Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση Παπαδήμου σε κρίση - Θα φτάσει ως την ανατροπή της η ΝΔ;


- Το μεσημέρι η κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού για μείωση στις επικουρικές
- Ριζικά αντίθετος ο Αντώνης Σαμαράς
- Αποφασισμένος για όλα ο Παπαδήμος
- Τι λέει σε συνεργάτες του
- K.Μαρκόπουλος: "Δεν δικαιούται ο Παπαδήμος να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις"


Η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έχει τίτλο “Εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα”.
Αυτά για τους τύπους. Γιατί η ουσία είναι ότι το υπουργικό πρέπει να αποφασίσει επώδυνες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις για δεύτερη και τρίτη φορά σε κάποιους συνταξιούχους.
Και αυτό η ΝΔ έχει διαμηνύσει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να το δεχθεί.

Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε κορυφαίους υπουργούς και από τα δυο κόμματα να κονταροχτυπηθούν μέσα στο υπουργικό με άγνωστες συνέπειες.
Στην άρνηση αυτή της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ λέει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και μάλιστα υπουργοί του λένε ότι αν υπάρχει άλλη λύση για να μην βουλιάξουν τα ταμεία ευχαρίστως να την ακούσουν από τη ΝΔ.

Οργή Παπαδήμου 

Την ώρα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα κονταροχτυπιούνται στο υπουργικό, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit δεν θα κρύψει την δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που δημιουργείται. Κι αυτό γιατί σε κάθε ευκαιρία τονίζει σε συνεργάτες του ότι τώρα δεν είναι ώρα για μικροπολιτικά παιχνίδια αλλά ώρα αποφάσεων για να βγούμε από το αδιέξοδο.

Τα χειρότερα έρχονται

Αυτό λένε οι ημερομηνίες αν τις βάλει κάτω κανείς και προσπαθήσει να αποκωδικοποιήσει τα γεγονότα. Αυτά που θα γίνουν σήμερα στο υπουργικό δεν θα είναι τίποτε άλλο από προειδοποιητικές βολές εκ μέρους της ΝΔ.
Οι κρίσιμες ημέρες είναι 15 – 20 Ιανουαρίου, όταν δηλαδή θα έρθει για ψήφιση στην Βουλή η τροπολογία Κουτρουμάνη που θα περιέχει τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.
Επίσης, στις 16 Ιανουαρίου θα έρθει η τρόικα ζητώντας νέα μέτρα, ενώ την ίδια περίοδο θα “τρέχει” και το φορολογικό.

Δεν δικαιούται ο Παπαδήμος να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις


"Δεν τίθεται θέμα να ρίξουμε την κυβέρνηση. Υπάρχει μια διαφωνία για κάποια μέτρα. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την λαϊκή εντολή και δεν δικαιούται να πάρει μέτρα", είπε μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος.

Είπε ότι το θέμα της μείωσης των επικουρικών δεν ήταν στον προϋπολογισμό  και κατέληξε:

"Ο κ. Παπαδήμος δεν είναι αναγκαστικός και εξαναγκαστικός στο τι θα πρέπει να κάνει και οφείλει να ακολουθήσει αυτά που είναι υπογεγραμμένα στην δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας."
newsit
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom