Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Παραίτηση Πανούση από την ΕΡΤ με αιχμές για ''πανάρετες'' διαδικασίες πριν καν αναλάβει

Ο καθηγητής δε θα είναι τελικά Συνήγορος του Τηλεθεατή στην ΕΡΤ

Πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα και προτού συμπληρωθεί καλά καλά μία εβδομάδα από τότε που ο Γ. Πανούσης ανέλαβε τη θέση του Συνηγόρου του Τηλεθεατή στην ΕΡΤ, ο καθηγητής εγκληματολογίας δήλωσε την παραίτησή του. 


Σε επιστολή του κάνει λόγο «για άνωθεν και έξωθεν πιέσεις» προκειμένου να ακυρωθεί η τοποθέτηση του στο «νεότευκτο» θεσμό της δημόσιας τηλεόρασης, αφήνοντας αιχμές ότι υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις στη διοίκηση της ΕΡΤ προκειμένου να πάρει πίσω την πρόταση που του έκανε. 


H επιστολή του Γ. Πανούση: 

«Δέχτηκα την ευγενική πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Λ. Ταγματάρχη να αναλάβω καθήκοντα Συνηγόρου του Τηλεθεατή. Από τη στιγμή της δημοσιοποίησης της πρότασης αυτής και της αποδοχής της από μένα (λόγω του ότι έχω ασχοληθεί με τους κώδικες Δεοντολογίας και Αυτοδέσμευσης στα ΜΜΕ) άνωθεν και έξωθεν πιέσεις ασκήθηκαν προς κάθε κατεύθυνση για να ακυρωθεί η απόφαση (με διάφορες προφάσεις όπως αυτή της open.gov). 

Επειδή ποτέ δεν ζήτησα τίποτα από καμιά κυβέρνηση, ούτε συμμετέχω στις ''πανάρετες'' διαδικασίες του open.gov (δηλαδή της μεταβάπτισης του «δικού μας» σε άξιο) κι επειδή ένας θεσμός διαφάνειας και προστασίας του πολίτη – τηλεθεατή δεν πρέπει να συναρτάται με τα πολιτικά πιστεύω των επιστημόνων δηλώνω για λόγους συνέπειας και δεοντολογίας ότι ουδεμία σχέση θέλω να έχω με τις εν λόγω διαδικασίες». 

Ο Συνήγορος του τηλεθεατή, θα αποτελεί μία «γέφυρα» ανάμεσα στο τηλεοπτικό κοινό και τη δημόσια τηλεόραση, προκειμένου να μεταφέρονται στη διοίκηση της αιτήματα, παράπονα, παρατηρήσεις και προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία της.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom