Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τα έσπασαν οι πολιτικοί αρχηγοί -Γιώργος: «Προχωρώ μόνος μου!» -EΡΩΤΗΜΑ:Μπορεί;


Πολιτικό αδιέξοδο διαφαίνεται στην χώρα, καθώς οι αρχηγοί των κομμάτων δεν συμφώνησαν σε βασικά σημεία πολιτικής για την έξοδο από την πρωτοφανή κρίση. Ο πρωθυπουργός κ. Γιώρος Παπανδρέου, καθώς δεν επιτεύχθηκε συναίνεση, ξεκαθάρισε και ενώπιον των αρχηγών αλλά και σε κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχε, μετά το πέρας της συνάντησης, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ότι θα προχωρήσει μόνος του με τα απαραίτητα μέτρα.

Το ζήτημα, βεβαίως, είναι πλέον εάν μπορεί, με βάση τόσο τις εντεινόμενες αντιδράσεις της κοινωνίας, όσο και τις διαφωνίες που εκδηλώνονται για το περιεχόμενου του μεσοπρόθεσμου Σχεδίου στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Οι δραματικές εξελίξεις
Σαφές στίγμα ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές και στη λήψη των νέων επώδυνων μέτρων που απαιτεί η Τρόικα για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης έδωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης απευθυνόμενος προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε συναίνεση και συνεργασία, καθώς όπως είπε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε ότι αυτό είναι αδύνατο με βάση την οικονομική πολιτική και τους όρους του Μνημονίου που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Ετσι ο πρωθυπουργός δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr δήλωσε ότι θα προχωρήσει μόνος του. Στην δε εναλλακτική πρόταση του προέδρου της ΝΔ για διεξαγωγή εκλογών o κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι εκλογές θα γίνουν το 2013.

Κατά την ίδια πληροφόρηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ, Γιώργος Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε δεκτικός, ενώ ο κ. Σαμαράς ήταν αρνητικός και σε αυτή την προοπτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική διαφωνία του προέδρου της ΝΔ εστιάστηκε στη φορολογική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία έχει οδηγήσει σε ασφυξία στην αγορά. Ο κ. Σαμαράς φέρεται να ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση των φορολογικών μέτρων με την Τρόικα από κοινού με την κυβέρνηση. Ωστόσο ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα διότι η Τρόικα δεν δέχεται τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας.

4 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Ρε άμπαλα ταγάρια καθίστε όλοι μαζί να βρείτε άκρη. Παραμερίστε τις κωλοδιαφορές σας, αφήστε τα κομματικά σας στην άκρη και λειτουργείστε για μια φορά στη μίζερη ζωή σας με γνώμονα την πατρίδα. Άντε μπράβο.

aiolos είπε...

To μαζί σημαίνει ότι απλά ότι συναινούν στο μέγεθος της κωλονοσκόπησης, αυτοί έχουν διαφορές ως προς το βάθος, ο γιωργάκης είναι υπέρ εις βάθος έρευνας, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν για δακτυλική έρευνα....... εγώ πάλι είμαι υπέρ της αλλαγής γιατρών, πως μου φάνηκε ότι ο Παπαδόπουλος τα κατάφερνε πολύ καλύτερα από αυτά τα γομάρια;

zeidoron dtsoukas είπε...

Κωστή μου δεν θέλουν να βρούνε άκρη!
Αυτό το χάος βολεύει και τους ίδιους και τους προστάτες τους.
Θα το πάνε όσο τραβήξει και μακάρι να μην έχουμε δραματικές εξελίξεις με θύματα.Να είσαι καλά,καλό Σαββατοκύριακο!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Αίολε δεν έχεις άδικο,στα οικονομικά πολύ καλύτερα τα κατάφερε και παρά τα δάνεια που είχε δώσει αφειδώς στους αγρότες δεν άφησε χρέος.
Ομως έκανε το μεγαλύτερο σφάλμα:αφού γνώριζε πως κάποια στιγμή θα πέσει και θα περάσει κι από δίκη δεν τόλμησε να βάλει όλους τους πολιτικούς σ' ένα καράβι και να τους πάει στη Φαλκονέρα!Θα είχαμε καθαρίσει από τότε και θα υπήρχε φόβος στους μεταγενέστερους.
Είδες όμως που μας έφτασαν;να νοσταλγούμε τη χούντα!ήμαρτον Θεέ μου!
Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο!

Read more: Go to TOP and Bottom