Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Αρχισε τελικά η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ - πως θα τελειώσει άραγε; - θα κάνουν πάλι τις πάπιες οι "αντάρτες";


- Καθυστερεί και πάλι η έναρξη της Κ.Ο 
- Ηταν να αρχίσει στις 5 
- Μετατέθηκε για τις 6 αλλά... άρχισε στις 7
- Ισως πάρει το λόγο και ο Ευ.Βενιζέλος
- Επανέρχεται το σενάριο της διευρυμένης πλειοψηφίας για την συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου;
- Γιαννακά και Ανδρουλάκης ζητούν επιτακτικά κυβέρνηση εθνικής ανάγκης
- Δεν βρίσκεται στην αίθουσα η Βάσω Παπανδρέου

'Οπως λένε πολλοί βουλευτές, συνεδρίαση δεν θα είναι, αλλά ένας μονόλογος όπως συνηθίζει τον τελευταίο καιρό ο πρωθυπουργός αφού αποφασίστηκε να μην μιλήσουν οι ίδιοι.
Ο μόνος που αναμένεται να πάρει τον λόγο είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κάποιοι μιλούν για προσπάθεια φίμωσης των βουλευτών και το κλίμα είναι βαρύ όπως ήταν και σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Η κοινοβουλευτική ομάδα “βράζει” και μάλλον έχει παραβράσει αφού αυτός ο βρασμός κρατάει εδώ και πολλούς μήνες. Μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τ΄ ακούνε...

Θα μιλήσει λοιπόν μόνο ο πρωθυπουργός και για να χρυσώσουν το χάπι στους βουλευτές ενδεχομένως να τους παραπέμψουν σε νέα συνεδρίαση της Κ.Ο που θα γίνει μόνο για να εκφραστούν... Και αυτό διαβεβαίωσαν και τον Κώστα Καρτάλη ο οποίος ζήτησε επίσημα με επιστολή του να γίνει συνεδρίαση της ΚΟ για να εκφραστούν και οι βουλευτές.

Και σήμερα πολλοί ήταν εκείνοι που επέμειναν είτε στις απόψεις που εξέφρασαν το Σαββατοκύριακο όπως ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του κ.Παπανδρέου και να αναλάβει πρωθυπουργός κοινής αποδοχής.
Επίσης με νεο άρθρο του στην ιστοσελίδα του ο Μίμης Ανδρουλάκης ζητάει κυβέρνηση έκτακτης εθνικής ανάγκης, όπως και η κα Σοφία Γιαννακά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην αίθουσα της Γερουσίας που θα γίνει η συνεδρίαση δεν έχει μπει ακόμα (18.35) η Βάσω Παπανδρέου.

Τι θα πει;

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και πάλι και θα περιγράψει όλα όσα έγιναν στην Σύνοδο Κορυφής και θα μείνουμε μέχρι εκεί. Θα πει ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια να εφαρμοστούν όλα όσα αποφασίστηκαν. Επίσης δεν μπορεί να μην κάνει αναφορά σε όσα διαδραματίστηκαν από την 28η Οκτωβρίου και μετά, με τις παρελάσεις να ματαιώνονται και τους βουλευτές να προπηλακίζονται.

Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί επίσης τις τελευταίες ημέρες για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει ο κ. Παπανδρέου. Μέχρι και σενάρια συγκυβέρνησης κυκλοφορούν με τους πιο “τζογαδόρους” να μοιράζουν και υπουργεία στη νέα κυβέρνηση...

Οι πληροφορίες λένε ότι αν περιμένει κανείς πολιτικές πρωτοβουλίες από τον κ. Παπανδρέου θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη του 2012.

Επίσης, σε αυτή την φάση όσα και να διαμηνύουν οι μονίμως διαφωνούντες αποκλείεται να γίνει κάτι θεαματικό.

Το πιο θεαματικό ίσως θα είναι ο κ. Παπανδρέου να ζητήσει από την Βουλή συνολικά και από τα κόμματα να εγκριθεί με 180 βουλευτές η νέα δανειακή σύμβαση.

Γιατί όπως λένε οι πληροφορίες, κανείς σε αυτή την φάση, όσο και αν διαφωνεί και εξοργίζεται με όσα συμβαίνουν δεν πρόκειται να αναλάβει την ευθυνη να ρίξει αυτή την κυβέρνηση...
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom