Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Παραπληροφόρηση από τους "αντάρτες" και Νατοϊκούς πράκτορες στην Τρίπολη


Από τις πρώτες ώρες που οι δυνάμεις των ανταρτών "βάλανε πόδι" στην Τρίπολη, και ανάγκασαν τον Καντάφι να δραπετεύσει από την προεδρική κατοικία και να καταζητείται  έναντι αμοιβής, φάνηκε ότι η κατάσταση οδηγείται σε αναρχία με φαινόμενα πλιάτσικου, αντεκδίκησης, δολοφονιών, καταστροφών και ανεξέλεγκτη παράλληλη δράση των δυτικών σταυροφόρων του ΝΑΤΟ.
Το  Δίκτυο Βολταίρος καταγγέλλει την προσπάθεια των "ανταρτών" να συλλάβουν τον Thierry Meyssan 

Μια διαφορετική άποψη από αυτή που μας μεταφέρουν τα κανάλια και ο τύπος:
Mahdi Darius Nazemroaya και Thierry Meyssan
 Οι δημοσιογράφοι που είχαν παγιδευτεί μέσα στο ξενοδοχείο Rixos στην Τρίπολη από Κυριακή απελευθερώθηκαν χθες, 24 Αυγούστου 2011, στις 5 το απόγευμα, από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ). Τα τέσσερα μέλη τουΔικτύου Voltaire  - οι δημοσιογράφοι Thierry Meyssan, Mahdi Darius Nazemroaya, Mathieu Ozanon και Julien Teil - ήταν ανάμεσά τους.
Ωστόσο, μετά την απελευθέρωσή τους, οι αντάρτες προσπάθησαν να συλλάβουν τον Thierry Meyssan, γνωστό για τα άρθρα του που εκθέτουν το ΝΑΤΟ για τα εγκλήματα του. Η ΔΕΕΣ παρενέβη για να εμποδίσει τη σύλληψή του.
Οι δημοσιογράφοι μεταφέρθηκαν σε άλλο ξενοδοχείο, όπου δεν είναι πλέον υπό την προστασία ΔΕΕΣ.
Οι δημοσιογράφοι έχουν μέχρι στιγμής δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο ναυλωμένο - από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) - πλοίο, το οποίο υποτίθεται ότι είναι ήδη αγκυροβολημένο στην Τρίπολη.
Το Voltaire Network εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία του για τη στάση που φάνηκε από τους καθοδηγούμενους από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις "αντάρτες" εναντίον των δημοσιογράφων του. Δημοσιεύει την παρούσα διεθνή έκκληση στη διεθνή κοινότητα  για την προστασία των δημοσιογράφων και για την ασφαλή αναχώρησή τους από τη Λιβύη.

Thierry Meyssan είναι Γάλλος υπήκοος που διαμένει στο Λίβανο. Είναι εγγεγραμμένος στο γαλλικό προξενείο στη Βηρυτό. Δημοσιογράφος για περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια, συνεργάτης σε Αραβικές, Λατινοαμερικάνικες και   ρωσικές εφημερίδες και περιοδικά, όπως την Odnako στη Ρωσία και τη La Jornada του Μεξικού. Έχει γράψει αρκετά βιβλία για τη διεθνή πολιτική και συνεργάζεται σε τακτική βάση με RT, Telesur ή PressTV. Είναι  πρόεδρος στο Voltaire Network , ένα δίκτυο ανεξάρτητων ομάδων Τύπου, με ομαδοποίηση από δημοσιεύσεις  από όλο τον κόσμο.
Mahdi Darius Nazemroaya είναι Καναδός υπήκοος. Ζει στην Οτάβα και είναι σήμερα ένας παγκόσμιος ανταποκριτής στην Τρίπολη. Ανεξάρτητος δημοσιογράφος, έχει δημοσιεύσει και να πάρει συνεντεύξεις για διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης του RT, Press TV, Al Jazeera, Pacifica KPFA, Global Research, η China Life Magazine. Αρκετές δουλειές του   έχουν επίσης δημοσιευτεί από Voltaire Network .
Ο Mathieu Ozanon και η Julien Teil είναι επίσης  συντάκτες
 .
Voltaire Network ,   Πέμπτη, 25 Αυγούστου 25, 2011, 15:25  
από Ακτιβιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom