Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ωμή παραδοχή Γερουλάνου:Υπήρξαν αλλοιωμένα πρωταθλήματα!


Το ποδόσφαιρο και η πολιτεία έχουν τους ίδιους στόχους και μπορούν μαζί να πετύχουν πολλά, το αυτοδιοίκητο δεν είναι πρόβλημα, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Όπως σημείωσε στη συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί και οι δύο πλευρές έδειξαν ότι όλοι θέλουν να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, αλλά αυτό χρειάζεται χρόνο.

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι έχει μεγάλη αξία η τεχνογνωσία που προσφέρει η UEFA, η οποία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα σημαντικά όσον αφορά στα στημένα παιχνίδια, τη διαιτησία, το ντόπινγκ.

Ο υπουργός σημείωσε ότι για πρώτη φορά η πολιτεία, η ΕΠΟ, η δικαιοσύνη και οι φορείς του δημοσίου που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, προχωρούν συντεταγμένα

Παράλληλα, ο κ. Γερουλάνος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη του πρωταθλήματος, αν υπάρξουν νέα συγκεκριμένα στοιχεία. Ωστόσο, σημείωσε ότι θα ήθελε να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα, κάτι που πιθανότατα θα γίνει, καθώς η δικαστική έρευνα χρειάζεται χρόνο. Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα και στην πορεία κάποια ομάδα να πέσει κατηγορία, καθώς όπως είπε «η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορεί να πάρει μήνες».

Ο υπουργός τόνισε ότι προτιμά ένα πρωτάθλημα που κάνει μεταβατικές κινήσεις, παρά ένα αλλοιωμένο πρωτάθλημα και όπως είπε τα πρωταθλήματα στο παρελθόν ήταν αλλοιωμένα.

Όπως τόνισε, πολλές φορές, ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται οι ομάδες, οι αρμόδιοι και οι φίλαθλοι δεν αρμόζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που διαλύει την καλή εικόνα που είχε η Ελλάδα στο χώρο του αθλητισμού.

Αναφερόμενος στους συνδέσμους φιλάθλων, είπε ότι στήθηκαν σε λάθος βάση και τόνισε ότι η πολιτεία θέλει να ξέρει ποιοι είναι και αν τους στηρίζει η ομάδα. Για τις λέσχες είπε ότι θα έχουν σύνδεση με τις ομάδες, θα αναγνωρίζονται από τις ομάδες και θα λογοδοτούν τόσο απέναντι στις ομάδες, όσο και απέναντι στην πολιτεία.

Για το ενδεχόμενο διακοπής της χρηματοδότησης, είπε ότι η πολιτεία οφείλει τα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει. Για τον ΟΠΑΠ είπε ότι έδινε πολλά λεφτά χωρίς να βάζει ρήτρες αν δυσφημούνταν το όνομά του.
skai.gr

Ζείδωρον:Ποια είναι τα αλλοιωμένα πρωταθλήματα κύριε υπουργέ;ποιοι τα αλλοίωσαν και πως τιμωρήθηκαν;
Βαρεθήκαμε πια ν' ακούμε για στημένους αγώνες και αλλοιωμένα πρωταθλήματα κι αυτοί που τα πήραν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια για την προσφορά τους στο λαό της όποιας ομάδας τους!Οσο για τη διάλυση των συνδέσμων τ' ακούμε δυο δεκαετίες τώρα αλλά μόνο τ' ακούμε.

2 σχόλια:

stavrosx1 είπε...

... φίλε μου "Ζει" καλή σου ημέρα ...

... είναι σίγουρο ότι ο καλός αστός - και υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου - κ. Γερουλάνος, ξέρει ακριβώς περί ποίου αθλήματος ομιλεί;

... ομολογώ ότι διακατέχομαι από χιλιάδες αμφιβολίες ...

... παρεμπιπτόντως, ουδεμία σχέση έχει το ποδόσφαιρο με το "σκουός" ...

... έρρωσο ...

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλημέρα αγαπητέ Σταύρο!
Σαφώς και γνωρίζει από ευγενή αθλήματα το παλικάρι κι ούτε πιστεύει κανένας πως θ' αλλάξει κάτι.Εμείς όμως που μας αρέσει η μπαλίτσα δεν τολμάμε να πάμε στο γήπεδο από το φόβο των επεισοδίων κι αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.Δεν μπορεί οι Αγγλοι να είναι πιο έξυπνοι από μας;απλά το θέλησαν και το έκαναν.Να είσαι καλά φίλε μου!

Read more: Go to TOP and Bottom