Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Χιλιάδες λαού διαδηλώνουν στους δρόμους του Ηρακλείου Κρήτης με κεριά και κατσαρόλες!


-Από τα μαζικότερα συλλαλητήρια το αποψινό στο κέντρο του Ηρακλείου
-Θυροκόλλησαν κείμενο σε γραφεία βουλευτών, ζητώντας να μην ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση
-Δεν έλειψαν και οι "αψιμαχίες"

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησε το συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου ενάντια στα επώδυνα για τους Έλληνες μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο .
Το συλλαλητήριο αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν το πρωί, στο πλαίσιο της γενικής 48ωρης απεργίας (δείτε εδώ)
Φώτο: Ευτύχης Σαρτζετάκης
Άτομα όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων και του "Ενιαίου Παλλαϊκού Μέτωπο" που στηρίζουν και ομάδες αντιμνημονιακές, Αρχικά, ολοκληρώθηκε η πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου και οι συγκεντρωμένοι επέστρεψαν στην Πλατεία Ελευθερίας
Μεταξύ άλλων μοιράστηκαν κεριά στους συγκεντρωμένους, ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που κατέβηκαν κρατώντας ...κατσαρόλες και καραμούζες.

Οι διαμαρτυρόμενοι πέρασαν από γραφεία βουλευτών του νομού στις πόρτες των οποίων θυροκόλλησαν κείμενο με το οποίο τους ζητούν να μην ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης κάλεσε τον κόσμο , να παραμείνει στην Πλατεία . επισημαίνοντας ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι εξελίξεις ραγδαίες.

Φωτό: Ελένη Βασιλάκη

Επί ποδός ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ ομάδες νεαρών επιχείρησαν να σπάσουν τις βιτρίνες υποκαταστημάτων τραπεζών στην Πλατεία Κορνάρου και πέταξαν επίσης πέτρες και διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς, χωρίς πάντως τα επεισόδια να πάρουν διαστάσεις. Νωρίτερα άλλοι νεαροί έσπασαν- για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες- τα τζάμια στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου.
http://www.cretalive.gr

1 σχόλιο:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Μεγαλειώδης...μονο ετσι μπορω να τη χαρακτηρίσω την αποψινη βραδια

Read more: Go to TOP and Bottom