Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Πολιτικό ζήτημα πλέον για τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης – Κι όμως μίλησε για “βολεμένους” και “τεμπέληδες” Έλληνες στην Τουρκία


- Η τούρκικη εφημερίδα "Χουριέτ" βρήκε ευκαιρία να στήσει προβοκάτσια
- Παρά τη διάψευση η φράση λέχθηκε ενώπιον ακροατηρίου
- “Παίζει με τις λέξεις” ο Θ. Πάγκαλος λένε οι επικριτές του
- Ακούστε ένα πρώτο απόσπασμα σε βίντεο από τα όσα είπε ο Θ.Πάγκαλος

Μια από τις πιο γνωστές εκφράσεις της πολιτικής ζωής είναι ότι “υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται”. Ίσως αυτή η έκφραση συμπυκνώνει ολόκληρο το νόημα της “διπλωματικής” γλώσσας των πολιτικών με την καλή και την κακή έννοια...

Αυτή την έκφραση όμως φαίνεται ότι την ξέχασε ένας από τους εμπειρότερους πολιτικούς της χώρας που έχει υπηρετήσει μάλιστα στα υψηλότερα κλιμάκια της διπλωματίας επί σειρά ετών.

Ο Θ. Πάγκαλος που ως γνωστόν δεν έχει και την καλύτερη των εντυπώσεων για τον δημόσιο τομέα της χώρας και ειδικά για τους υπάλληλους που υπηρετούν σε αυτόν βρήκε ακροατήριο και για μια ακόμη φορά είπε την άποψή του.

Θέλησε να ρίξει ένα μεγάλο μέρος της σημερινής εικόνας του κράτους και των οικονομικών στο Δημόσιο, εξηγώντας στους Τούρκους ακροατές του ότι ούτε οι κυβερνήσεις ήθελαν να “ταράξουν” τους υπαλλήλους του Δημοσίου ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι να “ταραχθούν”... και έτσι το Δημόσιο έμεινε να... λιμνάζει.

Με τη διαφορά ότι μιλούσε σε μια ξένη χώρα, σε ξένο ακροατήριο και μάλιστα όντας ο Αντιπρόεδρος του συγκεκριμένου κράτους το οποίο δίνει μάχη να πείσει για την αξιοπιστία του και αν μη τι άλλο δεν αντέχει τα βέλη ... από μέσα.

Και ως γνωστόν ο “λύκος” στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Κάπως έτσι και η εφημερίδα Χουριέτ βρήκε ευκαιρία να βγει και να μιλήσει για σκηνικό εναντίον του κ. Πάγκαλου με ένα πρωτοσέλιδο που γράφει “εξοργισμένη η Αθήνα” και “ Πάγκαλε παραιτήσου” μιλώντας φυσικά ένα κλίμα αναταραχής στην Ελλάδα.

Ποιο κάτω είναι το πρώτο απόσπασμα των δηλώσεων του κ.Πάγκαλου στα αγγλικά όπως το δημοσιεύει η Hurriyet.
Όλοι παραδέχονται ότι το ελληνικό κράτος είναι υδροκέφαλο, ότι ο μηχανισμός είναι νωχελικός, γραφειοκρατικός κ.α.
“Υπάρχουν όμως πράγματα που δεν λέγονται...” ή αν λέγονται δεν “μαζεύονται” μετά και μάλιστα με ... λογοπαίγνια.

Ο κ. Πάγκαλος προχώρησε σε διάψευση λέγοντας ότι δεν είπε τους Έλληνες τεμπέληδες και βολεμένους, είπε λέει τον τρόπο... που επέλεξαν να ζουν.

Δείτε στο Onalert λέξη προς λέξη τις δηλώσεις Πάγκαλου
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom