Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Βαρυσήμαντο άρθρο "σεντόνι" του Ε. Βενιζέλου μας καλεί "Να ακούσουμε τη φωνή της πατρίδας"

Θα μπορούσαμε να βάλουμε τίτλο "Κοίτα ποιος μιλάει" και να είμαστε πιο κοντά στο ύφος και το περιεχόμενο του άρθρου του κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου στα σημερινά ΝΕΑ!Ο "έξυπνος" όμως κύριος Αντιπρόεδρος (σε μια ακόμα επίδειξη, λογοτεχνικών αυτή τη φορά,γνώσεων) δανείστηκε φράση από το Ημερολόγιο Καταστρώματος του Γιώργου Σεφέρη κι έβαλε τον τίτλο "Γιατί την είπες φωνή Πατρίδας;"
Ελπίζουμε να μη θεωρεί την αφεντομουτσουνάρα του φωνή της Πατρίδας μας!!!!

Στο βαρυσήμαντο λοιπόν άρθρο-παρέμβαση στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ,που του βγήκε ολόκληρο σεντόνι,ο κύριος Βενιζέλος διαπιστώνει ηθική και υπαρξιακή κρίση, εκτός από οικονομική και συμπληρώνει "αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλοιώνεται ή ακόμα και να αντιστρέφεται η πραγματικότητα», προσθέτοντας ότι «η ελληνική κοινωνία δείχνει να απαντά με λάθος τρόπο σε λάθος ερωτήματα και να αγνοεί κρίσιμα δεδομένα που απορρέουν από το συσχετισμό των δυνάμεων και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο".
Κι αφού κάνει λόγο για δημαγωγούς που παρασύρουν την κοινή γνώμη,στη συνέχεια κινδυνολογεί με την περίπτωση της αρνητικής ψήφου στη Βουλή και καταλήγει:
"Πίσω από τις κραυγές και τις εύκολες κουβέντες υπάρχει η φωνή της Πατρίδας. Μπορούµε να πετύχουµε, αρκεί να είµαστε σοβαροί, ενωµένοι, υπεύθυνοι και να έχουµε συνείδηση της κατάστασης και της Ιστορίας. Πρέπει να είµαστε υποχρεωτικά αισιόδοξοι, γιατί αν αφεθούµε να παρασυρθούµε από την ηττοπάθεια και την απαισιοδοξία της περιρρέουσας ατµόσφαιρας, τότε θα έχουµε χάσει ένα πολύ µεγάλο ιστορικό στοίχηµα. Και η βλάβη θα είναι ανεπανόρθωτη."

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom