Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Δραματικές ώρες στον ALTER


Δραματικές ώρες για τον τηλεοπτικό σταθμό Alter ο οποίος δοκιμάζεται από τη δυσκολότερη κρίση της σύντομης ιστορίας του, αφού οι στάσεις εργασίας των απλήρωτων εργαζόμενων δεν επέτρεψαν να μεταδοθεί χθες η ναυαρχίδα του σταθμού, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει ο Νίκος Χατζηνικολάου, ενώ και σήμερα σχεδόν καμία ενημερωτική εκπομπή δεν θα βγει στον αέρα αν δεν βρεθεί τρόπος να καταβληθούν οι οφειλές στους εργαζόμενους.

Πάντως, κι ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη για τις 14.30 κρίσιμη γενική συνέλευση των εργαζομένων, χθες το απόγευμα ο Κώστας Γιαννίκος κατέβαλε -σύμφωνα με πληροφορίες- και στο υπόλοιπο προσωπικό το δώρο Χριστουγέννων, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν εκτεθειμένος (ως νόμιμος εκπρόσωπος του σταθμού) στη διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης. Προχθές είχε καταβληθεί το δώρο μόνο στους δημοσιογράφους. Άλλωστε η μη καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων σύμφωνα με το σώμα επιθεώρησης εργασίας είναι ποινικό αδίκημα και επιφέρει την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας.

Στάσεις εργασίας
Σε μια συνέλευση που διεξήχθη σε εκρηκτικό κλίμα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας (υπήρξε και πρόταση που δεν υιοθετήθηκε για επίσχεση εργασίας) για τη μη καταβολή του μισθού του Νοεμβρίου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. στην ομάδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου) υπάρχουν κατά πληροφορίες απλήρωτοι από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση οι καθυστερήσεις είναι σε (σχεδόν) πάγια βάση. Έτσι ενώ χθες δεν μεταδόθηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, σήμερα οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 08.00 έως τις 12.00, καθώς και από τις 18.00 έως τις 23.00.


Με αυτό τον τρόπο δε θα μεταδοθούν (μετά τις 8 π.μ.) η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, το ενημερωτικό μαγκαζίνο «Εδώ και Τώρα» με τον Δημήτρη Φρέσκο και το βράδυ το δελτίο ειδήσεων και η εκπομπή του Μάκη Τριαντφυλλόπουλου.

Τηλεφώνημα Γιαννίκου – Σόμπολου
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως υπήρξε τηλεφωνική επαφή του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολου με τον Κ. Γιαννίκο, ο οποίος του ζήτησε να ανακληθούν οι κινητοποιήσεις καθώς αναζητεί απεγνωσμένα λύση μέσω των τραπεζών. Το αίτημα μεταφέρθηκε στη συνέλευση των εργαζομένων αλλά αποφασίστηκε να γίνει κανονικά η πρωινή κινητοποίηση και να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση το μεσημέρι. Αν μέχρι τότε δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα, θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για τον εισηγμένο στο Χρηματιστήριο τηλεοπτικό σταθμό.
Πηγή:www.capital.gr

Δείτε κι εδώ στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ,της οικογένειας Αλαφούζου,αναλυτικά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.

2 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα, ξέρεις μόλις μιλάμε για δημοσιογράφους, πρώτα πάει το μυαλό μας στους μεγαλοκάφρους τους ακριβοπληρωμένους κονδυλοφόρους.Και τότε νιώθεις μια χαρά, μια ευεξία, μια ευχαρίστηση που δεν προλαβαίνει όμως να ολοκληρωθεί.Αμέσως βρίσκεσαι μπροστά στους δεκάδες χαμηλόμισθους του ρεπορτάζ στους δρόμους και όχι μόνο και τότε η χαρά, δίνει την θέση της στον πόνο, αλλά και στην οργή. Όταν ξέρεις για τον τρόπο που ζουν όλα αυτά τα λαμόγια από την εργασία των χαμηλόμισθων,ξέρεις ότι έχουν εξασφαλίσει το υπόλοιπο του βίου τους όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για τα παιδιά των παιδιών τους.Όσο για τους άλλους που θα μείνουν άνεργοι, να μην έχουν να εξασφαλίσουν την επόμενη μέρα τους.

zeidoron dtsoukas είπε...

Kαλή μου ΒΒ τα λες τόσο ωραία και σωστά που δεν μένει κάτι να προσθέσω.
Κι αυτό που λες δυστυχώς ο πολύς κόσμος δεν το καταλαβαίνει,ταυτίζει τους δημοσιογράφους με τους 20 - 25 εκδοτοδημοσιογράφους - μεγαλοστελέχη!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom