Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

7η Φεβρουαρίου - Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012


«Ανακαλύψτε τον Ψηφιακό Κόσμο μαζί… με Ασφάλεια
Δελτίο Τύπου "Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου" (06-02-2012)
Για ένατη συνεχή χρονιά εορτάζεται την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) σε 74 χώρες και σε 5 ηπείρους, από την Ισλανδία έως την Κένυα και από τον Καναδά έως την Ν.Κορέα. Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν στην ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
Με τη συμμετοχή περισσότερων από 160 πρεσβευτών πανελλαδικά (σχολείων, βιβλιοθηκών, συλλόγων γονέων, οργανισμών, εταιριών και ιδιωτών), η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με πλειάδα εκδηλώσεων, workshops και δρώμενων, πολλαπλασιάζοντας έτσι το σύνθημα και το μήνυμα του INSAFE με πρωταρχικό στόχο την ορθή, υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, ως πολύτιμου εργαλείου για όλη την οικογένεια.

H κεντρική εκδήλωση για τον εθνικό εορτασμό συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της δράσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών - μέλους του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου (11:00–14:00) στο Υπουργείου Παιδείας (αίθουσα «Ζακλίν ντε Ρομιγί»). 

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία των καταγγελιών που έγιναν την περίοδο 2011 προς τη Safeline, την Ελληνική ανοιχτή γραμμή καταγγελιών παράνομου περιεχομένου και παράνομης συμπεριφοράς. Επίσης, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα αναλυτικά στατιστικά δεδομένα της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ για το έτος 2011 και τα οποία καταδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη των Ελλήνων για πρόληψη σε σχέση με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μη ορθή χρήση του Διαδικτύου.



«Συνέδριο της Υποδ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο»

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η  Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ ΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Α Ρ Χ Η Γ Ε Ι Ο  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΚΑΙ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΜΗΜΑ 1° ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Π.Π.Δ.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργανώνει την Τετάρτη 08-02-2012 καΐ ώρα 10:00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, συνέδριο με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει τρείς (3) ενότητες, οι οποίες θα διεξάγονται σε διαφορετικές αίθουσες και παράλληλο χρόνο και θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις από διακεκριμένους και εξειδικευμένους ομιλητές σε θέματα που αφορούν στην Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Οι ενότητες αυτές είναι οι εξής:

1. Εθισμός στο διαδίκτυο

2. Τα θετικά του Διαδικτύου

3. Νομική Προσέγγιση και Ασφαλής Πλοήγηση

Σκοπός της ενότητας «Νομική Προσέγγιση και Ασφαλής Πλοήγηση» είναι η ενημέρωση των εκπροσώπων των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών καθώς επίσης και των νομικών γύρω από τις νέες τεχνολογίες καθόσον το παραδοσιακό έγκλημα έχει μεταλλαχθεί σε ηλεκτρονικό και μάλιστα σε ποσοστό πάνω από 82%, Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι περισσότερες δικογραφίες που σχηματίζονται σήμερα για διάφορα αδικήματα να περιέχουν πράξεις και όρους νέων τεχνολογιών.

Ως εκ τούτου, η Υπηρεσία μας καλεί εξήντα (60) Δικαστικούς όλης της Επικράτειας,Πρωτοδικείων και Εφετείων, να συμμετάσχουν ως ακροατήριο στην εν λόγω ενότητα με στόχο την ενημέρωση τους πάνω σε θέματα που αφορούν στην μετάλλαξη της εγκληματικότητας (παραδοσιακό- ηλεκτρονικό έγκλημα). Η ενότητα θα πλαισιωθεί από ομιλίες και παρουσιάσεις εκπροσώπων των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών, της Α-ΔΑ.Ε-, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς επίσης και καθηγητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εξειδικευμένων στο αντικείμενο. Η συγκεκριμένη ενότητα θα διαρκέσει από τις 10:30 έως και τις 15:00.

H είσοδος στο χώρο του συνεδρίου θα πραγματοποιείται μόνο σε άτομα τα ονόματα των οποίων θα έχουν δηλωθεί εκ των προτέρων. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε, μέχρι την Δευτέρα 30-01-2012 και ώρα 13:00, κατάλογο με τα επιβεβαιωμένα ονόματα των ατόμων που πρόκειται να παρευρεθούν προκειμένου να σας αποστείλουμε και τις σχετικές προσκλήσεις.

Συμπληρωματικά σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί αναμετάδοση των ομιλιών, μέσω live streaming, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα σε άτομα εντός και εκτός της Επικράτειας να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση μέσω Internet στην ιστοσελίδα www.astynomia. gr.

Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom