Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Χειροποίητος πίνακας τεκμαρτού προσδιορισμού εισοδήματος, λόγω κατοχής και χρήσης ΙΧ αυτοκινήτου


Χθες και σήμερα βομβαρδιστήκαμε με τα τεκμήρια προσδιορισμού εισοδήματος σε σημείο πανικού. Νόμιζα ότι είναι κάτι καινούργιο και βλέποντας και λανθασμένους πίνακες που δημοσιοποιήθηκαν, κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Πρόκειται τελικά για επαναδημοσίευση της αναπροσαρμογής των τεκμηρίων του Νόμου 3986 / 30-7-11 και αφορά μεταβολές στα όρια των τεκμηρίων, για εισοδήματα (πραγματικά ή τεκμαρτά) του 2011, που θα δηλωθούν το 2012.
Αυτό σημαίνει, ότι η κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτου τέλος Δεκεμβρίου 2011, που είδαμε πρόσφατα, από φορολογικής απόψεως, δεν έχει καμία πρακτική αξία, ως προς το τι θα δηλώσουμε το 2012, διότι στη δήλωσή μας θα συμπεριλάβουμε αντίγραφο του αποδεικτικού κατάθεσης πινακίδων, από το οποίο φαίνεται, ότι είχαμε και χρησιμοποιούσαμε το ΙΧ αυτοκίνητο σε όλη τη διάρκεια του 2011.
Αν όμως η κατάθεση των πινακίδων γίνει, λόγω άσχημων προβλέψεών μαςως προς το τι εισόδημα ΔΕΝ ΘΑ έχουμε την επόμενη χρονιά 2012 (που θα συμπεριληφθεί στη φορολογική δήλωση του 2013), τότε πολύ σωστά κατατέθηκαν οι πινακίδες των αυτοκινήτων.
Απευθυνόμενος στους φίλους που βιάζονται και αναπαράγουν «ειδήσεις», που σερβίρονται από τη βλακεία του ΜΠΕΝιζέλου, που θέλει να είναι διαρκώς στην επικαιρότητα, και από τις αν΄΄αγκες εντυπωσιασμού των επαγγελματικών ΜΜΕ, συμβουλεύω να μη βιαζόμαστε στο κάθε τι, να είμαστε σοβαροί, και να μη παρουσιάζουμε κάτι σαν νέο, το οποίο έχει συμβεί από το καλοκαίρι. Το μεγαλύτερο φταίξιμο ανήκει στον ανίκανο υποψήφιο αρχηγό του ψευδοΠΑΣΟΚ, ΜΠΕΝιζέλο, ο οποίος μέσα στον όλο μπάχαλο που ο ίδιος πρωταγωνιστεί χωρίς να καταλαβαίνει τι του γίνεται και μέσα στις ζεματισμένες από την αφραγκία γιορτές, στέλνει κάθε λίγο και λιγάκι ερμηνευτικές εγκυκλίους και τα κάνει γενικώς όλα σκατά. Δεν αποκλείεται τα χοντρά λάθη που διάβασα σε πίνακες, να είναι και δικά του. Αν δείτε την ιστοσελίδα του υπουργείου οικονομικών, αμέσως καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για ένα μέσο προσωπικής προβολής του ΜΠΕΝιζέλου.
Για τα μεγάλα ή πολλά σπίτια, για τις πισίνες, για τα κότερα κλπ, αυτοί που τα έχουν ας απευθυνθούν σε λογιστή, για να κυκλοφορεί το χρήμα.
Το αυτοκίνητο όμως είναι εργαλείο άμεσης ανάγκης για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο και κοσμάκι. Αν κάποιος θέλει να δει τι μπορεί να του υπολογιστεί σαν τεκμαρτό εισόδημα, λόγω κατοχής και χρήσης ΙΧ αυτοκινήτου, καλό είναι να συμβουλεφθούν τον αναλυτικό πίνακα που έφτιαξα, κι’ ααν κάτι δεν καταλαβαίνουν, ας μπουν στον κόπο να με ρωτήσουν.
Φαίνεται ξεκάθαρα στον αναλυτικό πίνακα, ότι ο ΜΠΕΝιζέλος προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις να ξαναληστέψει αυτούς που δεν έχουν μία. Αν ήθελε πραγματικά να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή, θα άφηνε επείραχτα τα ΙΧ μέχρι  1600-1700 κυβικά και θα στρίμωχνε όλους όσους έχουν αυτοκίνητα από  2οοο κυβικά και πάνω. Το να έχει ένας μια καινούργια μερτσέντες  2500 κυβικών και να λέει ότι του προσδιορίζει εισόδημα 13.300 € ετησίως, είναι κάτι παραπάνω από γελοίο, αφού για να έχεις και να κινείς ένα τέτοιο αμάξι, η τσέπη πρέπει να είναι κάργα από ευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom