Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Σκάσε και... κολύμπα


ΤΟ «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη, 28 Ιουλίου με πρωτοσέλιδο τίτλο: "Σκάσε και κολύμπα" και αναλυτικό ρεπορτάζ για το πόσο θα κοστίσει στη χώρα και στους κατοίκους της το πακέτο «διάσωσης»: περικοπές σε μισθούς, συνεχείς φοροεπιδρομές και ξεπούλημα των πόρων της Ελλάδας. (σελ.4-5, 48-49)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Σε φορολογικό σαφάρι επιδίδεται η κυβέρνηση, κάνοντας έλεγχο με ειδικά συνεργεία εφοριακών, σε 1700 φορολογούμενους «μεγάλου πλουτισμού» ή «ξαφνικού πλούτου», για τους οποίους η ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων έδειξε κάποιο πρόβλημα... Ανάμεσα τους πολιτικοί, εργολάβοι, καναλάρχες, εφοπλιστές, επιχειρηματίες καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες …(σελ.16)
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Έρχονται φρέσκα χαράτσια και χοντρές μειώσεις, με το νέο μισθολόγιο. Αναλυτικά οι ρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση και η τρόϊκα ειδικά σε ότι αφορά τα ανώτατα και τα κατώτατα όρια των μισθών... (σελ.13)
ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ: «Καυτός» Σεπτέμβρης για τους φορολογούμενους. Μόλις τελειώσουν τα μπάνια του λαού, η εφορία θα μας πάρει και τα μαγιό. Αναλυτική περιγραφή των νέων μέτρων. (σελ.14-15)
ΤΖΟΓΟΣ: Η «σκοτεινή» πλευρά του παράνομου «παιχνιδιού». Πως η φτώχεια αγοράζει ελπίδα στα «καζίνο» της γειτονιάς. (σελ.18-19)
Ρασοφόροι με off-shore Λιβερίας που μετά το Βατοπέδι έκαναν χοντρές μπίζνες. Τι λένε οι ελεγκτές του Ιδρύματος Ορμύλια για το τραπεζικό δάνειο που πήρε το Ίδρυμα από τη Marfin για να αγοράσει μετοχές της ίδια τράπεζας. (σελ.20)
Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Π» για τις διασυνδέσεις του Νορβηγού μακελάρη στην Ελλάδα. Ποιοι φιλοξενούσαν τις ακροδεξιές απόψεις του Άντρες Μπέρινγκ. Σύγχυση και αμηχανία στην ΕΛ.ΑΣ και την ακροδεξιά. Στο ρελαντί οι έρευνες… (σελ.52)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom