Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Κλειστή μέχρι το Σάββατο η Εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών στο Διακοφτό


Οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου
στο ύψος του Διακοπτού θα κρατήσουν κλειστό το δρόμο μέχρι το Σάββατο. Η απόφαση αυτή ελήφθη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα των κατολισθήσεων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

Κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν περί τις 19:30 την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και λόγω τοπικών βραχοπτώσεων στο 161ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, αποκλείστηκε η κυκλοφορία προληπτικά για λόγους ασφαλείας.

Εφαρμόστηκαν άμεσα, σε συνεργασία με την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, σχέδια εκτροπής της κυκλοφορίας προς την Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών και συγκεκριμένα του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Πάτρα μέσω του Κόμβου Καλαβρύτων στη ΧΘ 159 και του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα μέσω του Κόμβου Ανατολικού Αιγίου στη ΧΘ 172.

Ταυτόχρονα έγινε αναστολή είσπραξης διοδίων, ενώ οι οδηγοί ενημερώνονταν στoυς σταθμούς διοδίων, καθώς και μέσω ραδιοφωνικών σταθμών και των Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων.

Παρά το ότι ο δρόμος έχει καθαριστεί πλήρως στην περιοχή, θα παραμείνει προληπτικά κλειστός για λόγους ασφαλείας μέχρι να αξιολογηθεί, με το φως της ημέρας, από ειδικούς, οπότε θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση. Μέχρι τότε, η κυκλοφορία μεταξύ των Κόμβων Καλαβρύτων και Ανατολικού Αιγίου θα διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης της Ολυμπίας Οδού 1025.

Επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας,Απόστολου Κατσιφάρα στον στον υπουργό Μάκη Βορίδη


Στο μεταξύ, την παρέμβαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκη Βορίδη, ώστε να επισπευστούν τα έργα αποκατάστασης στο σημείο της Εθνικής Οδού Πατρών-Κορίνθου όπου σημειώθηκε κατολίσθηση και να δοθεί νωρίτερα στην κυκλοφορία ο δρόμος ζητά ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

Σ' επιστολή του προς τον κ. Βορίδη, ο Περιφερειάρχης αναφέρει: «Όπως σας είναι γνωστό από τη νύχτα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου παραμένει κλειστή η Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Κορίνθου (Τμήμα της Ολυμπίας Οδού), στο 161ο χιλιόμετρο, εξαιτίας κατολισθητικού φαινομένου, που προκλήθηκε ύστερα από σφοδρότατες βροχοπτώσεις. Ήδη, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παράκαμψης, από την Παλαιά Εθνική Οδό, ενώ οι εκτιμήσεις των στελεχών της Ολυμπίας Οδού, που έχει και την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης του δρόμου, είναι ότι η κυκλοφορία δεν πρόκειται να αποκατασταθεί πριν από το προσεχές Σάββατο».
Και ο κ. Κατσιφάρας συνεχίζει: «Σε σύσκεψη που συνεκλήθη σήμερα το πρωί, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου, στελεχών της Ολυμπίας Οδού, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της κατασκευάστριας εταιρείας, αναλύθηκαν από μέρους της Ολυμπίας Οδού οι δρομολογούμενες παρεμβάσεις, καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους. Ωστόσο, ο χρόνος που απαιτείται για την αποκατάσταση του προβλήματος και την εκ νέου παράδοση σε κυκλοφορία της Εθνικής Οδού κατανοείτε ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για δρόμο που εξυπηρετεί το μεγαλύτερο φορτίο οδικών μετακινήσεων για όλη τη Δυτική Ελλάδα και, μεταξύ άλλων, συνδέει το λιμάνι της Πάτρας με την υπόλοιπη χώρα».
Η επιστολή του Περιφερειάρχη καταλήγει ως εξής: «Κρίνω, λοιπόν, σκόπιμο να επιληφθείτε προσωπικά του ζητήματος και να διερευνήσετε τη δυνατότητα επίσπευσης των αναγκαίων εργασιών, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των οδηγών και την ομαλή και ανεμπόδιστη κίνηση των οχημάτων. Παράλληλα, κύριε Υπουργέ, έχω τη γνώμη ότι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πρέπει να ελέγξει τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η κατολίσθηση στο συγκεκριμένο σημείο και, εφόσον προκύψουν ευθύνες, αστοχίες ή λάθη, να καταλογιστούν στους υπεύθυνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom