Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Βίντεο και φώτο από τη διάσωση των 120 λαθρομεταναστών στη Λευκάδα

Παραλίγο ναυτική τραγωδία από τη βύθιση ιστιοφόρου-δουλεμπορικού που μετέφερε 120 λαθρομετανάστες ανοιχτά της Λευκάδας.Περίπου 120 λαθρομετανάστες και οι τρεις διακινητές τους που επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος δυτικά της Λευκάδας, περισυνελέγησαν από πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και αλιευτικά.
Δεξαμενόπλοιο εντόπισε το απόγευμα της Δευτέρας το ιστιοφόρο να πλέει βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς και αμέσως ειδοποιήθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.
Το ιστιοφόρο βρέθηκε, λίγο έξω από τη Λευκάδα, σε ημιβυθισμένη κατάσταση και έβαζε νερά.
Οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στον όρμο Βασιλικής και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας του νησιού για προληπτικές εξετάσεις.
Διαβάστε το πλήρες χρονικό της τραγωδίας και δείτε φωτογραφίες από τη διάσωσή τους στο http://mylefkada.gr/


Γιώργος Βρεττός - Καπετάνιος Αγ. Γεράσιμου
Oι Λαθρομετανάστες στην Λευκάδα

2 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Πολυ θα ηθελα να ηξερα που θα πάει αυτο το χαλι.....ειδες τι ειπε ο καπετανιος; Δεν υπαρχει χειροτερο απο το ψυχολογικο εκβιασμο....

zeidoron dtsoukas είπε...

Αν θυμάσαι πριν κανένα μήνα πάλι ένα σαπιοκάραβο με 140+ λαθρομετανάστες βούλιαξε έξω από την Κέρκυρα και τότε είχαν διασωθεί 121 άτομα.Σκέψου πόσοι ταξιδεύουν καθημερινά ή μάλλον νυχτιάτικα και δεν τους παίρνει κανένας χαμπάρι.Δεν ξέρω Ρίκη μου θα πάει αυτή η κατάσταση και μ' όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή μάλλον χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα.

Read more: Go to TOP and Bottom