσης Γιαννιώτη - Ανώτατο Άρχοντα και Πρώτο Πολίτη της Χώρας ΚύριοΚάρολο Παπούλια τα είπαμε προχθές. Ο άνθρωπος λόγω ..."φόρτου" εργασίας έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις μείζονος σημασίας, και δεν πρόκειται να το κουνήσει από το κλεινόν. Άσε που μετά την "δωρεά" του μισθού του στο κράτος, αντιμετωπίζει και πρόβλημα ...ναύλων.
Μη στενοχωριέστε όμως ...Γιαννιωτάρες μου...
Την κυβέρνηση (λέμε τώρα) θα την εκπροσωπήσει ο συντοπίτης μας (Κονιτσιώτης) τέως Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Λευτέρης Οικονόμου (φωτο) και νυν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ο εκλεκτός του υποψηφίου για την προεδρία του Pasok και ..."προοδευτικού" Χρήστου Παπουτσή, Λευτέρης Οικονόμου, καίτοι μη εκλεγμένος, και αφού εν μια νυκτί έκανε μπάχαλο ολόκληρη την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ - στα 'λεγα Ραχωβίτσα; - αναρριχήθηκε (ως επιτυχημένος υποθέτω) στο πόστο του Γενικού Γραμματέα του ...τέλος πάντων "Πολίτη", θα είναι ο μοναδικός "παρών" στην "επέτειο - οπερέτα" εκπρόσωπος της κυβέρνησης (;).
Καλώς να τον δεχθούμε λοιπόν, άλλωστε Γιαννιώτης κι' ο ίδιος, ξέρει το τι εστί Γιαννιώτικη φιλοξενία.
Όμως...
Όμως ρε γαμώ το κέρατό μου, κάτι δεν μου κάθεται καλά σε όλη αυτή την ...ιστορία.
Η γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ" που ήταν και συνεχίζει να είναι χαρακτηρισμένη ως φυτώριο πράσινων (κυρίως) και γαλάζιων ψηφοφόρων, πουλήθηκε προ ημερών, βυθίζοντας σε απόγνωση τους ήδη ταλαιπωρημένους κτηνοτρόφους της Ηπείρου και όχι μόνο. 
Ο Γ' αντιπρόεδρος της Βουλής (οποία τιμή!) κ. Βαγγέλ Αργύρς για παράδειγμα, αφού ρουσφετολογικώς διόρισε το καταπέτασμα σ' αυτή την κατα-ταλαιπωρημένη βιομηχανία - φέουδό του, πώς θα μπορέσει να αντικρύσει τις στρατιές των κτηνοτρόφων που τον περιμένουν πως και πως;
Τον περιμένουν άραγε για καλό; Δεν νομίζω.! Βγάζει πολύ καλής ποιότητος ...γιαούρτι η ΔΩΔΩΝΗ.!
Καιρός να το σοβαρέψουμε λίγο το πράγμα.
Αποτελεί Ντροπή και Κατάντια (ναι με κεφαλαία), σ' αυτή την ύψιστη γιορτή - επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, να παρευρίσκονται όλοι οι απλοί Γιαννιώτες, και οι ..."επίσημοι" εκλεγμένοι μας, να παίζουν το κρυφτούλι και να ...παραμονεύουν σαν τους ψωριάρηδες, μακριά απ' όλους μας.
Ντρέπομαι ειλικρινά γι' αυτό το κατάντημα. 
Ντρέπομαι κι' ας ταπείνωσαν με την στάση τους την αξιοπρέπειά μου.
Όμως...
Γιατί τόση φοβία; Γιατί να συμπεριφέρονται σαν τους τυφλοπόντικες;
Ακούστε κύριοι βουλευτάδες μας... Σταθείτε όρθιοι απέναντί μας, κοιτάξτε μας στα μάτια και πέστε μας ...."συγγνώμη, σφάλαμε" και να  'στε σίγουροι ότι θα σας δώσουμε και το χέρι.
Τί πιο μεγαλειώδες από μια ταπεινή συγγνώμη; Έτσι κι' αλλιώς μ' αυτά που κάνατε, θα πονέσουν και τα δικά σας παιδιά. Αν όχι τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας σίγουρα.
Το μόνο σίγουρο όμως, είναι ότι αυτά θα πονέσουν λιγότερο απ' τα δικά μας.
Σας δίνω λοιπόν το χέρι μου και σας ζητώ να έρθετε στην πόλη σας, έστω και την ύστατη στιγμή.
Πρέπει πρώτοι εσείς να το χωνέψετε, ότι δεν ζείτε σε πολιτειακώς ασύντακτη χώρα.
Γεννηθήκατε, μεγαλώσατε και καταξιωθήκατε στη χώρα της Δημοκρατίας.
Αυτή η Δημοκρατική και περήφανη πόλη των Ιωαννίνων σάς ανέδειξε, και δεν της αξίζει τέτοια περιφρόνηση από μέρους σας. Είναι η πόλη των γραμμάτων...
Οσονούπω έρχονται και εκλογές...
Τί διάολο, απ' τις κρυψώνες σας θα κάνετε προεκλογικό αγώνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom