Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Κακοκαιρία με χιόνια,πτώση θερμοκρασίας και μποφόρια μέχρι το Σάββατο


Θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο η κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, τα χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής χώρας, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Χτες Τρίτη, χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, που κατά τόπους ήταν πυκνές.

Πυκνό χιόνι, άρχισε να πέφτει, μετά τις 7.30΄ το βράδυ, και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οι βοριάδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενισχύθηκαν στα 9 μποφόρ και τοπικά έφτασαν και τα 10.

Από σήμερα Τετάρτη οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σε πεδινές περιοχές και κατά τόπους στη Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια θα είναι πυκνές.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια πιθανώς και τα 10 μποφόρ, με εξασθένηση από τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Από την Πέμπτη και μετά οι χιονοπτώσεις, αν και γενικά ασθενείς, θα συνεχιστούν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια, μέχρι και το Σάββατο.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Ειδικότερα για την Αττική, την Τετάρτη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς στα βόρεια προάστια, ενώ σταδιακά από την Πέμπτη θα αρχίσει η εξασθένιση των φαινομένων.

Κλειστή μέχρι το προσεχές Σάββατο θα μείνει η εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Διακοπτού, λόγω των κατολισθήσεων που έχουν σημειωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αυτή ελήφθη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα των κατολισθήσεων στην περιοχή της εθνικής οδού.

Λόγω των ισχυρών ανέμων στα πελάγη, δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου.

Σε συναγερμό συνεχίζουν να βρίσκονται οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης και των δήμων του Έβρου, καθώς διαπιστώνεται συνεχιζόμενη αύξηση των ποσοτήτων νερού που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια από τη Βουλγαρία, μέσω του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων 'Αρδα και Τούντζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom