Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Αντωνόπουλος απαντά για τον ΟΠΑΠ και τη δεοντολογία της κυρίας Μπουγάτσου

Αγαπητό Fimotro,
Η συνάδελφος δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» κ. Αριστέα Μπουγάτσου χθες και σήμερα θέτει μια σειρά ερωτημάτων και δημοσιεύει ονόματα δημοσιογράφων που συνεργάζονται με την ΟΠΑΠ Α.Ε στην διεύθυνση στοιχήματος.
Η κ. Μπουγάτσου κατά βάση επικεντρώνεται στην στόχευση της και επικαλείται την δεοντολογία. Επιπλέον σημειώνει...
ότι οι δημοσιογράφοι υποκαθιστούν αναλυτές και ειδικούς. Η κ. Μπουγάτσου όμως έγκριτη και έμπειρη συνάδελφος όπως και οι συνάδελφοι που κρεμάει στο μανταλάκι λες και είναι απατεώνες ,μιζαδόροι, και διαπλεκόμενοι που αποκομίζουν εκατομμύρια, δεν μπήκε στο κόπο να κάνει ούτε ένα τηλέφωνο σε κανέναν από τους 15 συναδέλφους της, για να ζητήσει απάντηση στα ερωτήματα που θέτει στα γραφόμενα της, ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ.


Αγνόησε παντελώς το βασικό και μοναδικό «Επιχείρημα» του δημοσιεύματος της. Να τα πάρουμε όμως με την σειρά. Οι 15 δημοσιογράφοι που εργάζονται και προσφέρουν καθαρά δημοσιογραφική δουλειά και μόνο σχετικά με το στοίχημα, κάποιοι μάλιστα δεν έχουν και άλλη εργασία, ούτε σύμβουλοι τζόγου είναι όπως συκοφαντικά σημειώνει η κ. Μπουγάτσου, ούτε έχουν καμία άλλη σχέση με την ΟΠΑΠ ΑΕ όπως η ευαίσθητη για την δεοντολογία κ. Μπουγάτσου υπονοεί η αναρωτιέται. Το ίδιο ισχύει και για άλλους 40-50 δημοσιογράφους που συνεργάζονται σε άλλες δύο επιτροπές. Όταν λοιπόν ως επαγγελματίας συνάπτεις μια σύμβαση συνεργασίας συγκεκριμένου έργου, την δηλώνεις στην εφορία, με την νόμιμη εθνική λοταρία της χώρας, για ποιους λόγους αβασάνιστα άραγε η κ. Μπουγάτσου κρεμάει τα ονόματα των συναδέλφων της στο μανταλάκι;
Τι κάνουν οι 15 δημοσιογράφοι στην ΟΠΑΠ ΑΕ, το περιγράφει η κ. Μπουγάτσου στο δημοσίευμα της .Ρεπορτάζ, παρασκήνια, αφιερώματα, εκτιμήσεις ,προβλέψεις κλπ σχετικά με τα πρωταθλήματα και τις ομάδες που έχει το κουπόνι του στοιχήματος. Δηλαδή για όσους δεν έχουν λόγο να βλέπουν από …γωνία τα πράγματα, κάνουν αυτό που γνωρίζουν τόσα χρόνια στο αντικείμενο τους. Εκτός και αν θεωρεί η κ. Μπουγάτσου ότι την δουλειά των αθλητικών συντακτών θα πρέπει να την κάνουν οικονομικοί , Πολιτικοί, Αστυνομικοί, Καλλιτεχνικοί συντάκτες. Θέτει ερώτημα και για τον ΠΣΑΤ η κ. Μπουγάτσου.
Προς ενημέρωση της τον ΠΣΑΤ τον υπηρετούν εθελοντές και όχι «Επαγγελματίες» συνδικαλιστές. Μήπως κατά την κ. Αριστέα Μπουγάτσου θα έπρεπε να είναι άνεργοι; Για την δεοντολογία τέλος πέραν των άλλων. Αξιότιμη κ. Μπουγάτσου, για την δημοσιογραφική δεοντολογία την οποία έχετε κάνει τίτλο και στο θέμα σας, επί σειρά ετών την υπηρετήσαμε και την υπηρετούμε όταν μας δίνεται η ευκαιρία και ελεύθερο μετερίζι. Και αυτό το μπλοκ για αυτό το σκοπό έγινε κυρίως. Πριν από λίγες ημέρες στην εφημερίδα σας αποκαλύφθηκε το θέμα με τον Βαλυράκη και την ΟΠΑΠ Α.Ε. Ήμουν από τους πρώτους που το ανήρτησα και το σχολίασα.
Για την δημοσιογραφική δεοντολογία κ. Μπουγάτσου ,έχω αποκαλύψει μια βαλίτσα σκάνδαλα, δέχθηκα απειλές μέχρι και για την οικογένεια μου, διέκοψα συνεργασίες ,αρνήθηκα συνεργασίες γιατί δεν ήθελα να γίνω παπαγαλάκι και όργανο κανενός και δεν θα γίνω ποτέ. Για την δεοντολογία έγινα εθελοντής εδώ και 5 χρόνια και δίνω μάχες στο δικό μας μετερίζι. Από την στιγμή πάντως που βάζετε θέμα δεοντολογίας, θέτω τον εαυτό μου αφιλοκερδώς στην διάθεση σας για να διερευνήσετε ως οφείλετε όλο το φάσμα του σιναφιού μας. Μόνο τότε θα είστε έντιμη, και μόνο τότε με ουσιαστικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα θα είστε και αξιόπιστη να κρεμάτε στο μανταλάκι τους συναδέλφους σας. Με την εκτίμηση, που εσείς δεν δείξατε σε κανέναν συνάδελφος σας.



Διαβάστε εδώ τα δύο δημοσιεύματα της κυρίας Μπουγάτσου στην Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom