Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Το παραδικαστικό κύκλωμα απέτυχε να φιμώσει το directNEWS


Την ώρα που ο μεγαλοεφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, αναγκαζόταν – μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του directnews.gr - να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο τα περίπου 300 στρέμματα δασικής έκτασης που είχαν περιέλθει στην κατοχή του με παράνομη δικαστική απόφαση, το παραδικαστικό κύκλωμα επιχείρησε να φιμώσει την ιστοσελίδα μας.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 9:45 το πρωί δικαστικός επιμελητής επέδωσε στον υπουργό Οικονομικών, εκ μέρους του Βίκτωρα Ρέστη και δύο εταιρειών συμφερόντων του, εξώδικη δήλωση η οποία ανέφερε ότι πλέον «ουδέν ιδιοκτησιακό δικαίωμα έχουμε ή διατηρούμε από τα επίδικα συμβόλαια για εκτάσεις, οι οποίες έχουν δημόσιο δασικό χαρακτήρα».
Ωστόσο, στις 11:40 της ίδιας ημέρας, ο Πέτρος Λεωτσάκος, δικηγόρος του φερομένου ως εγκεφάλου της λεγόμενης...
«μαφίας των ακινήτων», Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου, κατέθεσε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, εναντίον μας.
Ειδικότερα, με την αίτηση αυτή -  προσδιορίστηκε να συζητηθεί το Σεπτέμβριο του 2012 - απαιτεί να αποσύρουμε δεκαπέντε (15) δημοσιεύματά μας που αφορούσαν στη δράση του λεγόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος Νο2».
Ανάμεσα σ’ αυτά περιλαμβανόταν και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας για την αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος στη δασική έκταση, που κατείχε παράνομα ο Βίκτωρας Ρέστης. (Διαβάστε εδώ).
Παράλληλα, ο δικηγόρος του Σ. Γεωργιτσογιαννάκου, αλλά και συνεργάτης του περιβόητου αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, ζήτησε να εκδοθεί, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων, «προσωρινή διαταγή σε βάρος μας».
Να αναγκαστούμε, δηλαδή, άμεσα να αποσύρουμε όλες τις σχετικές αναρτήσεις και σε περίπτωση που δεν… συμμορφωθούμε να καταβάλουμε ως αποζημίωση 1.000 ευρώ την ημέρα!!!
Απορρίφθηκε
Η συζήτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί, ενώπιον της Προέδρου υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθήνας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη διαδικασία ήταν παρών και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, ο οποίος, εξεταζόμενος, υποστήριξε ότι τα δημοσιεύματά μας θίγουν… τα ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα!
Ακόμα, άφησε αιχμές κατά του εισαγγελέα εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, λέγοντας ότι, δήθεν, δεν προστατεύει το απόρρητο της έρευνας που διεξάγει.
Τέλος, καταφέρθηκε και εναντίον αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, ισχυριζόμενος ότι, τάχα, διαρρέουν σε δημοσιογράφους στοιχεία και δικογραφίες.
Τα ίδια επιχειρήματα σε βάρος της ιστοσελίδα μας ανέπτυξε και ο συνήγορός, του Πέτρος Λεωτσάκος.
(Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι ο τελευταίος είχε εμφανιστεί στη Γραμματεία του Πρωτοδικείου Αθηνών ως πληρεξούσιος δικηγόρος του Βίκτωρα Ρέστη, προκειμένου να λάβει επικυρωμένα αντίγραφα της απόφασης, με την οποία η συμβολαιογράφος Κορωπίου είχε διαταχθεί να μεταγράψει στον μεγαλοεφοπλιστή και δύο εταιρείες του, τη δημόσια δασική έκταση των, περίπου, 300 στρεμμάτων.
Ο Β. Ρέστης, πάντως, υποστηρίζει τώρα, ότι ουδέποτε αυτός ή νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών του, είχε δώσει στο Λεωτσάκο τέτοιο πληρεξούσιο. Επίσης υπέβαλε μήνυση εναντίον των εμπλεκομένων αμέσως μόλις πληροφορήθηκε  το γεγονός, για πλαστογραφία).
Προέχει το δημόσιο συμφέρον
Το directnews.gr εκπροσώπησε ο δικηγόρος Ιωάννης Μυταλούλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι σύμφωνα με το άρθρο 14 του συντάγματος και την ΕΣΔΑ η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύεται.
Επίσης πρόσθεσε, ότι λόγοι προστασίας δημοσίου συμφέροντος επιβάλουν στους δημοσιογράφους να ερευνούν τη δράση του λεγόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος Νο2» και της «μαφίας των ακινήτων» και να ενημερώνουν την κοινή γνώμη.
Τέλος, ο κ. Μυταλούλης τόνισε ότι δεν μπορεί να θεωρούνται ως «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα», κακουργηματικές πράξεις που φέρεται να έχουν διαπράξει τα μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και, πως σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τηρηθεί η «αρχή της αναλογικότητας», αφού οι δημοσιογράφοι είχαν «δικαιολογημένο ενδιαφέρον» να δημοσιοποιήσουν όσα στοιχεία είχαν στη διάθεσή τους, προκειμένου να ενημερώσουν την κοινή γνώμη.
Η απόφαση εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και μ’ αυτήν η αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής σε βάρος μας απορρίφθηκε, προς μεγάλη απογοήτευση των αντιδίκων.
Η επιχείρηση φίμωσης του directnews.gr απέτυχε και φυσικά οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν…
Mafia_akinhtwn2_29-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom