Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Εκεί φτάσαμε! Ξεκινάνε πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης με κουπόνια σε 18 σχολεία!

Το ίδιο το υπουργείο Παιδείας που χαρακτήριζε "λαϊκισμό" τις λιποθυμίες μαθητών στα σχολεία τώρα δηλώνει στη Βουλή δια στόματος της κυρίας Χριστοφιλοπούλου ότι θα  κάνει πιλοτικό πρόγραμμα  συσσιτίων σε 18 σχολεία αν ... ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα!
Μα δε ντρέπεστε μωρέ;για ποια γραφειοκρατεία μιλάτε;στα λεφτά είναι το πρόβλημα κι αν είχατε λίγη τσίπα πάνω σας θα τα παίρνατε από τον προϋπολογισμό της Βουλής.Απλά είναι τα πράγματα αλλά θα λείψουν από το μισθό σας.
Ζείδωρον

Όταν απουσιάζει η πρόληψη ακολουθούν οι …εκ των υστέρων παρεμβάσεις.

Ο λόγος για τα κρούσματα υποσιτισμού μαθητών που παρουσιάστηκαν σε διάφορα σχολεία της Αθήνας απόρροια της ανεργίας και της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθαν οι οικογένειές τους, λόγω των μέτρων «σωτηρίας» που ελήφθησαν υποτίθεται για το καλό όλων μας.


Η Υφυπουργός Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε γνωστό ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αν δεν βάλει άλλα εμπόδια η αμείλικτη γραφειοκρατία, θα εφαρμοστεί σε 18 σχολεία ένα πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης με κουπόνια, όλων ανεξαιρέτως των μαθητών προκειμένου να μην μπουν ταμπέλες σε εκείνα που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Πρόκειται για σχολεία στις περιοχές του Ταύρου, της Πλ. Βάθης, του Ζεφυρίου, της Νίκαια, Ασπρόπυργου, της Αυλώνας, των Εξαρχείων, των Κάτω Πατησίων του Μενιδίου, του Κερατσινίου, και της Δραπετσώνας όπου καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα υποσιτισμού και της …ντροπής για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Κάθε ένα από τα παιδιά θα μπορεί να παραλαμβάνει μικρογεύματα με κόστος αξίας 1-2 ευρώ ενώ το όλο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Η κα Χριστοφιλοπούλου δήλωσε επίσης ότι το επόμενο βήμα θα είναι σε συνεννόηση του Υπουργείου Παιδείας με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε μέσω του έτερου προγράμματος για την παιδική φτώχεια η βοήθεια να δίνεται στην οικογένεια κι από εκεί να περνά στο παιδί.
briefingnews.gr/

1 σχόλιο:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Και τα 1-2 ευρω που θα τα βρισκουν;
Σαν δε ντρέπονται τα γουρουνια...

Read more: Go to TOP and Bottom