Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου...

...διώκεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος 

Αντιμέτωπος με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα είναι πλέον ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε σήμερα ποινική δίωξη σχετικά με την υπόθεση υπεξαίρεσης του δήμου.

Σήμερα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λ. Τσόγκας, άσκησε προσωποποιημένες διώξεις σε βάρος πρώην δημοτικών αρχόντων της πόλης και υπαλλήλων του Δήμου. Όλοι τους αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος είναι πλέον κατηγορούμενος για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα.

Για την ίδια πράξη δίωξη ασκήθηκε κατά του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια, (ο οποίος κρατείται ήδη προσωρινά για άλλη υπόθεση) του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη κι ενός υπαλλήλου - στελέχους των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας, εντοπίστηκαν οι απαραίτητες ενδείξεις προκειμένου να ασκηθούν οι διώξεις κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυσέλιδο πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας καταγράφεται ότι σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τέως δημάρχου βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 1.000.040 ευρώ. Αντίστοιχα τα ποσά στους λογαριασμούς του Μ. Ζορπίδη και του Μ. Λεμούσια είναι 6 εκατ. και 870.000 ευρώ, ενώ σε τραπεζικο λογαρισμό του δημοτικού υπαλλήλου εντοπίστηκε το ποσό των 160.000 ευρώ.

Όσο για τους δύο πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών, Θεόδωρο Αθανάσαρο και Αναστάσιο Γερογιάννη, οι οποίοι είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, δεν ασκήθηκαν διώξεις. Η υπόθεση για το σκέλος που τους αφορούσε μπήκε στο αρχείο.

Την υπόθεση πλέον αναλαμβάνει να διερευνήσει ο 3ος ειδικός ανακριτής.

Δηλώσεις

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μετά την άσκηση των διώξεων, με ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι: "τα τελευταία 4 χρόνια δέχομαι μία πρωτοφανή επίθεση για λόγους που πιστεύω ότι όλοι οι Θεσσαλονικείς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεως, εύκολα αντιλαμβάνονται.

Σήμερα ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν 1 εκ.€ των εισοδημάτων μου κατά τα τελευταία 12 χρόνια, όταν τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα έσοδα εμού και της οδοντιάτρου συζύγου μου ανέρχονται στο ύψος των 2,2 εκ €.

Απευθύνομαι ευθέως προς κάθε Θεσσαλονικιό, προς κάθε συμπολίτη μου για να τον διαβεβαιώσω ξεκάθαρα κοιτώντας τον στα μάτια ότι τίποτε – απολύτως τίποτε – το γκρίζο δεν υπάρχει στην υπόθεση αυτή και θα με θυμηθεί όταν σύντομα ελπίζω αυτή η πλάνη τερματισθεί".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom