Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Το επονείδιστο "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" των 199 που ποδοπάτησαν την εθνική αξιοπρέπεια



Γράφει η Μπέτη Μπιζά
Εκπαιδευτικός

Με μία ξένη για τον ελληνισμό πολιτική συμπεριφορά, «πέρασε» το νέο Μνημόνιο στην Ελλάδα, τη νύχτα της περασμένης Κυριακής, εγκαινιάζοντας για τη χώρα μας τη χειρότερη, ίσως, περίοδο υποτέλειας στη Νεότερη Ιστορία της.

Διακόσιοι περίπου βουλευτές ποδοπάτησαν την εθνική αξιοπρέπεια, δίνοντας «γην και ύδωρ» σε ξένες δυνάμεις, για να μας «σώσουν». Τέτοια παράδοση όμως («Ναι σε όλα») οι Έλληνες δεν την έχουμε. Πού τη βρήκαν και την εφάρμοσαν οι βουλευτές μας; Την ελληνική ιστορία την έχουν καθορίσει τα «ΟΧΙ».

Ακούγοντας να επαναλαμβάνεται στη Βουλή το επονείδιστο«Ναι σε όλα», η σκέψη μου άρχισε να διατρέχει την ιστορία. Σταμάτησε στο «ΟΧΙ» του Λεωνίδα. Αναλογίστηκα ότι αν είχε πει «Ναι σε όλα» στον Ξέρξη, δεν θα ήταν μέχρι σήμερα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και αξιοπρέπειας. Ύστερα, θυμήθηκα τον Κων/νο Παλαιολόγο, που απάντησε «Όχι σε όλα» τα σχέδια παράδοσης που του πρότειναν οι Τούρκοι, επιλέγοντας τον αγώνα μέχρις εσχάτων.

Και η σκέψη μου έφθασε στο χθες: στο «ΟΧΙ» του 1940. Εικάζω ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία, αν ήταν στη θέση του Μεταξά, θα απαντούσε «Ναι σε όλα», στον Ιταλό πρέσβη, υποδουλώνοντας τη χώρα για να τη «σώσει». Όμως, ποτέ οι Έλληνες - ως την περασμένη Κυριακή - δεν υπέγραψαν τον εξανδραποδισμό τους!


«Δεν θα έχουμε γάλα για τα παιδιά μας και φάρμακα»θρηνούσε η Κυβέρνηση - μαζί και ο κ. Σαμαράς - «αν δεν πάρουμε δανεικά». Πέρα από το βάσιμο ή όχι του ισχυρισμού, δεν μας είπαν: Ποιος έκλεισε τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες και δεκάδες άλλες ελληνικές βιομηχανίες τα τελευταία χρόνια; Ποιος φταίει που η χώρα δεν παράγει τίποτα, αλλά εισάγει σκόρδα Κίνας, αμύγδαλα Μολδαβίας, καρύδια Βουλγαρίας, στραγάλια Τουρκίας, πορτοκάλια Ισπανίας, σιτάρι Ρουμανίας, πατάτες Αιγύπτου, ...καρφίτσες, βελόνες, κλωστές και ρούχα Κίνας; Μου έλεγε χθες ιδιοκτήτρια καταστήματος υποδημάτων στην Πάρο, ότι«αν γίνει πτώχευση, δεν θα έχουμε ούτε παπούτσι να βάλουμε, διότι έχουν κλείσει όλες σχεδόν οι ελληνικές βιοτεχνίες και είναι πλέον εισαγόμενα τα παπούτσια»!! Ποιος τις έκλεισε; Οι «τεμπέληδες» Έλληνες, για να βρεθούν στο δρόμο, χωρίς δουλειά; 

Γιατί οι λαλίστατοι πολιτικοί μας δεν μας εξηγούν πώς καιγιατί έφτασε η Ελλάδα σ' αυτήν την κατάντια; Πόλεμο δεν είχαμε. Ειρήνη είχαμε και δημοκρατία - έστω και... κληρονομική -  εδώ και 40 χρόνια! Πού είναι τα ειρηνικά έργα ανάπτυξης και προόδου της χώρας; Ποιοι και πώς την οδήγησαν στη φτώχεια, και την περασμένη Κυριακή στην εσχάτη ταπείνωση;

Γιατί, έστω την ύστατη στιγμή, ο Υπουργός Οικονομικών δεν έδωσε εντολή να αποδοθούν τα κλεμμένα δις; Και γιατί δεν απαίτησε η ελληνική κυβέρνηση από τη Γερμανία τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα και τις καταστροφές που διέπραξε στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Κατοχής; Είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα «πατσίζαμε», αλλά θα είχαμε να λαμβάνουμε. Γιατί η Κυβέρνηση δεν αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τον τεράστιο φυσικό πλούτο της Ελλάδας (και δη τον υποθαλάσσιο...) για να σωθούμε; Και γιατί γύρισε την πλάτη στη ρωσική βοήθεια; Δηλαδή, η μόνη λύση εθνικής σωτηρίας ήταν η υποθήκευση - υποδούλωση της χώρας;

Κλείνω με μία πληροφορία που δεν έτυχε προβολής από τα ΜΜΕ, υπάρχει όμως στο Διαδίκτυο: Όταν υπογράφηκε η πρώτη Δανειακή Σύμβαση το 2010 (Μνημόνιο Νο 1), ένας πολίτης, ο Δημήτρης Αντωνίου, γιατρός χειρουργός, υπέβαλε μήνυση εναντίον του συνόλου των βουλευτών που ψήφισαν «ΝΑΙ» στο Μνημόνιο - και του Προέδρου της Δημοκρατίας - κατηγορώντας τους για Εθνική Προδοσία. Η μήνυση στρέφεται επίσης και εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, διότι «ενεργεί ως Ξένος Κατακτητής» στην Ελλάδα.

Κανείς δεν πίστευε ότι θα είχε κάποια τύχη η μήνυση αυτή, πρόσφατα όμως, ο Άρειος Πάγος, κρίνοντας προφανώς ως βάσιμους τους ισχυρισμούς του μηνυτή, αναγνωρίζοντας δηλαδή ότι ενδέχεται να υποκρύπτεται το αδίκημα τηςεσχάτης προδοσίας στην ψήφιση του Μνημονίου,διαβίβασε στη Βουλή τη μήνυση. Η μήνυση αναγγέλθηκε στην ολομέλεια της Βουλής την 24-11-2011 και σήμανε την έναρξη της ποινικής διαδικασίας κατά των καταγγελλομένων για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ προσώπων (βουλευτών, υπουργών, υφυπουργών και του Προέδρου της Δημοκρατίας).

Παραδόξως, το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε τη Βουλή να υπερψηφίσει και το νέο Μνημόνιο, την περασμένη Κυριακή...
Ακούω να αντηχεί στα αυτιά μου η πονεμένη φωνή του αγνού αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης, Στρατηγού Μακρυγιάννη:
«Πατρίδα, πατρίδα, ήσουνα άτυχη από ανθρώπους να σε κυβερνήσουν! Μόνος ο Θεός, μόνος ο αληθινός αυτός και δίκαιος κυβερνήτης σε κυβερνά και σε διατηρεί ακόμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom