Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μια Ελπίδα δίχως Αύριο.....;


Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Το φυτίλι έχει ανάψει…..Η ανθρωπότητα κινείται σε επικίνδυνα μονοπάτια που οδηγούν σε αδιέξοδα… Οι συσχετισμοί και οι κινήσεις των «παικτών» στη παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα αλλάζουν ραγδαία και αν συνυπολογίσουμε την οικονομική κρίση που είναι αρνητικός πολλαπλασιαστής αντιλαμβανόμαστε την επικινδυνότητα….
Δεν είναι καθόλου τυχαία η εξοπλιστική μανία που έχει καταλάβει αρκετές χώρες της Ανατολής…..
Σημαντικός παράγοντας είναι και η χωροθέτηση των Α.Ο.Ζ. που επιχειρούν αρκετές χώρες και θα αποτελέσει σίγουρα σημείο τριβής με τους γείτονες….
Οι εξεγέρσεις και οι αλλαγές στο status quo στις χώρες της Αφρικής μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες και να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις των οποίων οι συνέπειες είναι αδύνατο να προβλεφθούν….
Αναμφίβολα κοιτώντας στην Ιστορία κατά τη διάρκεια των οικονομικών κρίσεων όταν αποτύγχαναν οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι τα ηνία τα αναλάμβαναν οι Στρατηγοί….
Είναι πολύ επικίνδυνο το μονοπάτι….Χρειάζεται προσοχή γιατί αν δε μπορεί να προβλεφθεί ο κίνδυνος είναι αδύνατον να αποτραπεί…..Οι σημερινοί ηγέτες είναι αδύναμοι να αντιδράσουν καθώς διαφαίνεται αφενός μεν η υποτέλεια τους από τα μέτρα που λαμβάνουν και εξυπηρετούν μια συγκεκριμένη κάστα συμφερόντων , το αξιοπερίεργο δε είναι ότι γίνεται παγκοσμίως….
Ο φόβος της Πείνας και της Φτώχειας που βιώνουμε όλοι καθημερινά είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για μια ευρείας κλίμακας πολεμική σύγκρουση….Η αλλαγή σε αυτό που συντελείται είναι προς τη λάθος κατεύθυνση κι αν οι λαοί δεν το αντιληφθούν νωρίς αύριο θα είναι αργά για να αντιδράσουν…..Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα….Αυτό που θα κάνουμε σήμερα θα είναι η Ελπίδα του Αύριο….
Αν αδρανήσουμε είναι σίγουρο ότι δε θα υπάρχει Ελπίδα….Φοβάμαι όμως ότι μπορεί να μην υπάρχει και το Αύριο….
http://pikri-sokolata.blogspot.com/

5 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Στο άρθρο αυτό θεωρεί αξιοπερίεργο τον παγκόσμιο χαρακτήρα που έχουν τα οικονομικά μέτρα...Μα δεν ενδιαφέρονται οι ισχυροί της γης για τους Έλληνες...Να συγκεντρώσουν τον παγκόσμιο πλούτο σε λίγα χέρια θέλουν..
Θα άκουσες την προτροπή για εσωτερική υποτίμηση στη χώρα μας αρχής γενομένης από τους μισθούς....και έπεται συνέχεια.
Μείωση μισθών και άλλο....Σίγουρα ''Μια ελπίδα δίχως Αύριο...''
Καλό βράδυ

Γρηγόρης είπε...

Kαλησπέρα Εlpidaanna....Είναι μιας μορφής ρητορικός ο χαρακτηρισμός...για να καταδείξει αυτό που εντέχνως μας αποκρύπτουν...Τη Παγκόσμια Διακυβέρνηση για την οποία μίλησε ο Ύπατος Αρμοστής μας(ο εκ των τραπεζών βραβευμένος και εκ του λαού του αποκομμένος)....
Το θέμα όμως είναι να αντιληφθούμε τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς....αφού κατανοήσουμε τι προσπαθούν να κάνουν εκείνοι....

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Αννα ο Αnatreptikos που σου απαντάει είναι ο ίδιος ο αρθρογράφος που εκφράζει τους φόβους του για την απουσία και της Ελπίδας και του Αύριο!Οι ισχυροί της γης σίγουρα δεν νοιάζονται για τα Εθνη αλλά για τις τσέπες τους.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Γρηγόρη εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί η χώρα μας δεν προχωράει στη χάραξη ΑΟΖ;Μήπως αυτό και μόνο είναι μια τρανταχτή απόδειξη πως άλλοι κάνουν κομάντο στην πατρίδα μας;
Να είσαι καλά,καλή συνέχεια!

Γρηγόρης είπε...

Kαλησπέρα Δημήτρη...Το έφτιαξα το mail με το όνομα τελικά...
Το παραμύθι ξεκίνησε από το casus belli(για την υφαλοκρηπίδα αρχικά και σήμερα με τον όρο ΑΟΖ που εμπεριέχει ακόμη και το υπέδαφος και είναι πιο σύνθετη από την υφαλοκρηπίδα)Αυτό ακριβώς μας οδήγησε σε μια εξοπλιστική μανία που υπερχρέωσε τη χώρα αλλά και ήταν μάταιη καθώς οι πολιτικοί μας φροντίζουν με χίλιους τρόπους να απαξιώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας....Οπότε όλα έγιναν για να αγοράσουμε όπλα αλλά και να μη μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη γή και τη θάλασσα μας χωρίς την απειλή του πολέμου...Ο Αμερικάνικος δάκτυλος είναι καταφανέστατος αλλά και η υποτέλεια όσων κυβέρνησαν...

Read more: Go to TOP and Bottom