Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Απαλλάχτηκαν από το χαράτσι



Με το μαζικό αποκλεισμό της ΔΕΗ Παγκρατίου, δεκάδες κάτοικοι του ομώνυμου δήμου, του Βύρωνα και της Καισαριανής πέτυχαν την απαλλαγή τους από το τέλος ακινήτου μέσω της ΔΕΗ. Το NEWS 247 βρέθηκε στη διαμαρτυρία
Από νωρίς το πρωί, δεκάδες μέλη της Επιτροπής κατοίκων Παγκρατίου, Βύρωνα και Καισαριανής απέκλεισαν τη ΔΕΗ στο Παγκράτι, στην οδό Πρατίνου και Αμασείας, διαμαρτυρόμενοι κατά του νέου τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ που γονατίζει δεκάδες μικρομεσαία νοικοκυριά.
Οι κάτοικοι εισέβαλαν στα γραφεία είσπραξης του τέλους και αφού επισκέφτηκαν το γραφείο του διευθυντή, πέτυχαν να δώσουν οικονομική ανάσα σε εκατοντάδες συμπολίτες τους.


Μιλώντας στο NEWS 247, το μέλος της Επιτροπής κατοίκων Παγκρατίου, κυρία Έφη δήλωσε: "Τα καταφέραμε. Με την υπογραφή του διευθυντή, από σήμερα και στο εξής, όσοι προσέρχονται στην ΔΕΗ να καταβάλλουν το τέλος ακινήτων, απαλλάσσονται. Πληρώνουν μόνο την κατανάλωση ρεύματος και τίποτα άλλο".
Η ίδια τόνισε ότι για όσους έχουν ήδη πληρώσει το τέλος, θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση "για να δούμε αν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση".
Οι κάτοικοι δηλώνουν έτοιμοι να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια και την άδικη αντιμετώπιση εις βάρος των συνανθρώπων τους που μετά βίας τα βγάζουν πέρα.
"Το απόγευμα στις 19.30 η επιτροπή που συστάθηκε αποκλειστικά και μόνο για τη διαχείριση του άδικου τέλους ακινήτων θα συνεδριάσει εκ νέου στα γραφεία τους".
Ηχηρό παρών στα γραφεία της ΔΕΗ θα δώσουν και αύριο Πέμπτη στις 10.30 το πρωί, προκειμένου να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους και να παρεμποδίσουν την οποιαδήποτε αποπληρωμή του ειδικού τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom