Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Τρία άρθρα είναι αυτά που θα μας δέσουν χειροπόδαρα


Τρία άρθρα θα κληθεί να ψηφίσει η Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή και πιο συγκεκριμένα το PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν την νέα δανειακή σύμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία άρθρα,που θα μας δέσουν χειροπόδαρα στο άρμα των δανειστών μας, έχουν κατατεθεί ήδη στη Βουλή και αποτελούνται από 450 σελίδες!

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει με εφαρμοστικό νόμο, ο οποίος πρέπει να έρθει στην Βουλή εντός δεκαπενθημέρου.
Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, το νομοσχέδιο για τη δανειακή σύμβαση και η συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων θα εισαχθεί αύριο και θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο είπε πως "οι στιγμές δεν είναι απλώς κρίσιμες, είναι δραματικές για τη χώρα. Έχουμε κορυφαία ιστορική ευθύνη όλοι μας".

Σύμφωνα με τον Λ. Παπαδήμο, μια άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα μας σε μια καταστροφική περιπέτεια. Θα δημιουργούσε συνθήκες ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους και κοινωνικής έκρηξης.

"Το πρόγραμμα που έχετε μπροστά σας και η χρηματοδοτική στήριξη που θα το συνοδεύει είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να διασώσουμε τα σημαντικότερα κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών, για να διασφαλίσουμε τη θέση της Ελλάδας στην ομάδα των πιο αναπτυγμένων χωρών της Ευρώπης και στο ευρώ. Και είναι απολύτως αναγκαίες για να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom