Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Από την Παιδική εκδήλωση στη Βίλα Ζωγράφου



Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ακόμη μία εκδήλωση της επιτροπής αγώνα κατοίκων για να γίνει το κτήμα Ζωγράφου κτήμα του Λαού στο περιβάλλοντα χώρο της Βίλας Ζωγράφου.
Αυτή τη φορά ήταν η πρώτη αμιγώς παιδική εκδήλωση. Οι μικροί Ζωγραφιώτες που έφεραν τους γονείς τους, έφτιαξαν χειροποίητα χριστουγεννιάτικά στολίδια και με αυτά στόλισαν τα δέντρα που βρίσκονται κοντά στην περίφραξη από την πλευρά της Γ. Ζωγράφου.
Κάποιοι πιο μερακλήδες χρησιμοποίησαν απλά υλικά για να κατασκευάσουν μία μακέτα μιας «πιο ζωντανής» Βίλα Ζωγράφου.
Παράλληλα στο χώρο, μέλη της επιτροπής κατοίκων και του συλλόγου αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό «Ιντιφάντα» συνέχισαν το χαριστικό παζάρι της προηγούμενης ημέρας. Πράγματα πρώτης ανάγκης όπως ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά, χαρίστηκαν σε ανθρώπους που τα είχαν πραγματική ανάγκη.
Ο καιρός έκανε τη χάρη στους διοργανωτές οπότε και αρκετά περισσότεροι από 100 περίοικοι όλων των ηλικιών και διαφόρων εθνοτήτων πέρασαν την, σφραγισμένη της υπόλοιπες ημέρες, πόρτα του κτήματος. Όπως μας είπαν οι διοργανωτές, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εκτός του κτιρίου της Βίλας γιατί αυτό το βρήκαν καθαρισμένο και κλειδωμένο. Μάλλον ήταν οι πρόσκοποι που την προηγούμενη Κυριακή έκαναν «την καλή τους πράξη» και μπράβο τους.
Όπως διαπιστώσαμε η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μία διέξοδο για όσους δεν θέλουν να κρατάνε τα παιδιά τους κλειδωμένα στο διαμέρισμά τους, πιθανότατα  μπροστά από μία τηλεόραση, είτε δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν για κάθε παιδική δραστηριότητά. Οι ελεύθεροι, δημόσιοι χώροι άλλωστε αυτήν την ανάγκη θα πρέπει να εξυπηρετούν.
Παραφωνία ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Καζάκος και οι συν αυτό που για ακόμη μία φορά δεν έδωσαν άδεια για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Θλιβερές πράξεις μιας μίζερης απερχόμενης δημοτικής αρχής που μέχρι και την τελευταία στιγμή συνέχισε να ορθώνει εμπόδια ακόμη και στους πιο μικρούς Ζωγραφιώτες.
To βίντεο της εκδήλωσης είναι από το zografou.net. Τα ανυπότακτα πεύκα λογαριάζουν χωρίς τους “παράξενους” επισκέπτες του κτήματος οι οποίοι ξεριζώνουν συστηματικά οποιαδήποτε μορφής βλάστησης υπάρχει στο χώρο.  Οι φωτογραφίες από εδώ. Έχει κι’ αλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom