Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Σκασμός οι ρήτορες, πολύ μιλήσατε- Ωρα να μιλήσουμε κι εμείς λιγάκι- Μπαραζ συλλαλητηρίων και κινητοποιήσεων, Γεν.Απεργία Τρίτη ή Τετάρτη;



Βγήκαν από το Μαξίμου σαν κλέφτες και έφυγαν χωρίς δηλώσεις εκτός του Καρατζαφέρη που είπε κάποια διφορούμενα λόγια ιέρειας που ήθελαν μεταφραστή,  δείχνοντας πως επιμένει στην "απειλή" οτι θα αποχωρήσει από τη συγκυβέρνηση όταν αρχισει να λερώνει πολύ.
Ο λόγος που δεν έκαναν απ'ευθείας δηλώσεις αλλά πήγαν πρώτα στα γραφεία των κομμάτων τους κι από κεί άρχισαν να στέλνουν χρησμούς και λόγια του αέρα ήταν απλός. Δεν ήταν έτοιμοι να μιλήσουν. Ηθελαν αυτες τις ώρες που χρειάζονται πάντα για το σουλούπωμα, το ρετουσάρισμα και το αμπαλάζ.

Αυριο θα έχουν καταλήξει σε κάποια πράγματα παραπάνω αλλά κυρίως θα είναι προετοιμασμένοι μετα τα ραντεβού με τους "ειδικούς" τους να παρουσιάσουν τα ΝΑΙ που είπαν σαν γενναία ΟΧΙ.  Ο Σαμαράς θα μιλήσει στο πρωτο προσωπο και θα πεί ξανα αυτό το τρομερό "Παλεψα" και θα βάλει το σορτσακι του παλαιστή για να κανει το γυρο του θριαμβου ζητώντας από το κοινό του να τον αποθεώσει. Ο Γιώργος θα στειλει κι άλλα ΄μουλωχτά χθεσινά ραβασάκια και γράμματα πιστός στη διαδρομική του διαδρομή. Ο Καρατζαφέρης θα ψάξει λόγια του Κολοκοτρώνη και του Μεγα Αλέξανδρου ή του Σμίτ και του Απόστολου Παύλου για να σκίσει στις οθόνες όπως μονο αυτός ξέρει. Και πίσω από όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι και τη γελοιότητα θα ξετυλίγεται γρήγορα το μέγα  δράμα , το δικό μας δράμα, η περιπέτεια μιας εξόντωσης που θα διεκδικήσει μνημειώδη θέση στην ιστορία.
Αυτοί λοιπόν είπαν όσα είχαν να πούν κι αυριο θα "ρίξουν" και τα υπόλοιπα, τα ρέστα τους.
Θα πουν κι άλλα πολλά για την ηρωική τους σταση στις δύσκολες συνθήκες, θα καρφωσουν μετά ο ένας τον άλλο, θα λαικίσουν όσο μπορούν για όλα αυτα που θα κάνουν για το λαό,  την πατρίδα, για όλα αυτά που θα διεκπεραιώσουν για λογαριασμό μας. Για μας τους άχρηστους που δε χρειάζεται να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας αφού έχουμε αυτούς. 
Ενα όμως δεν πρόκειται να μας πουν  γιατί δεν θέλουν ούτε να το ξέρουν.
Οτι είμαστε εδώ κι ότι υπάρχουμε κι εμείς. Οτι όλο αυτό είναι δικό μας θέμα και πρόβλημα κι οτι εμείς πρεπει να κάνουμε κάτι γι αυτό. Οτι δε μας υπολογίζουν για τίποτα, παρά μόνο μόνο για αριθμούς στο βάθος της  κάλπης και τίποτα άλλο.
Αυτοί θα πουν όσα εχουν να πουν...
Εμεις όμως; Θα μιλήσουμε επιτέλους; Θα γίνουμε  πρωταγωνιστές της δικής μας ζωής; Μαζικά, δυνατά, οργανωμένα, ενωτικά; Συνειδητά.
 Θα τους τρίψουμε επιτέλους στα μούτρα τις βρώμικες μυστικές συμφωνίες που έκαναν πίσω από την πλάτη μας; Θα τους λούσουμε με ίδια τους  τα αηδιαστικά ΝΑΙ που λένε την ίδια στιγμή που προσποιούνται τους ανυποχωρητους;
Θα κάνουμε κάτι για μας, για το αυριο, για τα παιδιά μας;
Αύριο έχει συγκεντρώσεις. Ομόνοια με το ΚΚΕ, Προπύλαια με το ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουμε και τους υπόλοιπους.
Μαλλον πάμε για ξαφνική απεργία Τριτη Τετάρτη και για μπαραζ συλλαλητηρίων και κινητοποιήσεων. Παραξεκουραστηκαμε. Καποιοι δείχνουν δρόμο εδω και καιρό.
Η ωρα είναι πάλι ακριβώς. Πιο ακριβώς δε γίνεται.

http://giorgossarris.blogspot.com/

Υ.Γ. η γελοιογραφία είναι του Κ.Γρηγοριάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom